Προσεχείς δραστηριότητες της Κ.Ο.Θ.

logo_newsl26 Φεβρουαρίου 2016
Κύκλος Μπετόβεν
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει, στο πλαίσιο του φετινού ‘Κύκλου Μπετόβεν’, δύο υπέροχες συμφωνίες του κορυφαίου συνθέτη, υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Γεώργιου Βράνου. Η χαριτωμένη τρυφερότητα της Όγδοης Συμφωνίας βρίσκεται απέναντι από την επιβλητική δραματικότητα της Πέμπτης Συμφωνίας, ενώ ο πλούτος των συναισθημάτων τους αποτελεί ένα ταξίδι από τις κορυφές του ανθρωπίνου πνεύματος μέχρι τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής.
28 Φεβρουαρίου 2016
Κυριακάτικο Πρωινό με το τρίο ΙΑΜΑ
Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται με τρία ταλαντούχα αδέρφια που σχημάτισαν το 2004 το τρίο ΙΑΜΑ, με σκοπό την παρουσίαση νέων συνθέσεων για το συνδυασμό του τσέλου, του φλάουτου και του πιάνου, έχοντας ένα ευρύτατο ρεπερτόριο που ξεκινά από τη μουσική μπαρόκ και φτάνει ως τη σύγχρονη του 21ου αιώνα.
Το τρίο θα ερμηνεύσει πέντε έργα σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών, που συνδυάζουν τη μουσική με την ποίηση, αναδεικνύουν τη σημασία του χρόνου στη μουσική και αντίστροφα τη δυνατότητα της μουσικής να δίνει μορφή στο χρόνο, πειραματίζονται με τον ήχο, συνθέτουν περίπλοκα αρμονικά πλέγματα και εισέρχονται άφοβα στον κόσμο των ονείρων.
29 Φεβρουαρίου – 4 Μαρτίου 2016
Επισκέψεις σε σχολεία
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συνεχίζει το πλούσιο πολιτιστικό, κοινωνικό και εκπαιδευτικό της έργο, με μία σειρά συναυλιών που θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 10-12 Φεβρουαρίου και 29 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου 2016, σε σχολεία της πόλης.

You may also like...