Ρεσιτάλ Πιάνου – Αντώνης Ανισέγκος

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου · Αντώνης Ανισέγκος · Ρεσιτάλ πιάνου
Ο κύκλος των ρεσιτάλ του 6ου Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης ολοκληρώνεται με μια πρωτότυπη συναυλία του συνθέτη, πιανίστα και ηλεκτρονικού μουσικού Αντώνη Ανισέγκου. Σε 1η εκτέλεση στη Θεσσαλονίκη σονάτες και ιντερλούδια για προετοιμεσμένο πιάνο του Cage.
Πρόγραμμα
J. Cage Σονάτες και Ιντερλούδια για προετοιμασμένο πιάνο
διάλειμμα
C. Debussy Images (1ο και 2ο βιβλίο)
Βιογραφικό
Ο Αντώνης Ανισέγκος ζει από το 1998 στο Βερολίνο και δραστηριοποιείται ως συνθέτης, πιανίστας και ηλεκτρονικός μουσικός. Σπούδασε πιάνο στο ΚΩΘ και σύνθεση στις Ακαδημίες της Βουδαπέστης, της Βιέννης, της Κολωνίας και του Βερολίνου, απ’ όπου και αποφοίτησε το 2002. Είναι μέλος των συνόλων Σύγχρονης Μουσικής European Music Project και Ensemble Junge Musik και εμφανίζεται μεταξύ άλλων με τα σύνολα Grix, Lynx, Trio IAMA, ΣΩΜΑ, ddaA, KAYA, Card Castle, best before unu και Maldek και Ensemble Adapter. Έχει συνεργαστεί με σημαντικές προσωπικότητες του χώρου της αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής, καθώς και με χορευτές, ηθοποιούς και εικαστικούς καλλιτέχνες. Έχει συμπράξει με πολλές ευρωπαϊκές ορχήστρες, κυρίως σε έργα του 20ου και του 21ου αιώνα, αλλά και σε κονσέρτα του κλασικού ρεπερτορίου. Συχνά εμφανίζεται σε συναυλίες μουσικής δωματίου. Συνθέσεις του έχουν εκτελεστεί μεταξύ άλλων από τους Ensemble Modern, Piandaemonium, Ensemble Mosaik, Ensemble Cornucopia, DissonArt, Ensemble LUX:NM, ΚΟΘ, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Junge Philharmonie Thüringen, Philharmonic Chamber Orchestra Brasov, Württembergische Philharmonie, Magdeburgische Philharmonie, Neuköllner Oper Berlin (‘Hundeherz’ 2000). Από το 2007 συμμετέχει σταθερά στο Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής στο Ulm της Γερμανίας. Η δισκογραφία του ξεπερνά τις 40 εκδόσεις. Στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής εμφανίζεται με το όνομα unu.
Εισιτήρια
10 € – κανονικό
5 € – Με την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών κατά την είσοδο και εφόσον αυτά είναι σε ισχύ για: φοιτητές (εκτός ΕΑΠ), μαθητές, παιδιά, ανέργους, πολύτεκνους, σπουδαστές ωδείων, κατόχους Κάρτας Αλληλεγγύης, κατόχους Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, κατόχους Διεθνούς Φοιτητικής Ταυτότητας, ΑμεΑ, μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας, σπουδαστές σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), σε Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ), σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) και σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ).
Ελεύθερη είσοδος με την επίδειξη της αντίστοιχης ταυτότητας σε σπουδαστές και καθηγητές του ΔΩΘ, φοιτητές του τμήματος ΜΕΤ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σπουδαστές του ΚΩΘ.
Προπώληση
Ηλεκτρονικά στο www.thessalonikipianofestival.gr
Γκαλερί Αγγελόπουλου, Τσιμισκή 121, 2310 273298, Δε-Σα 10:00-14:00, Τρ, Πε, Πα 18.00-20.00
Καταστήματα Public
Πληροφορίες εκδήλωσης
Ημερομηνία διεξαγωγής:
Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017 – 20:30 έως 23:00
Χώρος:
Αμφιθέατρο Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

You may also like...