Πρόγραμμα Κεφαλονίτικου Καρναβαλιού 2017

Πρόγραμμα εκδηλώσεων 2Ο17 Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου ΣΚΑΛΑ, ώρα 8.30μ.μ.: Αποκριάτικος χορός. Η Καρναβαλική Επιτροπή και η ΚΕΔΗΚΕ σας προσκαλούν να γιορτάσουμε το ξεκίνημα της Αποκριάς σε ένα μοναδικό γλέντι με ζωντανή μουσική στο Πολιτιστικό Κέντρο της Σκάλας. Είσοδος 5 ευρώ με φαγητό. Σάββατο 11 Φεβρουαρίου ΠΟΡΟΣ, ώρα 8:00μ.μ.: Αποκριάτικος χορός του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Λυκείου Πάστρας στην ταβέρνα «Μ’ ανάβεις». Είσοδος 5 ευρώ. Κυριακή 12 Φεβρουαρίου ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ώρα: 10:00π.μ. Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ» ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ (1η Φάση). Όλες οι ομάδες θα ζωγραφίσουν, θα λύσουν γρίφους, θα παρουσιάσουν την παντομίμα τους και τέλος θα παραλάβουν το φάκελο των Ερωτήσεων. ΤΖΑΝΝΑΤΑ, ώρα: 3.00μ.μ.: Παραδοσιακή Μάσκαρα από τον πολιτιστικό σύλλογο Τζαννάτων στον προαύλιο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου.

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου

ΠΟΡΟΣ,  ώρα 9:00μ.μ.: Αποκριάτικος χορός της ποδοσφαιρικής ομάδας «Ηρακλής» Πρόνων στην ταβέρνα «Μ’ ανάβεις». Είσοδος 10 ευρώ με ένα ποτό.

Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου

 … από τις 5:00μ.μ. τσικνίζουμε στην Πλατεία Καμπάνας!! Η ΚΕΔΗΚΕ με τη χορηγία των επαγγελματιών της πόλης μας και του Συνεταιρισμού Ρομπόλας, σας περιμένει να σας κεράσει σουβλάκια και κρασί. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαλσαμάτων «Ο Βάλσαμος» θα φέρει…. τα καζάνια του για να φτιάξει και να μοιράσει παραδοσιακά ρυζόγαλα. Την υπέροχη αυτή βραδιά θα συνοδεύσουν με παραδοσιακούς χορούς οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι: «Λύκειο των Ελληνίδων» Παράρτημα Αργοστολίου και Κρανιάς «ο Μπάλλος». Ο Εμπορικός Σύλλογος «Κράνη» θα μας χαρίσει συναυλίες από τις 7:00μ.μ με το συγκρότημα Pergamonto quartait που θα βρίσκονται στην πλατεία Δικαστηρίων και στις 8:30μ.μ θα ακολουθήσει η μεγάλη συναυλία των VEGAS.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ώρα 5.00μ.μ.: Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ» ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ KARAOKE & ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑΣ (2η Φάση). Όλες οι ομάδες συνεχίζουν να διαγωνίζονται στο απίθανο παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού με τραγούδι και χορό αυτή τη φορά! Αυτή τη μέρα θα μπορούν να διαγωνιστούν και να βαθμολογηθούν και άλλα ταλέντα του νησιού μας. (Η κάθε ομάδα του Κρυμμένου Θησαυρού θα έχει μία συμμετοχή).

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ώρα 9.15μ.μ.: Ο Δημοτικός μας Κινηματογράφος θα προβάλει στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ» την ταινία Split.

ΠΟΡΟΣ, ώρα 7.00μ.μ.: Πάρτυ Μασκέ του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Πόρου με την στήριξη της ΚΕΔΗΚΕ στο Δημοτικό κατάστημα Πόρου. Είσοδος 2 ευρώ με μπουφέ.

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ώρα: 12:30μ.μ.: Ποδηλατοδρομία «Αγάπης και Προσφοράς» (3η Φάση). Οι ομάδες του κρυμμένου θησαυρού θα γεμίσουν τους δρόμους του Αργοστολίου με ποδήλατα κάνοντας πεταλιές χαράς και αγάπης στην πόλη μας. Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να φέρετε τρόφιμα μακράς διαρκείας, τα οποία θα δοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Εκτός από τις ομάδες του κρυμμένου θησαυρού μπορείτε να συμμετέχετε όλοι, αρκεί να έχετε στολισμένα ποδήλατα!!! Την επιτήρηση και την ασφάλεια της ποδηλατοδρομίας θα συντονίζει ομάδα του Αστυνομικού Τμήματος Αργοστολίου. Σημείο συνάντησης Πλατεία Σισιώτισσας (πλησίον ΚΤΕΛ).

