Πρόγραμμα ΄΄Καραβάνι Η Συνέχεια΄΄ στο Ηράκλειο Κρήτης

 Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “ΚΑΡΑΒΑΝΙ. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Τροφοδοτώντας το μέλλον: Κινώντας την πόλη με την τέχνη”
Micro event  Ηράκλειο 2017
-Γενικός τίτλος: “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”-Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Καραβάνι  η Συνέχεια” είναι εδώ. Είναι μεγάλη η χαρά μας  που και φέτος συνεχίζουμε  τις δράσεις του προγράμματος μετά τη περσινή  επιτυχία του τετραημέρου στο Ηράκλειο (1-4/9/2016). Η συμμετοχή του κόσμου , η αποδοχή της ιδέας αλλά και η επικρότηση της υλοποίησής  της  έκανε τον leader  του προγράμματος ,το Θέατρο Odin της Δανίας , να  ζητήσει την επανάληψή του. Η επιτυχία ανήκει σε όλους που βοήθησαν και συμμετείχαν στην οργάνωσή του, στους συλλόγους , κοινότητες και άτομα που πήραν μέρος αλλά και στο κόσμο που συμμετείχε με αγάπη και ενδιαφέρον για τις εκδηλώσεις.
Φέτος λοιπόν το θέμα των εκδηλώσεών μας,   είναι εμπνευσμένο από την επέτειο των  60  χρόνων από το θάνατο του μεγάλου  Ηρακλειώτη συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη, από τη ζωή και το έργο του και έχει το τίτλο: “Ελευθερία”.
Μια έννοια που έρχεται και επανέρχεται σε  όλο του το έργο, σε όλη του τη ζωή. Τιμώντας  τον μεγάλο αυτό παγκόσμιο συγγραφέα , όλες οι φετινές μας εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στη προσωπικότητά του
Οι δράσεις του φετινού  Micro event  στο Ηράκλειο, θα παρουσιαστούν σε  δύο φάσεις. Η πρώτη  φάση είναι μια γιορτή  αφιερωμένη στα παιδιά  και περιλαμβάνει:
– “Καραβάνι η συνέχεια… Το Καραβάνι για παιδιά” ( Caravan Junior):Σάββατο 27/5/2017: Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Ηρακλείου -Αίθριο
-Το 4ο Φεστιβάλ Παιδικού Θεάτρου και Κουκλοθεάτρου (Παράλληλη Δράση)
Σάββατο 1, Κυριακή 2 και Δευτέρα 3 Ιουλίου στο Ανοικτό Θέατρο του “Τεχνόπολις” (Αμμουδάρα).
Σάββατο 27 Μάη: Πρώτη μέρα των εκδηλώσεων
Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ηρακλείου(αίθριο), 6μμ
“Το Καραβάνι για παιδιά”
Είμαστε περήφανοι για τη φετινή μας συνεργασία με το Δίκτυο “Γνωρίζοντας  τον Νίκο Καζαντζάκη”. (http://diktyokazantzaki.blogspot.gr/ ) Πρόκειται  για την  δημιουργική διαδικασία  των παιδιών  με τους δασκάλους των, -περίπου 130- που περιλαμβάνει παραστατικές ,χορευτικές και  εικαστικές δημιουργίες μαθητών και μαθητριών με εμψυχωτές τους εκπαιδευτικούς-μέλη του δικτύου ,προσανατολισμένες στην ανάδειξη της ζωής και του έργου του Νίκου Καζαντζάκη.
Ευχαριστούμε  για την βοήθεια και την στήριξη  αυτής της εκδήλωσης τούς χορηγούς μας,καθώς και το “Μουσείο Καζαντζάκη”
Λίγα λόγια για το Δίκτυο σχολείων”Γνωρίζοντας τον Νίκο Καζαντζάκη”
Ο κύριος σκοπός του δικτύου είναι η δημιουργία ενός πεδίου για γόνιμη συνεργασία, επικοινωνία, επιμόρφωση, προβληματισμό, ανταλλαγή ιδεών ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς τάξεων, Σχολικών Συμβούλων και εξειδικευμένων επιστημόνων και φορέων με επιδίωξη τη γνωριμία των μαθητών με το μεγάλο κρητικό συγγραφέα, καθώς επίσης και τη δημιουργία ενός αποθετηρίου καλών πρακτικών στην προσέγγιση του Ν. Καζαντζάκη. Η πρακτική γνώση θα επιτρέψει στους εκπαιδευτικούς να ξεδιπλώσουν την διδακτική τους εμπειρία, να υλοποιήσουν διδακτικές προτάσεις και να προσφέρουν εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης του θέματος σε συνάρτηση με τα προγράμματα σπουδών. Ευρύτεροι στόχοι είναι η επαφή με το έργο του συγγραφέα ο επαναπροσδιορισμός της διδασκαλίας της λογοτεχνίας στην Α/θμια εκπαίδευση και η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.
Σε αυτήν την εκδήλωση η είσοδος είναι Ελεύθερη για το κοινό.
http://www.efsyn.gr/arthro/caravan-next-epistrefei-empneysmeno-apo-ton-kazantzaki
https://www.facebook.com/groups/556707567822472/?fref=ts
ευχαριστούμε
Αντώνης Διαμαντής
Καλλιτεχνικός Διευθυντής  του προγράμματος “Καραβάνι η συνέχεια”
Ειρήνη Κουτσάκη
Producer Manager του Προγράμματος

You may also like...