Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2017

Πρόγραμμα Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2017

Σάββατο 28 Γενάρη 2017
12:00 Προπομπός στο Ηράκλειο. Ο ντελάλης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού στο κέντρο του Ηρακλείου. 10:30 Αναχώρηση από την πλατεία 4ων Μαρτύρων.

Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2017
16:30 Προπομπός στον Νικ. Φωκά. Ο ντελάλης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού στο πρώην Δημαρχείο Νικ. Φωκά. 16:00 Αναχώρηση από την πλατεία 4ων Μαρτύρων.

Σάββατο 18 Φλεβάρη 2017
12:00 Προπομπός στα Χανιά. Ο ντελάλης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς. 10:30 Αναχώρηση από την πλατεία 4ων Μαρτύρων.

Σάββατο 4 Φλεβάρη 2017
Τελετή Έναρξη Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2017
18:00 Μεγάλη Πόρτα. Καρναβαλική βόλτα στους δρόμους της Παλιάς Πόλης, συντροφιά με τον Βασιλιά Καρνάβαλο. Η πομπή καταλήγει, στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη.
19:00 πλατεία Αγνώστου. Προσφώνηση και Αντιφώνηση του Βασιλιά Καρνάβαλου
19:30 Κήρυξη επίσημης έναρξης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2017 από τον Δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργη Μαρινάκη και παρουσίαση της θεματικής και της αφίσας του 2017. Ακολουθεί η παρουσίαση των στολών των πληρωμάτων που θα λάβουν μέρος στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2017.
20:30 Συναυλία με τους SBARAQUACK σε ένα non-stop live πρόγραμμα με Funk, Disco, Rock’ n roll και Balkan ρυθμούς και πολλές-πολλές άλλες εκπλήξεις!

Τρίτη 14 Φλεβάρη 2017
Παλιές ελληνικές καντάδες μιας άλλης εποχής
19:00 Η Δημοτική Χορωδία Ρεθύμνου, το Τμήμα Ευρωπαϊκής Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου και Μουσικοί της πόλης μας, μαζί με τις Καρναβαλικές Ομάδες αναβιώνουν το έθιμο της Καντάδας στους δρόμους της Παλιάς Πόλης. Έναρξη από πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη και κατάληξη στο Πηγάδι (Μεγάλη Πόρτα).

Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2017
17:00 Παιδικό πάρτυ Περιηγητών στην αίθουσα Περιηγητικής Λέσχης
Διοργάνωση: Περιηγητές club

18:30-20.30 Αποκριάτικο πρόγραμμα από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης (Κ.Ε.ΔΗ.Ρ.) – Εικαστικά Εργαστήρια για ενήλικες και παιδιά, με θέμα: “Ήρωες των Αποκριών! Εσύ ποιος ήρωας θέλεις να είσαι?” στο χώρο του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης (Μεσολογγίου 32, Παλιά Πόλη). Οργανωση–επιμέλεια Σοφία Τρούλη, Μουσειοπαιδαγωγός. Απαραίτητη η τηλεφωνική. Είσοδος ελεύθερη

Τσικνοπέμπτη
Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2017

Τσίκνα Χορός και ξεφάντωμα σε όλη την πόλη από τις ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού
Χατζηδάκη & Πάρεν Σιγανού 3, με τους ΑΝΕΜΟΜΥΑΛΟΥΣ
Μπροστά από το Centro Cafe, πλατεία 4ων Μαρτύρων, οι ΑΡΚΑΛΟΙ
Στο Net Cafe στην πλατεία 4ων Μαρτύρων, οι ΔΑΚΤΥΛΟΔΕΙΧΤΟΥΜΕΝΟΙ
Έξω από το Galero (Κρήνη Ριμόντη), λέμε “Θέλω στα μπουζούκια απόψε να με με πας!”, οι ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ
Στην Παλαιολόγου (Logia), ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ
Στη Loggia, οι ΟΛΟΙ ΒΙΤΣΙΟΖΟΙ και οι ΦΕΥ…ΓΑΤΟΙ
Στην πλατεία Ιερολοχιτών από τις 20:00 με ΤΑ ΠΑΡΤΑΛΙΑ, τους ΡΑΚΟΔΙΚΑΣΜΕΝΟΥΣ και τους ΤΣΑΠΑΤΣΟΥΛΙΔΕΣ
Στο Πολύγλωσσο Κέντρο Ξένων Γλωσσών (Θεοτοκοπούλου 29), με τους ΦΛΟΥ και
Στις Σίσσες, με τους ΑΛΛΑΔΑΝΑΡΗΔΕΣ

Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2017
Χορός των Ομάδων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2017
20:00 κέντρο «Πέλαγος» Θέμα: «Το σπίτι του τρόμου»
Χορός, φαγητό, ποτό, διασκέδαση και παρουσίαση θεατρικών – σατιρικών σκετς από τις Ομάδες Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού. Διοργάνωση: Ομάδες Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού. Τιμή εισόδου 15ε.

