Ρέθυμνο Καλοκαίρι 2014 – Πρόγραμμα Καλοκαιρινων Εκδηλώσεων

programma_2014Από το Δήμο Ρεθύμνου, δόθηκε στην δημοσιότητα το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ρέθυμνο Καλοκαίρι 2014″.
Για τις εκδηλώσεις η αρμόδια αντιδήμαρχος του Δήμου Ρεθύμνης κ. Πέπη Μπιρλιράκη – Μαμαλάκη αναφέρει:
«Αγαπητοί Ρεθεμνιώτες και φίλοι επισκέπτες του Ρεθύμνου,
Στη διάρκεια του περασμένου έτους,
Συλλέξαμε κομμάτι – κομμάτι κάθε πρόταση έμπνευσης, τέχνης και πολιτισμού και τα παντρέψαμε ώστε να συστήνονται σαν μια παραγωγή μοναδικών εκδηλώσεων που φτιάχνεται και προσφέρεται με αγάπη. Ένα καλοκαιρινό προξενιό που το Γραφείο Πολιτισμού του Δήμου Ρεθύμνης συνταίριαξε και αποδίδει σε όλους σας.
Ένα ζευγάρωμα συναισθημάτων, ήχων, εικόνων, συμβολισμών σας καλούν να μυηθείτε στο πνεύμα που μας συντροφεύει κάθε καλοκαίρι.
Σήμερα,
Το τέκνο της αγάπης θεριεύει, ζωηρεύει και πλάθεται με την αυθεντική Κρητική ψυχή ενώ εκείνη γαλουχείται αυθόρμητα για να ξετυλίξει το μίτο του Πολιτισμού από την ενδοχώρα με τους οικισμούς μέχρι τις γειτονιές της πόλης και καταλήγοντας στην Ακρόπολη, τη Φορτέτσα του Ρεθύμνου.
Μιας πόλης, μητρόπολης, που δε σταματά να γεννά, να αναθρέφει και να προικίζει τα παιδιά της, να τα παρακολουθεί με ένστικτα στοργής μέχρι να καταλήξουν να αποδώσουν αυθεντικά το Ρέθυμνο – ως η Τέχνη και ο Πολιτισμός του. Εικόνα που αποδίδεται καθημερινά σε όλες τις στιγμές τους, μικρές και μεγάλες, ορατές και αόρατες.
Κρατήστε μαζί σας μόνο τη λαχτάρα που προκαλεί η προσμονή. Οι άνθρωποι του Δήμου, οι άνθρωποι του Ρεθύμνου, αυτοί στην υποδοχή, αλλά και αυτοί πίσω από τη σκηνή, έχουν φροντίσει για όλα».
Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων  πρόγραμμα των εκδηλώσεων

You may also like...