Ώρα: 6:00μ.μ. και 9:00μ.μ: Ο Δημοτικός μας Κινηματογράφος θα προβάλει στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ» την ταινία Split.

ΒΑΛΣΑΜΑΤΑ, ώρα 9:00μ.μ.: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ο Βάλσαμος» σας προσκαλεί για παραδοσιακές καντρίλιες & ζωντανή μουσική, με την ορχήστρα του Μάκη Παπά. Φαγητό και ποτό. Ξεφάντωμα μέχρι πρωίας!

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ώρα 10:30π.μ.: στο Κλειστό Γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης» ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΕΣ, οι ομάδες του κρυμμένου θησαυρού θα διαγωνιστούν σε διάφορα αθλήματα (4η Φάση-Τελική)

ΠΟΡΟΣ – Αποκριάτικη Παρέλαση

Η Καρναβαλική Επιτροπή της Δ.Ε. Ελειού Πρόννων με την ΚΕΔΗΚΕ διοργανώνουν:

Ώρα 12:00 μ.μ. Κεντρική Πλατεία Πόρου: Το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού. Οι Νικητές θα έχουν έπαθλο 150€.

Ώρα 3:00 μ.μ. Κεντρική Πλατεία Πόρου: Παρέλαση αρμάτων και μασκαράτων των Πολιτιστικών Συλλόγων της Δ.Ε. Ελειού Πρόννων και πρώτη εμφάνιση του Βασιλιά Καρνάβαλου με την Βασίλισσα του φετινού Καρναβαλιού στον Πόρο. Προπομπός της παρέλασης η Δημοτική Φιλαρμονική Ελειού Πρόννων.

ΛΗΞΟΥΡΙ, ώρα 12:00 μ.μ.: Το Καρναβάλι των Μικρών στο Ληξούρι.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ώρα 8:30μ.μ.: Η ΚΕΔΗΚΕ και ο Εμπορικός Σύλλογος «ΚΡΑΝΗ» διοργανώνουν Συναυλία με το συγκρότημα «Έξω Φρενών» στην οδό Ριζοσπαστών.

ΑΡΓΟΣΤOΛΙ, ώρα 8:30μ.μ.: Ο Δημοτικός μας Κινηματογράφος θα προβάλει στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ» την ταινία Split.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου

Παιδικό καρναβάλι

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ώρα 6:00μ.μ.: στο Κλειστό Γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης», «Μαγική Καρναβαλούπολη» ένα φαντασμαγορικό αποκριάτικο πάρτυ για τους μικρούς μας φίλους με πολλές εκπλήξεις!! Οι ομάδες παραδίδουν τους φακέλους των γρίφων του κρυμμένου θησαυρού. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Οργάνωση ΚΕΔΗΚΕ.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου

ΛΗΞΟΥΡΙ, ώρα 10:00 μ.μ.: Η ΚΕΔΗΚΕ φέρνει από τη Θεσσαλονίκη ειδικά για σας τη φημισμένη Κομπανία Ρεμπετών του Αγάθωνα. Στο ξενοδοχείο «IONIAN SEA» στην Κουνόπετρα θα σας ταξιδέψουν σε παλιούς και γνώριμους ήχους. Τιμή εισόδου 15 ευρώ (φαγητό, ατομικό πιάτο και ένα ποτό.) Για κρατήσεις: 2671092280, 6979985409.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ώρα 7:00μ.μ.: Βραδινή Καρναβαλική Παρέλαση!!

