Ρεσιτάλ πιάνου με το Δημήτρη Μιμίδη

Από     Σάββατο, 18 Φεβρουάριος 2017
Χώρος : KAM
Ώρα : 19.00
Είσοδος : ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Tο  Μουσικό Σχολείο Χανίων, o Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ διοργανώνουν ρεσιτάλ πιάνου με το Δημήτρη Μιμίδη με έργα ρομαντικής και σύγχρονης περιόδου.
Το ρεσιτάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 7:00 μ.μ. Στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Ο πιανίστας Δημήτρης Μιμίδης γεννήθηκε το 1980 στην Θεσσαλονίκη. .Ξεκίνησε τα πρώτα του μουσικά βήματα στο ελληνικό ωδείο Ρεθύμνου με καθηγήτρια την Αγγελική  Κοκο και στην συνέχεια απέκτησε το δίπλωμα του πιάνου  με άριστα παμψηφεί  στο ωδείο Φιλόμουσος παρακολουθώντας την τάξη της κυρίαςDiana Nagy.
Κατόπιν συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στην Βουδαπέστη  κατά την διάρκεια 2003-2013 με καθηγητές τους  Andras Kemenes,Csalog Gabor,Marta Gulyas και Ferenc Rados στον οποίο οφείλει την κύρια μουσική καθοδήγηση του.
Αποφοίτησε από την ακαδημία Ferenc Liszt της Βουδαπέστης το 2013 και νωρίτερα από την μουσική ακαδημία του Σεγκεντ, αποκτώντας τους τίτλους σπουδών Bachelor of Music στο πιάνο και μουσική δωματίου αντίστοιχα, όπως αργότερα και Master στην ερμηνεία πιάνο με υποτροφία της Ουγγρικής Κυβέρνησης.
Ο Δημήτρης Μιμίδης διατηρεί ενεργή καλλιτεχνική δραστηριότητα δίνοντας ρεσιτάλ πιάνου και μουσικής δωματίου σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς επίσης διδάσκει ως καθηγητής πιάνου στο μουσικό σχολείο Χανίων.
Α μέρος
Kyriakakis : κι έφυγε
Messiaen : communion de la viegre
Scriabin : etude op 65 no 2
Scriabin : prelude op 16 no 1
Rachmaninoff  : etude op 33 no 8
Chopin : nocturne c minor
Schubert : music moments no 3
Διάλειμμα 10′
Β μέρος
Kurtag : jatekok 6 μικρά παιδικά έργα  liszt : consolation no 3
chopin : etude op 25 no 7
chopin : berceuce op 57
liszt : widmung
Scriabin : nocturne for left hand op.9 no 2

You may also like...