Ρεσιτάλ πιάνου με τον Λάμπη Βασιλειάδη. 13ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ξάνθη

Ρεσιτάλ πιάνου με τον Λάμπη Βασιλειάδη.

13ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ξάνθη

 

Κυριακή 14 Απριλίου 2019

[20.30] ΓΕΝΙΣΕΑ στο «Μουσείο παραδοσιακών ενδυμασιών Βαλκανικών χωρών»

Ρεσιτάλ πιάνου με τον Λάμπη Βασιλειάδη.

      

Το πρόγραμμα της συναυλίας αρθρώνεται σε τέσσερα μέρη τα οποία αντιστοιχούν στα τέσσερα στάδια της ανθρώπινης μοίρας. Αν ακολουθήσουμε αυτό το σχήμα, στο πρώτο στάδιο αντιστοιχεί η αντιπαράθεση με το δραματικό στοιχείο (A. Scriabin), στο δεύτερο στάδιο η τρυφερή και μελαγχολική διάθεση στις αναμνήσεις του N. Medtner, συμβολίζει το «τραύμα», ενώ το τρίτο στάδιο που αποτελεί τη διέξοδο από μια οδυνηρή εμπειρία θα περιγράψουν οι νότες του R. Schumann, στα πρόθυρα σχιζοφρένειας. Τέλος, ο J.S.Bach με το δυο του πρόσωπα, το λυρικό, όπως στο κοντσέρτο για όμποε, και το τραγικό όπως το ερμηνεύει ο List σ’ ένα παιχνίδι να ανιχνεύσει τις νότες στα γράμματα του ονόματος του μεγάλου συνθέτη, κλείνει αυτό το κυκλωτικό, μουσικό ταξίδι στο αδιερεύνητο τοπίο της ανθρώπινης ψυχής.

  • W. von Gluck   Μελωδία, Orfeus et Euridice ( Μεταγραφή Sgambati)

  • A. Scriabin   Sonata No 5 Op. 53

  • N. Medtner   Sonata Reminiscenza Op. 38 no 1

  • R. Schumann   Sonata No 2 Op 22

So rasch wie moeglich   / Andantino / Scherzo   / Rondo – Presto

  • J.S.Bach Κοντσέρτο σε ρε ελάσσοναBWV 974

Andante spiccato. Adagio. Presto

Ο πιανίστας Λάμπης Βασιλειάδης έκανε μουσικές σπουδές στην Ελλάδα, την Γερμανία, την Αγγλία και την Αμερική. Έχει συνολικά 11 βραβεύσεις σε διεθνείς και εθνικούς διαγωνισμούς πιάνου.

Η πλούσια δισκογραφική του δραστηριότητα (17 CD) έχει επανειλημμένα σχολιαστεί από το διεθνή τύπο ( Piano News, Fanfare Magazine, BBC Music Magazine,Listener). Έχει συμπράξει με μεγάλες ορχήστρες (Φιλαρμονική Πράγας, Thailand Symphony, Fairbnaks Philharmonic, Suk Chamber, Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών, Θεσ/νίκης) , ενώ αριθμεί περί τις 600 ατομικές συναυλίες στην Ευρώπη και στην Αμερική. Ως πιανίστας μουσικής δωματίου εμφανίζεται συχνά με διάφορα σύνολα. Είναι τακτικός καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, καλλιτεχνικός διευθυντής των Διεθνών Μουσικών Ημερών στο Κίελο της Γερμανίας, ενώ από το 2006 συντονίζει το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ξάνθη.

13ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ξάνθη

Η Ανοιξιάτικη γιορτή κλασικής μουσικής στην Ξάνθη

Παρασκευή 12 έως και Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Το φεστιβάλ κλασικής μουσικής στην Ξάνθη με μια ποιοτική προοπτική στον πολιτισμό συμπλήρωσε τα δεκατρία χρόνια παρουσίας του στην ευρύτερη περιοχή. Εκφράζει το χώρο της σοβαρής μουσικής σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, των τοπικών ωδείων και μουσικών σχολείων.

Λάμπης Βασιλειάδης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Λάμπης Βασιλειάδης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Γιάννης Στεφανίδης

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ: Φ.Ε.Ξ /ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΗ ΈΝΩΣΗ ΞΑΝΘΗΣ

 

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Τ.Μ.Σ.

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ  

ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ  

ΣΜΥΡΔΕΞ

  

Πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων – προσκλήσεις :

Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης / το πολιτιστικό δίκτυο Ξάνθης

Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης – Αντίκα 7, 67132 Ξάνθη, παλιά πόλη   Τηλ.25410/25421   fexanthis@gmail.com   http://www.fex.org.gr

You may also like...