Η συνάντηση θα γίνει στην Πλατεία Σισιώτισσας (πλησίον ΚΤΕΛ) και αφού ξεσηκώσουμε όλη την παραλία και το λιθόστρωτο θα καταλήξουμε στην Πλατεία Καμπάνας!! Ο βασιλιάς Καρνάβαλος, μαζί με τη βασίλισσα του φετινού Καρναβαλιού θα μας δίνουν το ρυθμό στην βραδινή τους έξοδο με την συνοδεία της Φιλαρμονικής της ΚΕΔΗΚΕ Αργοστολίου «Διονύσιος Λαυράγκας», Πολιτιστικών Συλλόγων, μαζορετών από τις σχολές χορού Art & Style dance studio της Όλγας Γαλιατσάτου, AJ Dance της Ιουλίας Γιαννάκη, Zumba Kids της Βαρβάρας Γνεσούλη αρμάτων και μασκαράτων. Κοντά μας θα είναι το Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου με ομάδα 150 και πλέον χορευτών. Μια Μεγάλη και Εντυπωσιακή Βραδινή Παρέλαση με Ζογκλέρ και Ξυλοπόδαρους που θα ολοκληρωθεί με διάφορα δρώμενα που θα μας παρουσιάσουν οι σχολές χορού, οι ζογκλέρ και στο τέλος θα απολαύσουμε πυροτεχνήματα και βεγγαλικά!!!

ΣΚΑΛΑ, ώρα 9:00μ.μ. στο Κοινοτικό Κατάστημα Σκάλας: Οι Σύλλογοι και οι φορείς της Σκάλας διοργανώνουν Αποκριάτικο Πάρτυ. Είσοδος 7,00€ & περιλαμβάνει ένα ποτό. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την αποπεράτωση του Ιατρείου Σκάλας.

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ώρα 1:00μ.μ. στο Λιθόστρωτο στον Άγιο Σπυρίδωνα: Η ΚΕΔΗΚΕ θα παρουσιάσει συναυλία με το συγκρότημα Grupo Buena-ventura, ένα πλήρες μουσικό σχήμα 8 ατόμων γεμάτα αγάπη για τη μουσική και ιδιαίτερα για τη Latin θα μας ταξιδέψουν σε ελληνικούς και λατινοαμερικάνικους ρυθμούς και θα μας ξεσηκώσουν.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ,  ώρα 8:30μ.μ.: το συγκρότημα Grupo Buenaventura θα μας ταξιδέψει σε Latin και ελληνικές μουσικές επιτυχίες στο Φοινικόδρομο απέναντι από τη Φιλαρμονική Σχολή.

ΦΑΡΑΚΛΑΤΑ, ώρα 8:30μ.μ. στον ξενώνα της εκκλησίας: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «οι Φαρακλάδες» σας προσκαλεί να χορέψετε παραδοσιακές καντρίλιες και γαϊτανάκι με ζωντανή μουσική και πλούσια λαχειοφόρο αγορά. Φαγητό, άφθονο κρασί και γλέντι μέχρι το πρωί…

ΒΑΛΣΑΜΑΤΑ, ώρα 9:00μ.μ.: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ο Βάλσαμος» σας προσκαλεί για παραδοσιακές καντρίλιες & ζωντανή μουσική, με την ορχήστρα του Μάκη Παπά. Φαγητό και ποτό. Ξεφάντωμα μέχρι πρωίας!

ΛΗΞΟΥΡΙ, ώρα 8:00μ.μ.: Όλοι οι Μασκαράδες μικροί και                                μεγάλοι θα παρελάσουν στην Βραδινή Παρέλαση του Ληξουρίου.                           Μετά το τέλος της παρέλασης το γλέντι θα συνεχιστεί στην πλατεία με το συγκρότημα «Έξω Φρενών».

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, Κεντρική Παρέλαση Καρναβαλιού στις 12.30μ.μ.

Τη δαγκώσαμε λοιπόν τη λαμαρίνα;!! Όποια κι αν είναι η απάντηση ελάτε να διασκεδάσουμε στην Κεντρική Παρέλαση του Καρναβαλιού. Ξεκινάμε από την οδό Ριζοσπαστών, σημείο εκκίνησης. Την παρέλαση θα ανοίξουν οι μαζορέτες από τις σχολές χορού, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του νησιού μας και θα σκορπίσουν χρώματα, μουσική, κέφι και πολύ τρέλα στην καρδιά της πόλης καλωσορίζοντας άρματα, μασκαράτες, μικρούς & μεγάλους καρναβαλιστές απ΄ όλες τις Δημοτικές Ενότητες που θα μας οδηγήσουν στο αποκορύφωμα της φετινής Αποκριάς!! Στις 3:00 πάμε στο ferry boat για το ξεφάντωμα της χρονιάς που θα συνεχιστεί στο Ληξούρι!!!

