Προβολή ταινίας στο θερινό σινεμά ΄΄Δημήτριος Ζωηρός΄΄

Στις 8 και 9 Αυγούστου έρχεται στο θερινό μας σινεμά η γαλλική κομεντί “Μαμά γύρισα” (Retour chez ma mère) . Ανηφορίστε λοιπον στις 9.30 το βράδυ για να απολαύσουμε στον Δημοτικό θερινό κινηματογράφο “Δημήτριος Ζωηρός” μαζί με την υπέροχη ταινία και όση δροσιά μπορεί να μας δώσει ο λόφος του Αι-Γιώργη.
Κλασική γαλλική κωμωδία καθημερινότητας απ’ αυτές που έχουν κατοχυρώσει οι Γάλλοι παραγωγοί με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης! Απλοί καθημερινοί άνθρωποι σε απλούστατες ιστορίες καθημερινής τρέλας.
Η εξάπλωση της κρίσης δεν επιτρέπει πλέον διακρίσεις σε εθνικές συμπεριφορές και δεν τίθεται καν θέμα απογαλακτισμού όταν στο Μαμά Γύρισα η 43χρονη ηρωίδα, χωρισμένη και χρεοκοπημένη, αναγκάζεται να επιστρέψει στη μάνα της και να υποστεί τα χούγια που τόσο έχει ξεσυνηθίσει, χωρίς να παραβλέπει τη μητρική εγκαρδιότητα και την περιστασιακή σωτηρία που της προσφέρει μια γυναίκα με δική της προσωπική ζωή. Η χειρότερη συμβουλή, λένε, είναι να δίνεις συμβουλές και η μάνα Ζοζιάν Μπαλασκό, μια υπέροχη κωμικός με ανενδοίαστη εναλλαγή από την μπαλαφάρα στο λεπτό συναίσθημα, δεν γίνεται να μην το κάνει στο παιδί της, ειδικά όταν η οικογένεια μαζεύεται στο σπίτι για ένα τραπέζι-κόλαση, όπου τα μυστικά βγαίνουν στην επιφάνεια και η κόντρα ανάμεσα στις δύο κόρες αναζωπυρώνεται. Υπάρχει περισσότερο ζουμί στην πλοκή και έρχεται προς το τέλος, αλλά βασικά η κομεντί του Λαβέν ερευνά με γούστο την εξέλιξη της γενιάς Τανγκί στη γενιά Μπούμερανγκ, με την πικρή ήττα των φιλόδοξων παιδιών και την επιστροφή στο αρχικό τετράγωνο της πορείας τους. Η ανάλαφρη πλευρά της ταινίας υπερισχύει του δράματος και ο αισιόδοξος τόνος κυριαρχεί, ακόμη και στα αδιέξοδα και τις δηλητηριώδεις συγκρούσεις – συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες… Πηγή: www.lifo.gr
Σκηνοθεσία : Éric Lavaine
Σενάριο : Eric Lavaine,Hector Cabello Reyes
Πρωταγωνιστούν: Josiane Balasko,Alexandra Lamy,Mathilde Seigner
Χώρα: Γαλλία
Διάρκεια: 97′
Είδος ταινίας : Κωμωδία

Από: Κεσίδου Σοφία <Kesidsof@dhmoskilkis.gr>

 

 

You may also like...