Ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου με την Ουρανία Γκάσιου

Ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου

Ουρανία Γκάσιου

 

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019 | 20:30

Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

 

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στις 8:30 το βράδυ, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, 6.080 αυλοί θα ηχήσουν γιορτινά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών! Το εκκλησιαστικό όργανο της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης, το μεγαλύτερο της ελληνικής επικράτειας, θα σκορπίσει τον επιβλητικό ήχο του προσφέροντας στο κοινό κατανυκτικές αλλά και ευφρόσυνες στιγμές, σε ένα εορταστικό ρεσιτάλ με σολίστ τη διεθνώς καταξιωμένη Ουρανία Γκάσιου. Στο αναλόγιό της, παρτιτούρες από έργα στο πνεύμα των ημερών που υπογράφουν σπουδαίοι συνθέτες της Γερμανικής και Γαλλικής Σχολής: ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ο Ντήτριχ Μπουξτεχούντε, ο Μαξ Ρέγκερ, ο Μαρσέλ Ντυπρέ, ο Σεζάρ Φρανκ, ο Καμίγ Σαιν-Σανς, ο Όττο Μάλλινγκ και ο Σαρλ-Μαρί Βιντόρ.

Η διακεκριμένη σολίστ και μόνιμη οργανίστα του Μεγάρου, σε αυτή της τη νέα περιπλάνηση στον κόσμο του γίγαντα των μουσικών οργάνων από την προκλασική εποχή έως τον 20ό αιώνα, θα μας συστήσει θρησκευτικά έργα, όπως λουθηρανικά χορικά πρελούδια αλλά και αποσπάσματα της ρωμαιοκαθολικής λειτουργίας, επετειακές συνθέσεις (Οι Τρεις Μάγοι του Δανού  Όττο Μάλλινγκ) αλλά και παστοράλ, βουκολικά κομμάτια τα οποία παραπέμπουν στους βοσκούς που προσκύνησαν πρώτοι το θείο βρέφος.

Η πολυβραβευμένη Ουρανία Γκάσιου…

… έχει εμφανιστεί ως σολίστ και σε συνεργασία με σύνολα μουσικής δωματίου στις πιο σημαντικές αίθουσες συναυλιών και σε καθεδρικούς ναούς της Ευρώπης (Καθεδρικός και Αβαείο του Ουεστμίνστερ, Άγιος Μαρτίνος των Αγρών, Καθεδρικοί του Άλτενμπεργκ, της Βαρκελώνης, της Ρίγας, της Κοπεγχάγης, της Βασιλείας, του Αγίου Νικολάου στη Στοκχόλμη, του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο κ.ά). Έχει λάβει μέρος σε πολλά διεθνή φεστιβάλ εκκλησιαστικού οργάνου στη Βρετανία, την Πολωνία και σε άλλες χώρες. Είναι επίσης οργανίστα της Γαλλικής Προτεσταντικής Εκκλησίας του Λονδίνου. Άρχισε τις σπουδές της στο εκκλησιαστικό όργανο το 1998 ως υπότροφος του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής και τις συνέχισε στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής του Λονδίνου, με υποτροφίες ελληνικών και ξένων φορέων. Έχει διακριθεί σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς.

 

Το εορταστικό πρόγραμμα με μια ματιά

AlexandrePierre Boëly

Rentrée de la Procession, Pastorale και Offertoire sur les Grands Jeux 

(αποσπάσματα από τη Λειτουργία για την Ημέρα των Χριστουγέννων, έργο 11)

Dietrich Buxtehude

Ein feste Burg ist unser Gott, BuxWV 184

Von Gott will ich nicht lassen, BuxWV 221

Johann Sebastian Bach

Πρελούδιο και Φούγκα σε ρε μείζονα, BWV 532

Max Reger

Pastorale, έργο 59, αρ. 2

 

Δ ι ά λ ε ι μ μ α

 

Marcel Dupré

Πρελούδιο από τη Συμφωνία αρ. 2, έργο 26

César Franck

Pastorale

Camille Saint-Saëns

Φαντασία αρ. 1 σε μι ύφεση μείζονα

Otto Malling

 Wo ist der König der Juden, αρ. 2

από τους Τρεις Μάγους, έργο 84

CharlesMarie Widor

Allegro cantabile, Adagio και Toccata

από τη Συμφωνία αρ. 5, έργο 42, αρ. 1

 

Η συντήρηση του του εκκλησιαστικού οργάνου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών υποστηρίζεται από τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

 

 

Τιμές εισιτηρίων

7,50 € (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) 10 € 15 € 20 € 25 30 35 €

 

You may also like...