ΛΗΞΟΥΡΙ, ώρα 3:00 μ.μ.: Η Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση στο Ληξούρι. Μετά την παρέλαση το συγκρότημα «Μπλε» θα σας ταξιδέψει μαγικά με τα μοναδικά του τραγούδια!!

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, Αποκριάτικος Χορός του Λυκείου Ελληνίδων» παράρτημα Αργοστολίου στο κέντρο Capitol στο Φανάρι, ώρα 9:00μ.μ. (ώρα προσέλευσης 9:00 έως 9:30μ.μ): Καλλιτεχνικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην Αποκριά με 80 χορευτές. Πλούσια λαχειοφόρος αγορά και εκλεκτή μουσική με τον Γεράσιμο Κλωνή. Τιμή κατ’ άτομο 20€ (είσοδος  φαγητό  ποτό). Επιθυμητή η αποκριάτικη φορεσιά. Τηλ. επικ/νιας: 26710 23513, 26710 23186, 26710 28507.

Μεγάλος Αποκριάτικος Χορός του Δήμου Κεφαλονιάς, στο κέντρο ψυχαγωγίας «ΜΥΘΟΣ» από τις 9:30μ.μ. Αποκριάτικο γλέντι και ξεφάντωμα μέχρι πρωίας, με την ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ και την ορχήστρα της, σε ένα όμορφο μουσικό πρόγραμμα με τις γνωστές επιτυχίες της. Τιμή ανά άτομο 20€ με φαγητό και ποτό. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2671022663 & 6983395250. (Είσοδος μόνο με κρατήσεις θέσεων).

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 Φεβρουαρίου

ΣΒΟΡΩΝΑΤΑ, ώρα 11:00π.μ.                                                                                                 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σβορωνάτων «Αγία Πελαγία»  διοργανώνει τα παραδοσιακά «Κούλουμα» στη φιλόξενη αίθουσα του Ξενοδοχείου Ίριννα. Όπως πάντα θα έχουμε σπιτικά νηστίσιμα φαγητά προς 5 ευρώ το πιάτο με δωρεάν κρασί                και λαγάνα, ζωντανή μουσική, την παρουσίαση του χορευτικού τμήματος του συλλόγου μας και του χορευτικού των Άγγλων, λαχειοφόρο αγορά με πλούσια δώρα και πολύ κέφι.  Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι στην παρέα μας.

ΛΗΞΟΥΡΙ, ώρα 11:30π.μ.

Κούλουμα με πέταγμα χαρταετού και λαγάνα στην Κεντρική Πλατεία.  Ο Σύλλογος «Χοροπούλα» θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς.

ΣΑΜΗ, ώρα 12:00π.μ.

Η ΚΕΔΗΚΕ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σάμης «ο Αιγιαλός»  και ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμης, διοργανώνουν τα παραδοσιακά κούλουμα με πέταγμα χαρταετού στην Πλατεία Ταχυδρομείου. Ελάτε  να σας κεράσουμε και                                         να χορέψουμε με ζωντανή μουσική.

ΣΚΑΛΑ, ώρα 12:00π.μ.                                                                                                                 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Σκάλας «ΠΗΝΕΛΟΠΗ»  διοργανώνει την εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας  στην Κεντρική Πλατεία της Σκάλας με ζωντανή μουσική και παραδοσιακούς χορούς από χορευτικά συγκροτήματα.

Αγαπητοί συμπολίτες

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλλονιάς (Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.) και σε αυτό το Καρναβάλι προσφέρει τη χαρά και την διασκέδαση σε μικρούς και μεγάλους σε όλο το νησί.

Με χαρά στηρίζουμε τις Καρναβαλικές Επιτροπές σε Πόρο, Αργοστόλι και Ληξούρι που εργάζονται κάθε χρόνο για το Κεφαλονίτικο Καρναβάλι, σε ένα μοναδικό τρόπο έκφρασης, φαντασίας, σάτιρας και ομαδικότητας.

Επιδιώκουμε κάθε χρόνο να ενεργοποιούνται ακόμη περισσότεροι φορείς και περιοχές, αλλά πάνω απ’ όλα οι γονείς με τα παιδιά τους, αφού τα παιδιά σ’ αυτή τη γιορτή χαράς είναι η σφραγίδα της επιτυχίας.

You may also like...