Πρόσκληση για Υποβολή Ταινιών 10ο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας

Πρόσκληση για Υποβολή Ταινιών
10ο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας

 

Το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας – Ethnofestσυνεχίζει την εξερεύνηση του κόσμου μέσα από τον εθνογραφικό φακό. Για την επόμενη επετειακή διοργάνωσή του, το φεστιβάλ αναζητά ταινίες που παρατηρούν, αφουγκράζονται και στοχάζονται τους πολιτισμούς του κόσμου και την ανθρώπινη κατάσταση χρησιμοποιώντας τα εργαλεία και τις θεωρίες της ανθρωπολογίας και της εθνογραφίας.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε ανθρωπολόγους και κοινωνικούς επιστήμονεςπου χρησιμοποιούν οπτικοακουστικά μέσα για την έρευνά τους αλλά και σεσκηνοθέτες που έχουν συνεργαστεί με ανθρωπολόγους και κοινωνικούς επιστήμονες σε οποιοδήποτε στάδιο της παραγωγής. Αναζητάμε εθνογραφικά ντοκιμαντέρ και ανθρωπολογικές ταινίες, όπως και έργα που υπερβαίνουν με δημιουργικό τρόπο τα όρια (των συμβατικών προδιαγραφών) των συγκεκριμένων ειδών. Η πρόσκληση αυτή αφορά και ταινίες σπουδαστών που έγιναν ως μέρος των πτυχιακών τους εργασιών ή μέσα στο πλαίσιο άλλων πανεπιστημιακών προγραμμάτων.

Κατάλληλες θεωρούνται οι ταινίες που έχουν γυριστεί από το 2017 και μετά. Οι ταινίες μπορούν να υποβληθούν σε μία από τις τέσσερις ανοιχτές ενότητες: Φοιτητικές Ταινίες, Πανόραμα, Κινηματογραφικοί Πειραματισμοί στην Εθνογραφία και Θεματική Ενότητα, η οποία φέτος έχει τον τίτλο “Εξευγενισμός υπό αμφισβήτηση σε καιρούς αλλαγών: από την κοινωνική οικονομία στην επιθετική αστική ανάπτυξη”. Περισσότερα για τις ενότητες μπορείτε να βρείτε εδώ.

*Η τελική ημερομηνία υποβολής ταινιών είναι η 31η Μαΐου.

Μπορείτε να συμπληρώσετε την αίτηση εδώ.

Ανυπομονούμε να λάβουμε τις ταινίες σας!

* Το 10ο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας θα λάβει χώρα από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου 20

You may also like...