ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, διοργανώνει στη διάρκεια του σχολικού έτους 2014 – 2015 ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με στόχο τη στήριξη των μαθητών, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.
Τα προγράμματα, που είναι διευρυμένα σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, απευθύνονται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε αποφοίτους λυκείου, που επιθυμούν να συμμετάσχουν εκ νέου στις Πανελλήνιες εξετάσεις, ενώ παράλληλα λειτουργούν τμήματα ενίσχυσης και εκμάθησης ξένων γλωσσών.
Το σύνολο των παραπάνω προγραμμάτων έχει ως εξής:

Δημοτικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και για αποφοίτους λυκείου, στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης για το διδακτικό έτος 2014-2015.
Τα τμήματα λειτουργούν σε ειδικά κέντρα γυμνασίων και λυκείων της 1ης Δημοτικής Κοινότητας και συγκεκριμένα στο 17ο Λύκειο (Χριστοπούλου 6) στο οποίο έχουν πρόσβαση και οι μαθητές της 2ης και 3ης Δημοτικής κοινότητας, στην 4η Δημοτική Κοινότητα στο 18ο Λύκειο (Παπάφη 130 Α΄), όπου εξυπηρετούνται και οι μαθητές της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας και στην 5η Δημοτική Κοινότητα στο 14ο Λύκειο (Θεμιστοκλή Σοφούλη και Παπανδρέου 1).
Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνδρομή εθελοντών εκπαιδευτικών στη διάρκεια της σχολικής εβδομάδας, με το πέρας του πρωινού ωραρίου.
Οι αιτήσεις των μαθητών, των εκπαιδευτικών, αλλά και των εθελοντών, γίνονται δεκτές μέχρι το τέλος της σχολικής περιόδου 2014–15. Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2310 840295 και 2310 841962 (Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης, της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού).
Το πρόγραμμα των Δημοτικών Κέντρων Ενισχυτικής Διδασκαλίας βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαδικτυακό Κοινωνικό Φροντιστήριο για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι γονείς των οποίων είναι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Θεσσαλονίκης και αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, είναι άνεργοι ή πολύτεκνοι, σε συνεργασία με την εταιρία «ΑΡΝΟΣ – Κέντρο Μελετών και Εκπαίδευσης ΕΠΕ».
Τα μαθήματα που παραδίδονται μέσω video για το σχολικό έτος 2014-2015 είναι :
-Φροντιστηριακό e-μάθημα Γυμνασίου: Περιλαμβάνει διδασκαλία για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου 9.000 μαθημάτων (θεωρία – μεθοδολογία – λυμένες ασκήσεις) τεστ αξιολόγησης και διαγωνίσματα on-line καθώς και λύσεις των θεμάτων ασκήσεων σε όλα τα μαθήματα των σχολικών βιβλίων, με έναν κωδικό χρήσης.
-Φροντιστηριακό e-μάθημα Λυκείου: Περιλαμβάνει διδασκαλία για όλες τις τάξεις του Λυκείου 10.000 μαθημάτων, τεστ αξιολόγησης και διαγωνίσματα on-line, λύσεις των θεμάτων εξετάσεων και Πανελλαδικών, καθώς και λύσεις της Τράπεζας θεμάτων Α΄ Λυκείου, με έναν κωδικό χρήσης.
Επισημαίνεται ότι όλοι οι χρήστες της ιστοσελίδας www.arnos.gr έχουν δωρεάν πρόσβαση στο e-δημοτικό Οικουμενικό σχολείο ΑΘΗΝΑ, πρόγραμμα που περιλαμβάνει διδασκαλία περισσότερων από 10.000 μαθημάτων στις δραστηριότητες, τις εργασίες και όλες τις ασκήσεις των σχολικών βιβλίων.
Οι γονείς ή οι κηδεμόνες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν πρόσβαση στα δωρεάν προγράμματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα πρέπει να συμπληρώσουν σχετική αίτηση και να την αποστείλουν ηλεκτρονικά στο e-mail: a.lakia@thessaloniki.gr ή να την καταθέσουν αυτοπροσώπως στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης, Γρ. Λαμπράκη & Κλεάνθους 57. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως και τη συμπλήρωση των χορηγηθέντων κωδικών πρόσβασης (300 κωδικοί).
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού: 2310 841109 και 2310 841198.
Η αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης: ΑΙΤΗΣΗ

Ενισχυτική διδασκαλία στο Πνευματικό Κοινωνικό Κέντρο “Πορτοκαλιάν” του Δήμου Θεσσαλονίκης στην περιοχή Ευζώνων, για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η υλοποίηση του προγράμματος, που πραγματοποιείται για έβδομη χρονιά, γίνεται με τη συνδρομή εθελοντών εκπαιδευτικών.
Οι αιτήσεις συμμετοχής των εκπαιδευτικών και των μαθητών μπορούν να κατατίθενται σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους 2014-2015, στο Κέντρο “Πορτοκαλιάν” (Σπάρτης 6Α). Περισσότερες πληροφορίες στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, τμήμα κοινωνικής πολιτικής και ισότητας των φύλων στα τηλέφωνα: 2310 848734 και 2310 509013.
Αιτήσεις εγγραφής στον παρακάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο: LINK
Αναλυτικά τα μαθήματα που παραδίδονται βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης: ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Τέλος, στις Περιφερειακές Βιβλιοθήκες του Δήμου λειτουργούν:

Κοινωνικό Φροντιστήριο σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες φοιτητών των τμημάτων της Σχολής Θετικών και Θεωρητικών Επιστημών του Α.Π.Θ., για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με διδασκαλία μαθημάτων όλων των προσανατολισμών και κατευθύνσεων σε εβδομαδιαία βάση

Τμήματα ενίσχυσης και εκμάθησης ξένων γλωσσών σε συνεργασία με εθελοντές δασκάλους και καθηγητές.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
e-mail: press@thessaloniki.gr, www.thessaloniki.gr
ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 1
ΤΗΛ.2313.317.169, 2313.317.168, FAX: 2313.317.187

You may also like...