Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου.

Ορχήστρα Δωμαman3157τίου Baroque Project Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου και συναυλία Αξιότιμοι, Σας προσκαλούμε με ιδιαίτερη χαρά στην εκδήλωση για την παρουσίαση της νεοσύστατης ορχήστρας δωματίου Baroque Project, την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 21.00 στην Γερμανική Εκκλησία, Σίνα 66, 10672 Αθήνα. Θα δοθεί συνέντευξη τύπου-παρουσίαση της ορχήστρας, των μελών της και των σχεδίων της για το άμεσο μέλλον. Θα ακολουθήσει συναυλία υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του τσεμπαλίστα Γεράσιμου Χοϊδά. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα Vivaldi, Corelli (Κοντσέρτο των Χριστουγέννων) και Buxtehude (Χριστουγεννιάτικη καντάτα με τη φιλική συμμέτοχη της χορωδίας παλαιάς μουσικής Corpus Minor). Θα ήταν τιμή μας να παραστείτε και να προωθήσετε το παρόν και με την παράκληση της δημοσίευσης. Παρακαλούμε ενημερώστε για την παρουσία σας στο 6932 282645 ή στο primapraticca@gmail.com (Γεράσιμος Χοϊδάς).Με εκτίμηση,
Γεράσιμος Χοϊδάς Ακολουθούν περισσότερα για την ορχήστρα και τους μουσικούς:
Η νεοσύστατη ορχήστρα δωματίου Baroque Project δημιουργήθηκε την Άνοιξη του 2015 από μια ομάδα μουσικών που μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα και κοινούς στόχους. Γεννήθηκε αυθόρμητα και με τη δυναμική της μαγνήτισε και άλλα μέλη στην πορεία. Έτσι, πολύ σύντομα, τον Ιούνιο του 2015 έδωσε την πρώτη της συναυλία και το στίγμα της με ένα πρόγραμμα Ιταλικής μπαρόκ μουσικής με γνωστά αλλά και σπάνια Concerti Grossi και Concerti για βιολί των A. Vivaldi, F. Geminiani, A. Corelli, P. Locatelli κα. με σολίστ μέλη της ίδιας της ορχήστρας (Αίθουσα Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», 15 Ιουνίου 2015).
Η ορχήστρα Baroque Project αποτελείται από έξι βιολιά, βιόλα, τσέλο, κοντραμπάσο και τσέμπαλο. Χαρακτηριστικά της είναι η δυναμική παρουσία, το γεγονός ότι τα μέλη της λειτουργούν τόσο ως παίκτες ορχήστρας όσο και ως σολίστες και έτσι, με τις δικές της δυνάμεις είναι πολυσχιδής και αυτάρκης. Σκοπός της ορχήστρας είναι να εξερευνά το ρεπερτόριο της μπαρόκ αλλά και ενίοτε πιο ύστερης μουσικής, να επιλέγει έργα που με τη δύναμη και την ποιότητά τους προσφέρουν δυνατές συγκινήσεις στους μουσικούς της ορχήστρας, μεταδίδοντάς αυτή την ενέργεια στο κοινό, που ως τελικός αποδέκτης επιθυμεί να απολαύσει δυνατές συναυλίες έξω από τα συνηθισμένα. Επίσης, να προσκαλεί τακτικά σπουδαίους μουσικούς και τραγουδιστές ώστε η ποικιλία να είναι εξασφαλισμένη -κάτι που σας επιφυλάσσουμε στο άμεσο μέλλον.

You may also like...