Σάββατο 18 Φλεβάρη 2017

12:30-14:30 Αποκριάτικο πρόγραμμα από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης (Κ.Ε.ΔΗ.Ρ.) – Εικαστικά Εργαστήρια για παιδιά με θέμα: “Μάσκες με την τεχνική της γυψόγαζας” στο χώρο των Εικαστικών Εργαστηρίων (Χειμάρας 8). Οργάνωση – επιμέλεια: Κατερίνα Γιαβρίδη, Ζωγράφος και Σοφία Τρούλη, Μουσειοπαιδαγωγός. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση. Είσοδος ελεύθερη

Κυριακή 19 έως Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2017
Φεστιβάλ Πόλης στην Πλατεία Μικρασιατών
Από τις 19:00 έως τις 22:00 κάθε βράδυ μουσικά σύνολα και καλλιτεχνικές ομάδες μαθητών και φοιτητών παρουσιάζουν τη δουλειά τους. Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι αρωγός στην καλλιτεχνική έκφραση των νέων!
Καθημερινά από τις 17:00-19:00 εργαστήρια με κατασκευές και μεταμφιέσεις για παιδιά και όχι μόνο.

Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2017
Ποδηλατοβόλτα στην πόλη για μικρούς και μεγάλους
19:00 Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη. Οι φίλοι του ποδηλάτου μασκαρεμένοι οι ίδιοι και τα ποδήλατά τους κάνουν την πιο τρελή, χρωματιστή και διασκεδαστική ποδηλατοβόλτα της χρονιάς γεμίζοντας τους δρόμους της Παλιάς Πόλης με κέφι και φαντασία, ποδήλατα και μασκαράδες. Τη δράση στηρίζουν ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ρεθύμνου και ο Ορειβατικός Σύλλογος Ρεθύμνου. Κατάληξη Πλατεία Μικρασιατών.

Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2017
Κρητικές παραδοσιακές Καντάδες.
19:00 Έναρξη από την πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη.
Τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου, οι μουσικοί της πόλης μας και οι Ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού αναβιώνουν το έθιμο της Κρητικής καντάδας.
20.30 Τερματισμός και Κρητικό γλέντι από μουσικούς της πόλης μας στην πλατεία Μικρασιατών.

Σάββατο 25 Φλεβάρη 2017
Παιδική παρέλαση
17:00 Έναρξη από τον κόμβο Θεοτοκοπούλου
18:30 Τερματισμός και παιδικό πάρτι στον αύλειο χώρο του 3ου Γυμνασίου .
Πάρτυ στην Περιηγητική Λέσχη (οδός Αγ. Φραγκίσκου) με το τέλος της παρέλασης – διοργάνωση ΠΕΡΙΗΓΗΤΕΣ CLUB

Νυχτερινή Παρέλαση
21:00 Εκκίνηση νυκτερινής παρέλασης από τον κόμβο Θεοτοκοπούλου
Συμμετέχει η ομάδα βραζιλιάνικων κρουστών Batala Creta
22:30 Τερματισμός και live συναυλία με τον Γιώργο Παπαδόπουλο στην πλατεία Μικρασιατών.

Κυριακή 26 Φλεβάρη 2017
Μεγάλη Παρέλαση πληρωμάτων και αρμάτων
14:00 Εκκίνηση από τον Κόμβο Θεοτοκοπούλου.
Παρουσιάζει η Ράνια Κωστάκη και ο Παντελής Σπυριδάκης.
15:00 Dj party στην πλατεία Ηρ. Πολυτεχνείου (Σοχώρα)

18:30 Ελ. Βενιζέλου. Τελετή Λήξης Ρεθ. Καρναβαλιού 2017
Καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου, φαντασμαγορικό show με πυροτεχνήματα
Live Συναυλία με τη ΜΑΛΟΥ
LOGGIA (Παλιό Μουσείο) street party ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΑΛΛΑΝΤΑΛΛΩΝ (μετά το τέλος της παρέλασης)

Καθαρά Δευτέρα 27 Φλεβάρη 2017
ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ
12:30 Παραδοσιακά Κούλουμα με φασολάδα στο παρκινγκ Περιβολίων (Γοργοποτάμου & Καλογεράκη). Διοργάνωση: Δήμος Ρεθύμνης – Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. & Πολιτιστικός Σύλλογος Περιβολίων – Μυσσιρίων «Εμμανουήλ Παχλάς».

