Ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας με τον Κωνσταντίνο Χίζαρη

Σάββατο 1 έως και Σάββατο 8 Απριλίου 2017
Το φεστιβάλ κλασικής μουσικής στην Ξάνθη, με μια ποιοτική προοπτική στον πολιτισμό συμπλήρωσε τα έντεκα χρόνια παρουσίας του στην ευρύτερη περιοχή.Εκφράζει το χώρο της σοβαρής μουσικής και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου των τοπικών ωδείων και μουσικών σχολείων.
Λάμπης Βασιλειάδης,  καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ
Ενημερωθείτε από το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ www.fex.org.gr
Παρασκευή 7 Απριλίου 2017
[20.30] Πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης – (το σπίτι που γεννήθηκε ο Μ. Χατζιδάκις)
«….ένας κόσμος μουσικές σε μια γλυκιά κιθάρα…»
Ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας με τον Κωνσταντίνο Χίζαρη.
Πρόγραμμα
JORGE CARDOSO: Milonga (Αργεντινή)
LILY AFSHAR: Gol-e-Gandome, Jaan-e-Maryam (Περσία)
LEO BROUWER: Un Dia de Noviembre (Κούβα)
ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΟΛΑΝΙΑΝ: Noubar-noubar (Αρμενία)
ANTONIO LAURO: La Negra (Βενεζουέλα)
ROLAND DYENS: Tango en Skai (Γαλλία-Τυνησία)
ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Που πέταξε τ’ αγόρι μου / Χείλι μου μοσκομυριστό/ Να ’χα τ’ αθάνατο νερό (από τον Επιτάφιο)
ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ: Μην τον ρωτάς τον ουρανό/ Μια φορά κι έναν καιρό/ Κεμάλ
CARLO DOMENICONI: Koyunbaba (Τουρκία)
MIROSLAV TADIC: Walk Dance (Βαλκάνια)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΝΟΓΛΟΥ: Φαντασία σ’ένα παραδοσιακό θέμα της Θράκης (Ζωναράδικος)
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΙΖΑΡΗΣ: Μπαϊντούσκα – Παραδοσιακός Θρακιώτικος χορός
Από την Λατινική Αμερική στη Περσία, από την Ευρώπη στην Αρμενία, και από τα Βαλκάνια στην Τουρκία και τη δική μας Θράκη, ο Κωνσταντίνος Χίζαρης παρουσιάζει με τον γλυκό ήχο της κλασικής κιθάρας αγαπημένα μουσικά θέματα…
Ένα μουσικό ταξίδι, ένα μωσαϊκό που συντίθεται από παραδόσεις όλου του κόσμου…
Χίζαρης, Κωνσταντίνος (1974). Γόνος εκπαιδευτικών ξεκίνησε μαθήματα μουσικής σε ηλικία 9 χρονών. Στην ηλικία των 16 χρόνων πήρε το Δίπλωμα Σολίστ στην κλασική κιθάρα με Άριστα Παμψηφεί.
Το 1998 αποφοίτησε με «Άριστα Παμψηφεί» και Β’ Βραβείο από την τάξη Σύνθεσης του καθηγητή Χρήστου Σαμαρά, ενώ το 1999 αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. (Μουσικολογία και Μουσική Παιδαγωγική). Το 2012 ολοκλήρωσε τις διδακτορικές του σπουδές στη Σύνθεση στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. υπό την επίβλεψη του καθηγητή Μιχάλη Λαπιδάκη, ενώ το 2015 απέκτησε με «Άριστα» μεταπτυχιακό τίτλο στις Επιστήμες της Αγωγής στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας – Κύπρου.
Από το 1992 έως και σήμερα εργάζεται ως καθηγητής κλασικής κιθάρας και ανωτέρων θεωρητικών. Το 2008 βραβεύτηκε από το Ωδείο Αθηνών σε ένδειξη αναγνώρισης των εκλεκτών επιτεύξεών του στο χώρο της πνευματικής και πολιτιστικής καλλιέργειας. Από το 2006 ασκεί καθήκοντα καλλιτεχνικού διευθυντή στο ωδείο «Νεάπολις» Καβάλας ενώ από το 2003 είναι μόνιμος καθηγητής μουσικής στη Δημόσια Εκπαίδευση (από το Σεπτέμβριο 2016 στη Β’/θμια Εκπ/ση Ξάνθης).
Ως κιθαρίστας έχει βραβευτεί σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, καθώς επίσης έχει εμφανιστεί στα πιο σημαντικά φεστιβάλ κιθάρας στην Ελλάδα. Ως συνθέτης το 2003 βραβεύτηκε στο εργαστήριο Σύνθεσης του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (πρόεδρος επιτροπής: Lucas Foss), το 2005 στο 3ο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης «Γ.Φουντούλης», το 2006 στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σύνθεσης Μουσικής Δωματίου που διοργάνωσε η Ένωση Φίλων της Ελληνικής Λόγιας Μουσικής, το 2007 Α’ Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σύνθεσης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ (κατηγορία οργανικής σύνθεσης). Ακόμα, το 2007 Α’ Βραβείο στον 8ο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης της Citta di Udine της Ιταλίας ενώ το 2009 προκρίθηκε στον τελικό του 27ου διεθνούς διαγωνισμού Σύνθεσης ALEA III στη Βοστώνη Αμερικής.
Έργα του που έχουν εκδοθεί περιλαμβάνουν το “Tarantos” για σόλο κιθάρα από την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών και το Κρατικό Ωδείο Θεσ/νίκης στα “ Έργα Ελλήνων Συνθετών του Εικοστού Αιώνα ” και το “Quatre Pieces Breves” για κουαρτέτο εγχόρδων από την Ένωση Φίλων της Ελληνικής Λόγιας Μουσικής. Τέλος, το έργο του “Guitariana” για σόλο κιθάρα εκδόθηκε το 2008 για όλο τον κόσμο από τις εκδόσεις WICKY-MUSIC (Μιλάνο – Ιταλία).
Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών (ΕΕΜ), του Οργανισμού Living Composers’ Project και της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (ΕΕΜΕ).
Συνδιοργάνωση: Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης /Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τ.Μ.Σ. / Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης/ Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης
Υποστήριξη: Δήμος Ξάνθης / Δήμος Αβδήρων
Υποστηρικτής του Φεστιβάλ : ΣΜΥΡΔΕΞ Α.Ε.
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Λάμπης Βασιλειάδης
Παρουσίαση: Γιάννης Στεφανίδης
Οργάνωση παραγωγής Φεστιβάλ: Φ.Ε.Ξ
Spot του Φεστιβάλ: https://www.youtube.com/watch?v=JMcFiLrw0ZI&feature=share
Το πρόγραμμα της ΦΕΞ υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΤΜΕΖΑ • Ταβέρνα «ΤΟ ΔΡΟΜΑΚΙ» • ΟΙΝΟΙ ΣΓΟΥΡΙΔΗ ΕΠΕ • ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΟΡΦΕΑΣ • ΚΤΗΜΑ ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗ • SMIRDEX • BOUTIQUE HOTEL 1905 • MEZEBAR- Bar & Gril • ΣΚΑΡΠΕΛΟ – συντήρηση έργων τέχνης • ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «ΠΥΡΓΕΛΗ» • BIO-LIVE σαπωνοποιείο Ξάνθης • ΑΒΑΞ – Βιοαέριο Ξάνθης • ΣΕΚΕ ΑΕ •

You may also like...