Σαββατοκύριακο στη ΦΕΞ

Σαββατοκύριακο στη ΦΕΞ

Το ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ των προβολών από «το 21o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ταξιδεύει στην Ξάνθη» *Στο επισυναπτόμενο έγγραφο το αναλυτικό το πρόγραμμα των προβολών
Η κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ παρουσιάζει 40 ταινίες δίνοντας μας τη δυνατότητα να δούμε όσες περισσότερες μπορεί ο καθένας και ζώντας μέρος αυτής της γιορτής.

ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΠΑΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ
20.00 Απολιθώματα / Πάνος Αρβανιτάκης / 50’
* Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στο φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
21.00 Συζήτηση με τον σκηνοθέτη.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΕΡΑΜΙΔΙΩΤΗΣ
20.00 Από τον Τρόμο στην Αντίσταση- Ναζιστικό Στρατόπεδο Παύλου Μελά Θεσσαλονίκη 1941-1944 / 87
21.30 Συζήτηση με τον σκηνοθέτη Γιώργο Κεραμιδιώτη

ΑΚΟΜΗ!
Την Κυριακή 7 Απριλίου στις 11:30 & στις 18.30 στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ στο πλαίσιο του εορτασμού της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ, το Παιδικό Μουσικό Θέατρο της ΦΕΞ σας προσκαλεί στη μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη στο κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «η Τοσοδούλα». Είσοδος μόνο με πρόσκληση (λόγω περιορισμένων θέσεων). *Για την πρωινή παράσταση δεν υπάρχουν άλλες θέσεις. Θα πραγματοποιηθεί και απογευματινή 18.30 .
Τιμή πρόσκλησης 3€ – οικονομική ενίσχυση του Μουσείου. Πληροφορίες Βάνια Φίτσεβα, 6978227642. Περισσότερα στο επισυναπτόμενο έγγραφο

Κρατήσεις θέσεων – προσκλήσεις για το
13ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ξάνθη
Για τα μέλη 10€ κάρτα για όλες τις συναυλίες / Κάθε συναυλία 5€
Πληροφορίες: Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης – Αντίκα 7, Ξάνθη Τηλ.25410/25421 και στο Βιβλιοπωλείο Πυργελή.

Αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών
Παρασκευή 5 Απριλίου
3η Μέρα. Α. Μέρος
18.00 Στα Αρβανίτικα – Κατερίνα Κλαρκ / 58’
Σύνοψη: “Στα Αρβανίτικα” είναι μια προσπάθεια να αποθανατίσουμε μια γλώσσα που χάνεται και να μάθουμε ποιοί είναι οι Αρβανίτες και ποιό ρόλο έχουν παίξει στην νεοελληνική ιστορία. Τριγυρνόντας σ’ ένα αρβανιτοχώρι, τα Βίλλια, ανακαλύπτουμε έναν ξεχωριστό πολιτισμό με γυναίκες δυναμικές, με πείσμα, το λεγόμενο αρβανίτικο κεφάλι, και ιδιαίτερο χιούμορ.

19.00 Ταξίδι στον κόσμο με ένα ούτι / Ιωάννης Ρεμούνδος / 52’
Σύνοψη: Η ταινία παρακολουθεί τη τριαντάχρονη μουσική πορεία του Κυριάκου Καλαϊτζίδη από το Σιάτλ μέχρι το Σύδνεϋ και από τη Σαγκάη μέχρι τη πόλη του Μεξικού, με έντονη παρουσία στα μεγαλύτερα Φεστιβάλ και τις κορυφαίες μουσικές σκηνές του κόσμου. Ο Κυριάκος Καλαϊτζίδης σε αυτό το ταξίδι με το ούτι, θα χαθεί στις εικόνες και τα ακούσματα της παιδικής του ηλικίας, στη διαδρομή και στο έργο του σαν μουσικός, συνθέτης και ερμηνευτής.

Β. Μέρος
20.00 Απολιθώματα / Πάνος Αρβανιτάκης / 50’
* Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στο φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
21.00 Συζήτηση με τον σκηνοθέτη Πάνο Αρβανιτάκη.
Σύνοψη: Οι δραστηριότητες της ΔΕΗ στην περιοχή της Εορδαίας μεταλλάσσουν ένα τόπο που μοιάζει “ξένος”, ανοίκειος. Μια αέναη διαδικασία που δεν σταματάει ποτέ. Άνθρωποι και μηχανές στήνουν ένα σκηνικό δυσοίωνου μέλλοντος. Ο μόχθος και η ελπίδα διαφυγής εξανθρωπίζουν αυτό τον τόπο.

Γ. Μέρος
22.00 Λεηλασία δίχως τέλος / Άγγελος Αμπάζογλου / 110’
Σύνοψη: Σήμερα, που η συνταγή «διάσωσης» της Ελλάδας εφαρμόζεται σταδιακά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, η ταινία εξετάζει, κάτω από το φως της σύγχρονης ιστορίας από το 1930 μέχρι σήμερα, τους λόγους και τις αιτίες που οδήγησαν την Ελλάδα – και πίσω απ’ αυτήν ολόκληρη την Ευρώπη – στην σημερινή βαθύτατη κρίση.

Μεταμεσονύκτια προβολή 24.00 Ίρβινγκ Παρκ / Παναγιώτης Ευαγγελίδης / 117’
Σύνοψη: Το Ίρβινγκ Παρκ είναι η ιστορία τεσσάρων γκέι αντρών, μεταξύ 60 και 70 ετών, που ζουν ως Κύριοι και Σκλάβοι στο σημερινό Σικάγο. Μια οικογένεια που βασίζεται στην ελεύθερη επιλογή και την συναίνεση στην απώλεια της προσωπικής ελευθερίας προς χάριν της επιθυμίας του Άλλου.

Το πρόγραμμα της ΦΕΞ είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού

Το πρόγραμμα της ΦΕΞ υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ • ΣΜΥΡΔΕΞ ΑΕ • ΣΕΚΕ ΑΕ • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΤΜΕΖΑ • ΜΑΣΟΥΤΗΣ • ΣΚΑΡΠΕΛΟ – συντήρηση έργων τέχνης • ΚΤΗΜΑ ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗ • MEZEBAR- Bar & Gril • ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «ΠΥΡΓΕΛΗ» • ΥΔΡΩ COSMOS • ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΟΡΦΕΑΣ • SCHUR FLEXIBLE ABR •

Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης /πολιτιστικό δίκτυο Ξάνθης
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ Αντίκα 7, 67132 Ξάνθη Τηλ.: 25410 25421 – 6937120986 fexanthis@gmail.com fexorg@otenet.gr www.fex.org.gr https://www.facebook.com/FEXANTHI

ΔΗΛΩΣΗ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ / ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ
Αυτό το e-mail και οτιδήποτε μεταβιβάζεται μέσω αυτού, είναι εμπιστευτικό και απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο για χρήση των ατόμων στα οποία αποστέλλεται. Εάν το λάβετε από λάθος, παρακαλούμε ειδοποιήστε μας και κατόπιν, διαγράψτε το από το σύστημά σας. Η ασφάλεια και η αξιοπιστία των e-mails δεν είναι εγγυημένη. Η ΦΕΞ δε φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συμβουλή ή εντολή που έχει δοθεί μέσω e-mail.
ή εντολή που έχει δοθεί μέσω e-mail.

You may also like...