ΓΕΡΑΝΙ
10:00 Η μάχη χαρταετών. 12:30 Η παρέλαση της Καμήλας. Κούλουμα με πέταγμα χαρταετού, καρναβαλικά δρώμενα και σαρακοστιανά εδέσματα. Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Γερανίου «το Καμάρι».
ΑΡΜΕΝΟΙ
12:00 Αναβίωση εθίμου μουτζουρώματος με παραδοσιακά κούλουμα.
ΕΛΕΥΘΕΡΝΑ
11:30 Αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου Μπεγιράκι και μουτζουρώματα από τους νέους του χωριού. Κέρασμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελεύθερνας.
ΡΟΥΣΣΟΣΠΙΤΙ
Παραδοσιακά κούλουμα και πέταγμα χαρταετού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ρουσσοσπιτίου και την καρναβαλική ομάδα ΆΡΚΑΛΟΙ.
ΣΩΜΑΤΑΣ
11:30 O Πολιτιστικός Σύλλογος Σωματά προσφέρει παραδοσιακή φασολάδα.
ΦΩΤΕΙΝΟΥ
11:00 Παραδοσιακά κούλουμα, φασολάδα και πέταγμα χαρταετού.
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Φωτεινού.
ΔΗΜΟΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ
ΜΕΛΙΔΟΝΙ 12:00 Αυγομάζωμα και 14:00 Κλέψιμο της Νύφης και Καντής
ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ
12:30 ΜΕΡΩΝΑΣ Παραδοσιακά δρώμενα, παιχνίδια, μουσική, με την συμμετοχή όλων. «Ντύσου στολίσου νυφικά και βάστα το βουργιάλι, να δεις λεράδες και θεριά και μουζουδιάς το χάλι».
Κυνήγι Θησαυρού 2017
22 Γενάρη 2017
2ο Εφηβικό Κυνήγι Θησαυρού «Το δίλημμα»
Διοργάνωση: Ανιχνευτές
www.anixneutes.eu
4 & 5 Φλεβάρη 2017
20ο Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού 2017 «Ταξίδι σε άγνωστο πλανήτη»
Πανεπιστήμιο Κρήτης, περιοχή Γάλλου
Διοργάνωση: Ανιχνευτές,  www.anixneutes.eu

10 Φλεβάρη 2017
Πάρτυ ομάδων για το 28ο Κυνήγι Θησαυρού 2017
Κέντρο «Μέγαρο»
Διοργάνωση: Ανιχνευτές,  www.anixneutes.eu

11 Φλεβάρη 2017
Απόπειρα κατάρριψης ρεκόρ Guinness για το πολυπληθέστερο κυνήγι θησαυρού στον κόσμο!

11 & 12 Φλεβάρη 2017
28ο Κυνήγι Θησαυρού «Αν(τ)άξιος»
Κ.Ε.ΔΗ.Ρ.
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2017: ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ!

«Συγκάτοικοι στο όνειρο»! Αυτό είναι το θέμα, το σύνθημα, η ουσία του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2017! Η πιο δυνατή καρναβαλική παρέα της χώρας, μια τεράστια, χωρίς σύνορα αγκαλιά, που μέσα της κλείνει συμμετέχοντες και επισκέπτες από όλο τον κόσμο, καλεί και φέτος όλους να ζήσουν κάτω από την ίδια στέγη, το όνειρο!
Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι είναι το «σπίτι» που φιλοξενεί για περισσότερα από 100 χρόνια πια, δεκάδες χιλιάδες καρναβαλιστές και επισκέπτες, και φέτος ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για να χαρίσει στον καθένα την δική του θέση στο όνειρο που όλοι μαζί δημιουργούμε!

