Προβολές ταινιών στον Δημοτικό Κινηματογράφο ΄΄Κήπος΄΄

18-20|08, 21.00-Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ
Το δέντρο που πληγώναμε – του Δήμου Αβδελιώτη
με τους Γιάννης Αβδελιώτη και Μαρίνα Δελιβοριά
Διάρκεια 75 λεπτά• Ειδική Μνεία της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου
στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
• Βραβείο Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταινιών Νεότητας Φεστιβάλ Βερολίνου
• Χρυσός Ελέφαντας Καλύτερης Ταινίας και
• Αργυρός Ελέφαντας Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Νέου Δελχί.
• Επίσημη Συμμετοχή Εβδομάδα Κριτικής Φεστιβάλ Καννών 1987.
Μια από σπουδαιότερες και πλέον ποιητικές και μία από τις πιο αθώες και τρυφερές ελληνικές ιστορίες ενηλικίωσης. Ταυτόχρονα ένας εγκάρδιος φόρος τιμής στην ιδιαίτερη πατρίδα του σκηνοθέτη με τα μοναδικά μαστιχόδεντρα που τιμήθηκαν δεόντως, δίνοντας και τον τίτλο της ταινίας. Μια σθεναρή αφήγηση που αναδύει μυρωμένες από την ευωδιά της μαστίχας μνήμες καθώς ξεδιπλώνεται το μικροσκοπικό έπος της ενηλικίωσης δύο παιδιών που ζουν με όλη τους την ψυχή, μια ολοζώντανη συνύπαρξη με τη φύση!
Η ταινία που ξαναπροβάλλεται σε νέα, αποκατεστημένη χρωματικά, ψηφιακή κόπια υψηλής ανάλυσης 4K, έλαβε πολλές υψηλές διακρίσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
ΜΑΖΙ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ Η 20λεπτη ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ:
ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ (1982)
1ο Βραβείο Κριτικής Επιτροπής Φεστιβάλ Δράμας του 1983-22′
Ο Δήμος Αβδελιώδης κάνει το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο με αυτήν την εξαιρετική βωβή ταινία μεσαίου μήκους. Ο «Αθέμιτος Συναγωνισμός» είναι μια ιδιαίτερα αστεία ταινία με όλα τα λαογραφικά εκείνα στοιχεία που τόσο αγαπά ο σκηνοθέτης και φροντίζει να αναδεικνύει στα έργα του. Μια κωμωδία στο ύφος του Τσάπλιν, αγαπημένο πρότυπο του Αβδελιώδη που μας δίνει μια γεύση της ναΐφ τεχνοτροπίας που θα ακολουθήσει ο σκηνοθέτης στην μοναδική προσωπική του κινηματογραφική γραφή. Εξαιρετικές είναι επίσης οι ερμηνείες, που βασίζονται στην κίνηση και τη μιμική, καθώς ο λόγος είναι απών.
Ο μικρός Γιάννης Αβδελιώδης είναι άψογος στον σκανταλιάρικο ρόλο του. Υπέροχη η μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου.
Γενική είσοδος : 5 € – Ελεύθερη είσοδος : Άνεργοι (με κάρτα ανεργίας), ΑΜΕΑ, Πολύτεκνοι (με επίδειξη κάρτας), Ενήλικες άνω των 65 ετών

 

You may also like...