Ρεσιτάλ Μαντολίνου

TIZIANO PALLADINO Ρεσιτάλ Μαντολίνου στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο
ΤΡΙΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017, ΩΡΑ 19.00
AUDITORIUM, Πατησίων 47
Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο σας προσκαλεί την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 7 μμ. στο ρεσιτάλ μαντολίνου του Tiziano Palladino.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Ο Tiziano Palladino γεννήθηκε στις 26 Μαΐου 1987 στο Καμπομπάσο της Ιταλίας. Σπούδασε στο Ωδείο Niccolò Piccinni του Μπάρι και έλαβε Πτυχίο Μαντολίνου με δάσκαλο τον Mauro Squillante σε ηλικία 18 ετών. Σε ηλικία 21 ετών απέκτησε το Πτυχίο Κοντραμπάσου από το Ωδείο Lorenzo Perosi, στο Καμπομπάσο. Το 2012 έλαβε Πτυχίο Μουσικής Δωματίου με διάκριση.Απέσπασε βραβεία σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς. Μεταξύ των σημαντικότερων είναι το 1ο Βραβείο του Διαγωνισμού Σόλο Μαντολίνο “Raffaele Calace” (2006) και το “Premio Nazionale delle Arti” (Εθνικό Βραβείο Τεχνών) που διοργανώνει η AFAM/MIUR (2011).Είναι ιδρυτής των μουσικών σχημάτων “Accademia Mandolinistica Molisana” και “Duo Idilliaco” με τον ακορντεονίστα Angelo Miele και “14 Strings Duo” με τον κιθαρίστα Isidoro Nugnes. Έχει συνεργαστεί με την Ακαδημία Μαντολίνο της Νάπολης, την Περιφερειακή Ορχήστρα της Μολίζε, την Συμφωνική Ορχήστρα Molisana, την Εθνική Ορχήστρα των Ιταλικών Ωδείων και με το συγκρότημα Molifonie.Ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η συνεργασία του με την ηθοποιό Licia Maglietta στις θεατρικές παραστάσεις L’isola di Arturo, της Elsa Morante, Il difficile mestiere di vedova, της Silvana Grasso, και Amati Enigmi, της Clotilde Marghieri.
Έχει ηχογραφήσει πολλά CD. Με την δισκογραφική εταιρεία Ma.Ni.Music, ηχογράφησε το Tiziano Palladino plays Giuseppe Pettine, εξ ολοκλήρου για σόλο μαντολίνο, Together, Mandolini all’Opera, I Plettri, κ.ά.Έχει πραγματοποιήσει πάνω από 600 συναυλίες σε ολόκληρο τον κόσμο και εκτιμάται πάντα για το ταλέντο, την μαεστρία και την ιδιαίτερη ευαισθησία του που σφραγίζουν κάθε εμφάνισή του. Έχει πραγματοποιήσει πολλές περιοδείες. Η πλέον σημαντική ήταν στον Καναδά το 2013 και το 2016, και στις ΗΠΑ, όπου εμφανίστηκε επίσης στο Διεθνές Φεστιβάλ Μαντολίνο της Νέας Υόρκης. Τον ίδιο χρόνο (2016) συνεργάστηκε με το Ιταλικό Ινστιτούτο Πολιτισμού σε Βαρσοβία, Μαδρίτη και Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο του προγράμματος “Suono Italiano” που διοργάνωσε η CIDIM.
Διδάσκει μαντολίνο και κοντραμπάσο στο Μουσικό Κολέγιο “Galanti” στο Καμπομπάσο.Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Suono Italiano” και σε συνεργασία με το CIDIM, Comitato Nazionale Italiano Musica
Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών
Πατησίων 47 – 10433 – Aθήνα
Tηλ: +30 210 5242646, fax: +30 210 5242714
www.iicatene.esteri.it
www.facebook.com/IICAtene – www.twitter.com/IICAtene

You may also like...