Συγκάτοικοι στο όνειρο, συγκάτοικοι στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, εκεί που όλοι μαζί ζούμε, συνυπάρχουμε, συνδημιουργούμε, αλληλοβοηθιόμαστε, ενεργούμε, διασκεδάζουμε, προσφέρουμε!
Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2017 εγκαινιάζει νέες δράσεις και δρώμενα, σε μια ουσιαστική προσπάθεια να προσφέρει περισσότερο πολιτισμό, διασκέδαση και χαρά και να προσελκύσει ακόμα και εκείνους που δεν… ενθουσιάζονται με τις Απόκριες!
Η αφίσα του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2017, έμπνευση και δημιουργία του γνωστού Ρεθεμνιώτη creative designer – εικονογράφου Στέλιου Καλογεράκη οπτικοποιεί με ένα μοναδικό τρόπο το θέμα και το μήνυμα του!
Η “πολυκατοικία”, που αποτελεί βασικό στοιχείο του φετινού concept, ήταν μία παράμετρος προβληματισμού για το σχεδιασμό του poster. Η πολυκατοικία, ως έννοια υποδηλώνει ένα βαρύ και στατικό, τσιμεντένιο οικοδομικό όγκο, και στη συλλογική συνείδηση έχει αποτυπωθεί ως κάτι άχαρο και άσχημο. Η πολυκατοικία του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού καλείται να ανατρέψει αυτά τα στερεότυπα, γι΄ αυτό σχεδιάστηκε με βάση τρεις άξονες. 1. Να είναι ευέλικτη, εύκαμπτη, ελαφριά, να μπορεί να σε ταξιδέψει παντού, ακόμα και πάνω στα σύννεφα, να τροφοδοτείται με τα όνειρα και τα οράματα των καρναβαλιστών. 2. Να αποτυπώνει διακριτά (αλλά και διακριτικά) στοιχεία της πόλης και αναφορές στην ιστορία και την παράδοσή της, που συνδέεται στενά με την ιστορία και την παράδοση του Καρναβαλιού μας. 3. Να είναι μία πολυκατοικία προσβάσιμη σε όλους τους ανθρώπους, σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, είναι φιλόξενη και ανοιχτή να δεχτεί και να ενσωματώσει ανθρώπους και ιδέες. Αυτή την πολυκατοικία τη δημιουργούμε και τη διαμορφώνουμε όλοι ζώντας ως «συγκάτοικοι στο όνειρο»!

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι είναι ένας θεσμός Πολιτισμού και Δημιουργίας, ο οποίος εμπλουτίζεται και ενισχύεται κάθε χρόνο! Το Ρέθυμνο, μέσα από αυτή τη διοργάνωση, προβάλλει την ιδιαίτερη ταυτότητα του ανθρώπινου δυναμικού του και αναδεικνύει την μακραίωνη ιστορία του και την πλούσια παράδοσή του. Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι έχει καταφέρει να διακριθεί στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, με σημαντικά βραβεία. Το 2014 ο θεσμός βραβεύτηκε από τα Tourism Awards, για «Τις πρωτοβουλίες επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου», καθώς και από το Best City Award , για την «Τουριστική Ανάπτυξη με βάση την πολιτιστική ταυτότητα». Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμμετοχή του θεσμού του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού στις Διεθνείς Καρναβαλικές Ενώσεις, FECC (Παγκόσμια Ένωση Καρναβαλικών Πόλεων) και τον Διεθνή Οργανισμό Life Beyond Tourism.

ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2017
Οι αλλαγές έχουν ξεκινήσει ήδη με τους Προπομπούς! Στις 28 Ιανουαρίου, το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι διοργάνωσε ένα μεγάλο street party στην καρδιά του Ηρακλείου, όπου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να ενημερωθούν για το πρόγραμμα του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού! Θα ακολουθήσει άλλο ένα μεγάλο street party στις 18 Φεβρουαρίου, στο κέντρο των Χανιών (πλ. Δημοτικής Αγοράς), ενώ ο ντελάλης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού θα βρεθεί και στον Νικηφόρο Φωκά την 1η Φεβρουαρίου στις 17:30 το απόγευμα!

Σάββατο 4 Φλεβάρη 2017
Η επίσημη έναρξη του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού θα κηρυχθεί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, σε μια φαντασμαγορική τελετή! Στις 18:00 το απόγευμα, από τη Μεγάλη Πόρτα, θα ξεκινήσει η Καρναβαλική βόλτα στους δρόμους της Παλιάς Πόλης, συντροφιά με τον Βασιλιά Καρνάβαλο. Η πομπή θα καταλήξει στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη. Εκεί πάνω στη σκηνή θα γίνει η καθιερωμένη «Προσφώνηση και Αντιφώνηση» του Βασιλιά Καρνάβαλου. Στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί η κήρυξη της έναρξης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2017 από τον Δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργη Μαρινάκη, ενώ θα ακολουθήσει η παρουσίαση της θεματικής και της αφίσας του 2017. Μια αφίσα που το δημιουργικό της υπογράφει ο Στέλιος Καλογεράκης και δημιουργήθηκε από μικρούς και μεγάλους, μέλη ομάδων. Αμέσως μετά θα γίνει η παρουσίαση των φετινών στολών των πληρωμάτων που θα λάβουν μέρος στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2017.
Ένα φανταστικό non-stop party με την μπάντα των SBARAQUACK θα μας απογειώσει το κέφι, με Funk, Disco, Rock’ n roll και Balkan ρυθμούς!

