Προβολή ταινίας

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ02

Με μία κωμωδία… υψηλής ραπτικής με την Φανί Αρντάν. συνεχίζουμε τις προβολές στον αγαπημένο σας δημοτικό θερινό κινηματογράφο “Δημήτριος Ζωηρός” την Πέμπτη 11 & την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016 και ώρα έναρξης προβολής 9:00 το βράδυ-Ρομάντζο και παρωδία του μικρόκοσμου της υψηλής μόδας διαπλέκονται σε μια κωμωδία, που έχει ως κύριο ατού της  την παρουσία της μεγάλης Φανί Αρντάν στον κεντρικό ρόλο.

CHIC !

του Ζερόμ Κορνουό

Με τους: Φανί Αρντάν, Μαρίνα Χαντς, ‘Ερικ Ελμοσνινό

Η Αλίσια Ρικοσί είναι σχεδιάστρια μόδας υψηλής ραπτικής και μεγάλη ντίβα. Ενώ η παρουσίαση της επόμενης κολεξιόν πλησιάζει χάνει την έμπνευση της εξαιτίας ενός χωρισμού. Η καυστική διευθύντριά της Ελέν Μπιρκ πρέπει να βρει άμεσα λύση ώστε η Αλίσια να ξαναβρεί την δημιουργική της δύναμη και να προλάβουν την προθεσμία για την επίδειξη……..

Η ταινία εκτυλίσσεται στα εκκεντρικά και κομψευόμενα σαλόνια –και, κυρίως, στα παρασκήνια– της γαλλικής υψηλής ραπτικής.

Η Αλισιά Ρικοσί (Αρντάν) είναι μια φτασμένη σχεδιάστρια μόδας και διοικεί με δυναμισμό τον επώνυμο οίκο μόδας της.-Λίγες μέρες, όμως, πριν από την παρουσίαση της νέας κολεξιόν για την άνοιξη και το καλοκαίρι, βρίσκεται σε επιεικώς άθλια κατάσταση: έχει μόλις χωρίσει με τον πιο πρόσφατο έρωτά της, ενώ η πολυτραγουδισμένη σχεδιαστική έμπνευσή της έχει πάει περίπατο. Πανικοβλημένη, και πιεζόμενη από τον οικονομικό διευθυντή της επιχείρησης (Στοκέρ), η νεαρή Ελέν (Χαντς), η τεχνοκράτισσα εμπορική διευθύντρια του οίκου, καταφθάνει στο σπίτι της μαντάμ Αλισιά για να τη φέρει στα συγκαλά της.Στο σκηνικό εισέρχεται, τότε, ο Ζιλιέν (Ελμοσνινό), ο ψιλο-μπρούτος νέος κηπουρός της κυρίας. Ο οποίος, βέβαια, αμέσως γυαλίζει στη μεσήλικη αφεντικίνα του. Η γνωριμία όμως της Ελέν με τον Ζιλιέν θα μετεξελιχθεί σε φλερτ, και μετά σε σχέση. Ενώ από δίπλα, η κραταιά σχεδιάστρια ξαναβρίσκει την έμπνευσή της, αντλώντας «υλικό» από αυτό ακριβώς το φλερτ των δυο «υπαλλήλων» της.

Πηγή έμπνευσης για τον Ζερόμ Κορνουό αποτέλεσαν οι κωμωδίες και οι ρομαντικές κομεντί των μεγάλων δημιουργών Μπλέικ Έντουαρτς και Χάουαρντ Χοκς.

CHIC !

Κωμωδία | Έγχρωμη

Σκηνοθεσία: Ζερόμ Κορνουό

Σενάριο: Ζαν-Πολ Μπατανί

Πρωταγωνιστούν: Φανί Αρντάν, Μαρίνα Χαντς, ‘Ερικ Ελμοσνινό

Διάρκεια: 103’

Χώρα παραγωγής: Γαλλία

Ήχος: Dolby Digital

Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της ταινίας

στο YouTube στη διεύθυνση:

https://youtu.be/1kwLkNqzDQ

Από: Κεσίδου Σοφία <Kesidsof@dhmoskilkis.gr>

 

 

You may also like...