Πρεσβεία της Ιαπωνίας

Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στο νέο κύκλο προβολής ταινιών με τίτλο: «Japan Cinema Wednesdays» από την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη απόγευμα στις 18.30 της τρίτης εβδομάδας του μήνα (εκτός Δεκεμβρίου).
Πρόκειται να προβληθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ταινίες που αφορούν κυρίως τη σύγχρονη ιαπωνική κοινωνία και κουλτούρα.
Στον πρώτο κύκλο, ένα «Αφιέρωμα στους μαθητές του λυκείου και στους σχολικούς ομίλους», θα προβληθούν τέσσερις ταινίε «Bushido Sixteen», «Swing Girls», «Water Boys» και «Shodo Girls!!», με πρωταγωνιστές έφηβους που ασχολούνται με τον αθλητισμό, τη μουσική και τις τέχνες μέσω των σχολικών ομίλων. Πρόκειται για νεανικές ταινίες που έχουν προβληθεί με μεγάλη επιτυχία στην Ιαπωνία, ασχολούνται με τις φιλίες των εφήβων και προκαλούν συγκίνηση αλλά και άφθονο γέλιο.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Χώρος: Αίθουσα εκδηλώσεων, Πρεσβεία της Ιαπωνίας
Εθνικής Αντιστάσεων 46, Χαλάνδρι (Χάρτης/Πρόσβαση)

15 Ιανουαρίου 2014, ώρα 18.30
   Waters boys (2001, 91’)
   του YAGUCHI Shinobu

Συγχρονισμένη κολύμβηση ανδρών; Διασκεδαστική νεανική ταινία που συγκινεί με το πάθος και τη φρεσκάδα των νέων αυτών παιδιών.
Είναι άνοιξη και η ομάδα κολύμβησης του λυκείου Tadano μόλις ξεκίνησε προπονήσεις. Όταν μία όμορφη νέα προπονήτρια έχει την ιδέα να δημιουργήσει μια ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης υψηλού επιπέδου, έχει να αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα. Καταρχήν, διδάσκει σε σχολείο αρρένων. Επιπλέον, τα πέντε πιο αφοσιωμένα στην ομάδα αγόρια είναι κακοί κολυμβητές. Τέλος, ανακαλύπτει ξαφνικά ότι είναι οκτώ μηνών έγκυος και ότι πρέπει να πάρει άδεια μητρότητας. Τα αγόρια εμπνεόμενα από την αγαπημένη τους προπονήτρια, βάζουνε τα δυνατά τους άνοιξη και καλοκαίρι, για να προετοιμάσουν τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ του λυκείου Tadano …
Παίζουν: TSUMABUKI Satoshi, TAMAKI Hiroshi, TAKENAKA Naoto

 • 19 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 18.30
   Shodo Girls !! (2010, 120’)
   του INOMATA Ryuichi

Συγκινητική ιστορία εφήβων σε λύκειο θηλέων που θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σ’ ένα διαγωνισμό που συνδυάζει την ιαπωνική καλλιγραφία με τη μοντέρνα μουσική και το χορό.
Η Satoko είναι στην τρίτη τάξη του λυκείου και πρόεδρος του Shodo Club της Shikoku, μιας πόλης που κατέχει την πρώτη θέση στην παραγωγή χαρτιού για καλλιγραφία στην Ιαπωνία. Η Satoko είχε κερδίσει βραβείο σε διαγωνισμό shodo, αλλά ο πατέρας της, καλλιγράφος και ο ίδιος, δεν αναγνωρίζει το ταλέντο της. Μια μέρα σ’ ένα διαγωνισμό shodo, η φίλη της η Kana που είναι και αντιπρόεδρος του Shodo Club, της λέει ότι θέλει βραβείο στο διαγωνισμό αυτόν ως επιβράβευση της σκληρής τριετούς εργασίας. Επί πλέον υπάρχουν και η ταλαντούχα Mio, παλαιό μέλος του Shodo club που δεν πολυ-εμφανίζεται, η Kiyomi που κάνει καλλιγραφία με τον δικό της τρόπο και η αμίλητη Koharu που έχει πάντα ακουστικά στα αυτιά της. Σα να μην έφταναν όλα αυτά, ο αναπληρωτής καθηγητής Ikezawa, υπεύθυνος του Shodo Club, δεν φαίνεται να έχει διάθεση διδασκαλίας. Όταν όμως μια ημέρα τον δουν να κάνει καλλιγραφία υπό τους ρυθμούς της μουσικής μπροστά σε όλο το σχολείο, η ζωή της Satoko και της παρέας της θα αλλάξει δραστικά…
Παίζουν: NARUMI Riko, OAKAZAKI Mio, SAKURABA Nanami, KANEKO Nobuaki

You may also like...