Τρίτη 14 Φλεβάρη 2017
Παλιές ελληνικές καντάδες μιας άλλης εποχής: Στις 19:00 το απόγευμα, η Δημοτική Χορωδία Ρεθύμνου, το Τμήμα Ευρωπαϊκής Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου και Μουσικοί της πόλης μας, μαζί με τις Καρναβαλικές Ομάδες αναβιώνουν το έθιμο της Καντάδας στους δρόμους της Παλιάς Πόλης. Έναρξη από πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη και κατάληξη στο Πηγάδι (Μεγάλη Πόρτα).
Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί από τις Καρναβαλικές Ομάδες, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνης (08:00-13:00 & 16:00 – 19:00)

Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2017
17:00 Παιδικό πάρτυ Περιηγητών στην αίθουσα Περιηγητικής Λέσχης
Διοργάνωση: Περιηγητές club
18:30-20.30 Αποκριάτικο πρόγραμμα από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης (Κ.Ε.ΔΗ.Ρ.) – Εικαστικά Εργαστήρια για ενήλικες και παιδιά, με θέμα: “Ήρωες των Αποκριών! Εσύ ποιος ήρωας θέλεις να είσαι?” στο χώρο του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης (Μεσολογγίου 32, Παλιά Πόλη). Οργάνωση–επιμέλεια Σοφία Τρούλη, Μουσειοπαιδαγωγός. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση. Είσοδος ελεύθερη

Τσικνοπέμπτη
Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2017
Πολλές από τις ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού στήνουν τα δικά τους street party σε διάφορα σημεία της πόλης, διασκεδάζουν, χορεύουν και τραγουδούν και βέβαια τσικνίζουν, καλώντας φίλους και περαστικούς σε μια υπέροχη γιορτή!

Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2017
Χορός των Ομάδων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2017!
Κανείς δεν πρέπει να χάσει το φετινό χορό – πάρτι των Ομάδων. Θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο «Πέλαγος» και το θέμα του είναι: «Το σπίτι του τρόμου»! Χορός, φαγητό, ποτό, διασκέδαση και παρουσίαση θεατρικών – σατιρικών σκετς από τις Ομάδες Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού.
Στις 12.00 τα μεσάνυχτα, η σάλα μεταμορφώνεται ξεκινά ένα μοναδικό πάρτι με θέμα «Sexy Terror», ο sexy τρόμος με καρναβαλική διάθεση..!
Διοργάνωση: Ομάδες Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού.

Σάββατο 18 Φλεβάρη 2017

12:30-14:30 Αποκριάτικο πρόγραμμα από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης (Κ.Ε.ΔΗ.Ρ.) – Εικαστικά Εργαστήρια για παιδιά με θέμα: “Μάσκες με την τεχνική της γυψόγαζας” στο χώρο των Εικαστικών Εργαστηρίων (Χειμάρας 8). Οργάνωση – επιμέλεια: Κατερίνα Γιαβρίδη, Ζωγράφος και Σοφία Τρούλη, Μουσειοπαιδαγωγός. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση. Είσοδος ελεύθερη

Κυριακή 19 έως Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2017
1ο Φεστιβάλ Πόλης στην Πλατεία Μικρασιατών

Μια μεγάλη καινοτομία ξεκινά από φέτος! Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι και η Ομάδα Εκδηλώσεων του, διοργανώνει το «Φεστιβάλ Πόλης» στο χώρο της Πλατείας Μικρασιατών, από την Κυριακή 19 έως την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, από τις 19:00 έως τις 22:00. Μια μεγάλη σκηνή, πλήρως εξοπλισμένη τεχνικά και ηχητικά θα φιλοξενεί κάθε βράδυ μουσικά σύνολα και καλλιτεχνικές ομάδες νέων και όχι μόνο! Στόχος του Φεστιβάλ είναι, μέσω της μουσικής καλλιτεχνικής έκφρασης, να έρθουν κοντά στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι ακόμη και όσοι δεν είχαν μέχρι σήμερα επαφή. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι ερασιτεχνικές μπάντες που δρουν στην Κρήτη! Επιπλέον στον ίδιο χώρο καθημερινά από τις 17:00-19:00 θα πραγματοποιούνται εργαστήρια με κατασκευές και μεταμφιέσεις για παιδιά και όχι μόνο.

Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2017
Ποδηλατοβόλτα στην πόλη για μικρούς και μεγάλους
Στις 19:00 από την Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη θα ξεκινήσει η μεγαλύτερη καρναβαλική ποδηλατοβόλτα της χώρας, που τα τελευταία χρόνια αποτελεί θεσμό για την πόλη. Οι φίλοι του ποδηλάτου μασκαρεμένοι οι ίδιοι και τα ποδήλατά τους κάνουν την πιο τρελή, χρωματιστή και διασκεδαστική ποδηλατοβόλτα της χρονιάς γεμίζοντας τους δρόμους της Παλιάς Πόλης με κέφι και φαντασία, ποδήλατα και μασκαράδες. Τη δράση στηρίζουν ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ρεθύμνου και ο Ορειβατικός Σύλλογος Ρεθύμνου. Η ποδηλατοβόλτα θα καταλήξει στην Πλατεία Μικρασιατών.

Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2017
Κρητικές παραδοσιακές Καντάδες.
Στις 19:00 του απόγευμα, η Κρητική παραδοσιακή καντάδα ξεκινά από την πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη. Τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου, οι μουσικοί της πόλης μας και οι Ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού αναβιώνουν το έθιμο της Κρητικής καντάδας. Δεκάδες λύρες, λαούτα, μαντολίνα και κρητικές μαντινάδες θα στολίσουν με τους σκοπούς τους τους δρόμους της πόλης!
Η μεγάλη παρέα της Καντάδας θα τερματίσει στις 20.30 στην πλατεία Μικρασιατών όπου θα ακολουθήσει Κρητικό γλέντι από μουσικούς της πόλης μας.

Σάββατο 25 Φλεβάρη 2017
Παιδική παρέλαση 17.00
Τα παιδιά λάτρεψαν τη δική τους αποκλειστική παρέλαση! Στις 17:00 το απόγευμα χιλιάδες παιδιά θα ξεκινήσουν από τον κόμβο Θεοτοκοπούλου και θα τερματίσουν στον αύλειο χώρο του 3ου Γυμνασίου με ένα μεγάλο παιδικό πάρτι!
Πάρτι στην Περιηγητική Λέσχη (οδός Αγ. Φραγκίσκου) με το τέλος της παρέλασης – διοργάνωση ΠΕΡΙΗΓΗΤΕΣ CLUB

Νυχτερινή Παρέλαση
Τα βραζιλιάνικα κρουστά Batala Creta θα δώσουν το σύνθημα και στις 21:00 θα ξεκινήσει η νυκτερινή παρέλαση από τον κόμβο Θεοτοκοπούλου! Οι ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, φορώντας τις στολές από παλαιότερες διοργανώσεις αλλά και επισκέπτες της πόλης συμμετέχουν στην μεγάλη αυτή νυχτερινή, γιορτινή παρέλαση! Μετά το τέλος της στις 22:30 στην πλατεία Μικρασιατών ακολουθεί συναυλία με τον Νικηφόρο!

Κυριακή 26 Φλεβάρη 2017
Μεγάλη Παρέλαση πληρωμάτων και αρμάτων
Η μεγάλη μέρα έφτασε και όλοι είναι πανέτοιμοι για την Μεγάλη Παρέλαση Πληρωμάτων και Αρμάτων που θα ξεκινήσει στις 14:00 το μεσημέρι με εκκίνηση από τον Κόμβο Θεοτοκοπούλου.
Παρουσιάστρια του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2017 είναι η Ράνια Κωστάκη, με συνοδεία της τον δημοσιογράφο Παντελή Σπυριδάκη.
Η Ράνια Κωστάκη αγαπά ιδιαίτερα το Ρέθυμνο και δέχτηκε με χαρά να παρουσιάσει το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι αφιλοκερδώς. Με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο χώρο του ραδιοφώνου και της μουσικής βιομηχανίας, έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας, αλλά και με διεθνείς παραγωγές. Αυτή την περίοδο την βρίσκουμε στον Όμιλο ΑΝΤ1 και στον «Ρυθμό 949» στη θέση της Music Manager, ενώ οι ακροατές της την απολαμβάνουν κάθε Τετάρτη 9 – 12 το βράδυ στη συχνότητα του «Ρυθμού», στην εκπομπή της «Νύχτα ΡαδιοΦόνου».
Ο Ρεθεμνιώτης δημοσιογράφος Παντελής Σπυριδάκης με αξιοσημείωτη παρουσία στα τηλεοπτικά δρώμενα της Κρήτης και με εκπομπές σημεία – αναφοράς για τα δεδομένα του νησιού, συνεχίζει τη δημιουργική του πορεία στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, με έμφαση, τούτη τη φορά, στον Τύπο και το ραδιόφωνο.

Οι Καρναβαλικές ομάδες είναι 36 και τα άρματα 30, ενώ αναμένεται να παρελάσουν πάνω από 20.000 άτομα.
Συνοδεύονται όπως πάντα από το Βασιλιά Καρνάβαλο και τη συνοδεία του.

