Προβολή ταινίας και διάλεξη Bauhaus και χορός στο Goethe-Institut Athen

BAUHAUS 19

Προβολή ταινίας και lecture

BAUHAUS ΚΑΙ ΧΟΡΟΣ –
ΤΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΜΠΑΛΕΤΟ ΤΟΥ
OSKAR SCHLEMMER
με την Νατάσα Χασιώτη, ιστορικό και κριτικό χορού

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018, 20:30

Στο Goethe-Institut Athen
Ομήρου 14-16, Τηλ. 210 3661000
Είσοδος ελεύθερη

Ο Oskar Schlemmer (1888-1943) υπήρξε εμβληματική μορφή της σκηνής του Bauhaus, την οποία και διηύθυνε από το 1923 έως το 1929. Με το Τριαδικό Μπαλέτο και τους Χορούς Bauhaus διερευνούσε μέσω του αφηρημένου, γεωμετρικού παιχνιδιού με τη φόρμα, το χρώμα, τον ήχο, την κίνηση, το φως το πεδίο έντασης ανθρώπου-χώρου και εκ τούτου και τις προϋποθέσεις σκηνικής διαμόρφωσης.

Θα προβληθεί η ταινία Το Τριαδικό Μπαλέτο (Oskar Schlemmer 1922), αναβίωση του 1970, 30’. | Σενάριο και χορογραφία: Margarete Hasting, Franz Schömbs, Georg Verden | Μουσική: Erich Ferstl | Χορευτές: Edith Demharter, Ralph Smolik, Hannes Winkler

Η Νατάσα Χασιώτη αναλύει και συζητά θέματα αναβίωσης του εποχικού αυτού αριστουργήματος, τη σχέση του με την avant-garde της εποχής, την πολιτική του διάσταση, αλλά και το αισθητικό όραμα του Oskar Schlemmer.

Η Νατάσα Χασιώτη εργάζεται ως Κριτικός/Ιστορικός Χορού από το 1992. Έχει συνεργαστεί με πολλά έντυπα, ως αρθρογράφος και κριτικός χορού, θεάτρου, τηλεόρασης (Tο Βήμα, Ημερησία, Athens News, Dance Theatre Journal, Tanz κλπ.) Έχει εργαστεί στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο (Εν Λευκώ, Seven X, ΝΕΤ), έχει μεταφράσει έντεκα βιβλία, ενώ το ντοκιμαντέρ της για το Σύγχρονο Χορό στην Ελλάδα βρίσκεται στην New York Public Libary. Έχει εκδώσει δύο βιβλία, το Μεγάλοι Χορογράφοι-Συνεντεύξεις και την graphic novel The Wedding. Διδάσκει Ιστορία/Κοινωνιολογία Χορού και αρχαίο δράμα από το 1993. Δίδαξε στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης από το 2000 μέχρι το 2018. Έχει δώσει διαλέξεις και διευθύνει σεμινάρια και εργαστήρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρόσφατα στο Κassel το εργαστήριο Dance History Lectures and performance.

You may also like...