Πρεσβεία της Ιαπωνίας: Διαγωνισμόι Ποίησης

presveia_tis_iaponiasΑνακοινώσεις
1. 5ος Διαγωνισμός Ποίησης Haiku Ιαπωνίας-Ε.Ε στην Αγγλική Γλώσσα
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Herman Van Rompuy, είναι ένας ποιητής haiku που έχει εκδώσει τις δικές του ποιητικές συλλογές. Ο Διαγωνισμός Ποίησης Haiku Ιαπωνίας-Ε.Ε. στην Αγγλική Γλώσσα έχει πραγματοποιηθεί τέσσερεις φορές μέχρι σήμερα στα πλαίσια της προώθησης «Ανταλλαγών Προσώπων και Κουλτούρας», ως κοινό στόχο της Ιαπωνίας και της Ε.Ε..
Στη συνάντηση κορυφής Ιαπωνίας-Ε.Ε. που έγινε στις 7 Μαΐου 2014 μάλιστα, ο κ. Van Rompuy καλωσόρισε με στίχους haiku τον Ιάπωνα Πρωθυπουργό κ. Shinzō Abe, ο οποίος ανταπέδωσε το χαιρετισμό με παρόμοιο τρόπο στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε.
Ο φετινός Πέμπτος Διαγωνισμός Ποίησης Haiku Ιαπωνίας-Ε.Ε. στην Αγγλική Γλώσσα, που διοργανώνεται από το Ιαπωνικό Υπουργείο Εξωτερικών και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ιαπωνία, έχει θέμα: «Wonderful Encounter» και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων είναι η 27η Ιουνίου 2014.
Δείτε εδώ αναλυτικότερα: http://www.gr.emb-japan.go.jp/portal/gr/culture/jeuHaiku.html
2. Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης Χαϊκού: υποβολές έργων
Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης Χαϊκού πρόκειται να διεξαχθεί για πρώτη φορά σε διοργάνωση της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, του Ελληνοϊαπωνικού Συνδέσμου Φιλίας και του Ελληνικού Κύκλου Χαϊκού (ΕΛ-ΚΥ-ΧΑ).
Γνωρίζουμε ήδη από τον περυσινό Διαγωνισμό Haiku Ιαπωνίας-Ε.Ε. στην Αγγλική Γλώσσα ότι η ποίηση χαϊκού (haiku) είναι εξαιρετικά διαδεδομένη στην Ελλάδα, αφού η χώρα σημείωσε τις περισσότερες συμμετοχές μεταξύ των χωρών της Ευρώπης, και διακρίθηκαν δύο Έλληνες ποιητές για το πρώτο βραβείο κι έναν έπαινο. Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο και μπορεί να συμμετέχει ο καθένας που γράφει χαϊκού στην ελληνική γλώσσα. Η προθεσμία υποβολής έργων είναι η 30η Σεπτεμβρίου 2014.
Ανυπομονούμε να υπάρξουν ξανά πολλές ελληνικές συμμετοχές.
Καλή σας επιτυχία!
Δείτε εδώ αναλυτικότερα: http://grjpn-association.gr/
ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
email : cultural@at.mofa.go.jp<mailto:cultural@at.mofa.go.jp>
http://www.gr.emb-japan.go.jp

 

 

You may also like...