Στο τέλος της διαδρομής τα πληρώματα καταλήγουν στην πλατεία Ηρ. Πολυτεχνείου (Σοχώρα), όπου από τις 15:00 το μεσημέρι ξεκινά το Dj party ενώ στις 18:30 στην παραλιακή λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Λήξης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2017, με την καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου πάνω στην παραλία συνοδευόμενη από ένα φαντασμαγορικό show με πυροτεχνήματα. Θα ακολουθήσει συναυλία με τη ΜΑΛΟΥ!
Την ίδια ώρα στη LOGGIA (Παλιό Μουσείο)θα ξεκινήσει street party από την Ομάδα των Άλλανταλλων

Καθαρά Δευτέρα 27 Φλεβάρη 2017
ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ
12:30 Παραδοσιακά Κούλουμα με φασολάδα στο χώρο του πάρκινγκ SEASIDE Περιβολίων (Γοργοποτάμου & Καλογεράκη). Διοργάνωση: Δήμος Ρεθύμνης – Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. & Πολιτιστικός Σύλλογος Περιβολίων – Μυσσιρίων «Εμμανουήλ Παχλάς».
ΓΕΡΑΝΙ
10:00 Η μάχη χαρταετών. 12:30 Η παρέλαση της Καμήλας. Κούλουμα με πέταγμα χαρταετού, καρναβαλικά δρώμενα και σαρακοστιανά εδέσματα. Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Γερανίου «το Καμάρι».
ΑΡΜΕΝΟΙ
12:00 Αναβίωση εθίμου μουτζουρώματος με παραδοσιακά κούλουμα.
ΕΛΕΥΘΕΡΝΑ
11:30 Αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου Μπεγιράκι και μουτζουρώματα από τους νέους του χωριού. Κέρασμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελεύθερνας.
ΡΟΥΣΣΟΣΠΙΤΙ
Παραδοσιακά κούλουμα και πέταγμα χαρταετού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ρουσσοσπιτίου και την καρναβαλική ομάδα ΆΡΚΑΛΟΙ.
ΣΩΜΑΤΑΣ
11:30 O Πολιτιστικός Σύλλογος Σωματά προσφέρει παραδοσιακή φασολάδα.
ΦΩΤΕΙΝΟΥ
11:00 Παραδοσιακά κούλουμα, φασολάδα και πέταγμα χαρταετού.
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Φωτεινού.
ΔΗΜΟΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ
ΜΕΛΙΔΟΝΙ 12:00 Αυγομάζωμα και 14:00 Κλέψιμο της Νύφης και Καντής
ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ
12:30 ΜΕΡΩΝΑΣ Παραδοσιακά δρώμενα, παιχνίδια, μουσική, με την συμμετοχή όλων. «Ντύσου στολίσου νυφικά και βάστα το βουργιάλι, να δεις λεράδες και θεριά και μουζουδιάς το χάλι».
Κυνήγι Θησαυρού 2017 – 10 – 12 Φεβρουαρίου
Το 28ο Κυνήγι Θησαυρού θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Φεβρουαρίου, από την διοργανώτρια ομάδα «Ανιχνευτές» και ο τίτλος του είναι: «Αν(τ)άξιος»
The Largest Treasure Hunt – Το μεγαλύτερο κυνήγι θησαυρού στον κόσμο!
Αυτός είναι ο τίτλος που θα συνοδεύει την προσπάθειά των Ρεθυμνιωτών, ώστε να αποκτήσει η πόλη και ο θεσμός του Κυνηγιού, μια θέση στο Guinness World Records. Έχοντας περάσει 28 χρόνια γεμάτα παιχνίδι, φαντασία, γνώση και ιστορία, η διοργανώτρια ομάδα του Κυνηγιού «Ανιχνευτές», θέλησε να επιχειρήσει να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ στη διοργάνωση Κυνηγιών Θησαυρού, το οποίο σήμερα κατέχει ένα πανεπιστήμιο της Αγγλίας. Οι κριτές του Guinness θα βρεθούν στο Ρέθυμνο το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, όπου και θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την καταμέτρηση των Κυνηγών σε μια προσπάθεια να καταρριφθεί το παγκόσμιο ρεκόρ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 το απόγευμα στο 1ο Ενιαίο Λύκειο Ρεθύμνης και καλούνται όλοι όσοι παίζουν, αγαπούν και υποστηρίζουν το Ρεθεμνιώτικο Κυνήγι Θησαυρού να παρευρεθούν.
4 & 5 Φλεβάρη 2017
20ο Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού 2017 «Ταξίδι σε άγνωστο πλανήτη»
Η Ομάδα των «Ανιχντευτών» επιχειρεί φέτος μια σημαντική αλλαγή στην διοργάνωση του επετειακού Παιδικού Κυνηγιού, που φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια διοργάνωσης στο Ρέθυμνο. Για πρώτη φορά που μαθητές της Ε’ και της ΣΤ’ Δημοτικού των σχολείων του Δήμου Ρεθύμνης θα «κυνηγήσουν» το θησαυρό στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης που βρίσκεται στην περιοχή του Γάλλου λίγο έξω από την πόλη. Στόχος των διοργανωτών είναι να γνωρίσουν τα παιδιά το κορυφαίο Πανεπιστήμιο Κρήτης, που έχει την τιμή να φιλοξενεί το Ρέθυμνο, αλλά και να διασκεδάσουν και να ψυχαγωγηθούν μέσα από ένα αυθεντικό κυνήγι θησαυρού!
Είχε προηγηθεί η διοργάνωση και έναρξη του κυνηγιού με το εφηβικό κυνήγι Την 22η Ιανουαρίου στην παλιά πόλη.

