Πρόσκληση συμμετοχής στην Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές Φωνές της Πόλης 2019

Στην όγδοη κατά σειρά διοργάνωση του φεστιβάλ «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές φωνές της πόλης» προχωρά ο Δήμος Θεσσαλονίκης κατά τους μήνες Φεβρουάριο έως Απρίλιο 2019, με στόχο την τόνωση της τοπικής θεατρικής παραγωγής και την προβολή της δουλειάς των τοπικών ομάδων με επαγγελματικό χαρακτήρα.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης παραχωρεί τις υποδομές του Δημοτικού Θεάτρου «Άνετον – ‘’Σκηνή Νίκος Ναουμίδης’’», προσφέροντας τη δυνατότητα σε θεατρικές ομάδες της πόλης να παρουσιάσουν από μία παραγωγή της επιλογής τους.
Οι ομάδες θα έχουν την πλήρη ευθύνη για την υλοποίηση των παραστάσεων καθώς και για την έκδοση και πώληση εισιτηρίων από άτομα της επιλογής τους.
Τα θεατρικά σχήματα θα μπορούν να προχωρούν σε προπώληση εισιτηρίων στο εκδοτήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην Πλατεία Αριστοτέλους. Τα έσοδα των παραστάσεων αποδίδονται στις ομάδες που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση.


Επίσης φέτος η Ανοιχτή Σκηνή, καλεί τους ανθρώπους του θεάτρου να προτείνουν και να υλοποιήσουν, στο συγκεκριμένο διάστημα στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον, δημιουργικές δράσεις που έχουν σχέση με την τέχνη του θεάτρου. Οι προτάσεις δεν είναι απαραίτητο να συνδέονται άμεσα με τις προτάσεις για παραστάσεις. Την ευθύνη για τη διοργάνωση και υλοποίηση των δράσεων φέρουν οι καλλιτέχνες που θα τις προτείνουν.


Η επιλογή των ομάδων και των δράσεων θα γίνει ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Θεάτρου του Δήμου Θεσσαλονίκης, με συνεκτίμηση του δραματουργικού και σκηνοθετικού ενδιαφέροντος της πρότασης καθώς και της συμβολής των δράσεων στην ανάπτυξη του θεατρικού τοπίου της πόλης και πάντα σε συνάρτηση με τις αιτήσεις που έχουν κατατεθεί. Οι ομάδες θα πρέπει να στείλουν συμπληρωμένες τις αιτήσεις τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση p.zaptie@thessaloniki.gr (από όπου μπορούν να ζητούν πληροφορίες) ή να τις καταθέσουν στο Τμήμα Διοργάνωσης Εκδηλώσεων και Φεστιβάλ της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού (Κουντουριώτου 17, Λιμάνι) έως και τις 15 Ιανουαρίου 2019, στις 12 το μεσημέρι. Η ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής θα πρέπει να αποθηκευτεί με το όνομα της ομάδας ως εξής: ΟΝΟΜΑ ΟΜΑΔΑΣ_ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΚΗΝΗ 2019.

Για την ταχύτερη και ακριβέστερη διαδικασία επιλογής, καλό θα είναι να αποσταλούν οι αιτήσεις νωρίτερα από την καταληκτική ημερομηνία. Οι αιτήσεις που θα αποσταλούν ή θα κατατεθούν μετά την ημερομηνία αυτή, δεν θα ληφθούν υπόψη.

Τους όρους συμμετοχής στη διοργάνωση και την αίτηση βρίσκετε στους αντίστοιχους συνδέσμους

Όροι συμμετοχής Ανοιχτή Σκηνή 2019

Αίτηση συμμετοχής Ανοιχτή Σκηνή 2019

You may also like...