Ρομποτική,στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης

Το Ιστ1508021_1386332138342756_1792773439596469266_nορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον ΣΕΑΘ, τη Σχολική Σύμβουλο Πληροφορικής Θράκης, το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης και το 8ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης συνδιοργανώνουν την εκδήλωση Ο Γαλαξίας μας μέσα από τους αυτοματισμούς των μικρών μαθητών ώρα 11:00 έως 12:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιστορικού Μουσείου.

Στα πλαίσια της συγκεκριμένης δράσης θα παρουσιαστούν οι κατασκευές των ομάδων ρομποτικής των παραπάνω σχολείων που διακρίθηκαν στον 2ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για παιδιά Δημοτικού, στα πλαίσια του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, με θέμα «Ο Γαλαξίας μας». Οι μικροί μαθητές κλήθηκαν να αναπτύξουν το ταλέντο τους, τη φαντασία τους και τις επιστημονικές τους δεξιότητες για να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο η οποία θα προσομοιώνει το θέμα του διαγωνισμού «Ο Γαλαξίας μας».   Υπό τη καθοδήγηση των προπονητών τους, εργάστηκαν με ζήλο και φαντασία για τη σύλληψη της ιδέας, τη ρομποτική κατασκευή, τον προγραμματισμό των αυτοματισμών και το σχεδιασμό animation με το λογισμικό Scratch ενώ με επιμονή, ομαδικότητα και συνεργασία κατόρθωσαν να υπερνικήσουν τις διάφορες κατασκευαστικές δυσκολίες που συχνά προέκυπταν ώστε να διακριθούν με την παρουσίαση τους. Συνολικά διαγωνίστηκαν 22 ομάδες με 120 μαθητές από τους 5 νομούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Για την πόλη της Αλεξανδρούπολης τα 2 σχολεία που συμμετείχαν κατέλαβαν τη 2η και 3η θέση.

Στην εκδήλωση θα παρουσιάσουν:

  • Η ομάδα «Faster» της Ε’ Δημοτικού του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης με τους δασκάλους τους κ. Κονταράκη Θεοφάνη και Παπατσίμπα Βασίλειο, τη κατασκευή «Διαστημικό όχημα στον Άρη» που κατέλαβε τη 2η θέση.
  • Η ομάδα “Probot” του ομίλου Ρομποτικής του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης με προπονητή τον κ. Παπαδάκη Χρήστο την κατασκευή «Ταξίδι στον πλανήτη του μικρού Πρίγκιπα» που κατέλαβε την 3η θέση.
  • Oι ομάδες: SpaceHotel και Κίνδυνος της Ε’ Δημοτικού του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης τις κατασκευές «Διαστημικό Ξενοδοχείο» και «Διαστημόπλοιο Διάσωσης».

Την παρουσίαση θα πλαισιώσει η ομάδα του Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αλεξανδρούπολης στα πλαίσια της συνεργασίας του με το Ιστορικό μουσείο προκειμένου να πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «Οι Γαλαξίες μας»

Από: info@ismo.gr <info@ismo.gr>

You may also like...