Τουριστικά Πακέτα
Οι Ξενοδόχοι του Ρεθύμνου, δημιούργησαν ιδιαίτερα οικονομικά εκδρομικά πακέτα για όλους εκείνους που θέλουν να ταξιδέψουν στο Ρέθυμνο για να παρακολουθήσουν από κοντά τη μεγάλη γιορτή του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού. Πληροφορίες: http://rethymnocarnival.gr/
Επιπλέον με την στήριξη του FED HATTA, το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι θα προωθηθεί ανάμεσα στους τουριστικούς πράκτορες όλης της χώρας.

Ρεθεμνιώτικο το «Πράσινο» Καρναβάλι
Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί γνώμονα για την κάθε ενέργεια που γίνεται κατά τη διάρκεια όλων των εκδηλώσεων του Καρναβαλιού, με τις ομάδες να κατασκευάζουν τα άρματα και τις στολές σχεδόν αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ μετά το τέλος του Καρναβαλιού, όσα υλικά δεν θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον, ανακυκλώνονται.

Ποιος μπορεί να συμμετέχει
Στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι μπορούν να λάβουν μέρος όσοι το επιθυμούν. Στο σύνολο τους οι ομάδες δέχονται με χαρά νέα μέλη. Όλοι μπορούν έγκαιρα να προμηθευτούν τις στολές τους.

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2017, πραγματοποιείται με την Αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Κρήτης και του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ρεθύμνης.

 

Η Οργανωτική Επιτροπή του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2017: Στέλιος Σαμψών, Πέπη Μπιρλιράκη, Μάνος Παλαφούτης, Διαμάντα Δελήμπαση, Θανάσης Σταυρουλάκης και Γιώργος Χάσικος.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ :
ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ – Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ρεθύμνης)
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού www.rethymnocarnival.gr και το Facebook page https://www.facebook.com/carnivalofcrete
#rethcarnival

Παρακαλούμε πολύ για δημοσίευση ή μετάδοση.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με το Γραφείο Τύπου:

CONCIERGE Communications, E. concierge@cccd.gr, T. 210 3633144, 6978197743, Βίκη Βαμιεδάκη
Διοργάνωση: Ανιχνευτές, www.anixneutes.eu

Η Οργανωτική Επιτροπή του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2017 σας καλωσορίζει: Στέλιος Σαμψών, Πέπη Μπιρλιράκη, Μάνος Παλαφούτης, Διαμάντα Δελήμπαση, Θανάσης Σταυρουλάκης και Γιώργος Χάσικος.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ :
ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ – Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ρεθύμνης)
Υπεύθυνοι Τομέων: Αντώνης Αλεξάκης, Χρήστος Αλεξάκης, Σταμάτης Γαβαλάς, Ιωάννης Δραμηλαράκης, Θοδωρής Κελαράκης, Πέτρος Κλαψινός, Πόπη Κρυοβρυσανάκη, Kατερίνα Μανετάκη, Νίκος Μαρκαντώνης, Γιώργος Νάστος, Γιώργος  Παπαδόσηφος, Ελένη Πατσαχάκη, Γιώργος Πεδιαβιτάκης, Λεωνίδας Πισκοπάκης, Άκης Πλαίτης, Ρένα Σειραγάκη, Γιάννης Σκαρβέλης, Δημήτρης Σκουλούδης, Μιχάλης Σταράκης, Γιώργος Σταυρουλάκης, Στεφανία Φραγκιαδάκη, Βαλάντης Χόμπης.

You may also like...