Πρεμιέρα για το φετινό 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου

Πρεμιέρα για το φετινό 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου

Ξεκίνησε στις 31 Ιουλίου το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου με την sold out παράσταση «Πλούτος» του Αριστοφάνη από την Λαϊκή Σκηνή της Άνδρου σε σκηνοθεσία του Νίκου Ψαριανού. Μια παράσταση από ερασιτέχνες ηθοποιούς της Άνδρου που σηματοδότησε την έναρξη ακόμα μιας χρονιάς πολιτισμού και γιορτής για το νησί, με ένα έργο διαχρονικό και πάντα επίκαιρο.

«Τί είναι το θέατρο;»

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ κος Παντελής Βούλγαρης, με τον δικό του μοναδικό τρόπο καλωσόρισε το κοινό που γέμισε ασφυκτικά το Ανοιχτό Θέατρο Άνδρου για την πρεμιέρα. «Αυτή η εικόνα είναι αυτό που λέμε ‘’δεν παίζεται’’», είπε καταχειροκροτούμενος  «γιατί τί είναι το θέατρο; Είναι αυτό που βλέπω, που ψάχνει να βρει απαντήσεις, απαντήσεις που κρατάνε εδώ και αιώνες, και όλους αυτούς τους αιώνες θεατές σαν κι εσάς συγκεντρώνονται, αγκαλιάζονται, συγκινούνται, συγκρούονται, ερωτεύονται. Αυτό είναι αυτό που κάνουμε. Θέλω να σας ευχαριστήσω γι’αυτά τα πέντε χρόνια» είπε πριν δώσει τον χώρο «στους ντόπιους καλλιτέχνες, τους ανθρώπους που ζούνε στην Άνδρο, και για μήνες κάνουν πρόβες για να παρουσιάσουν το έργο τους».

Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης ο Δήμαρχος κ. Θεοδόσης Σουσούδης, και η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Άνδρου κα Αθηνά Τσατσομοίρου, κάνοντας μια μικρή αναδρομή στα πέντε χρόνια λειτουργίας του Φεστιβάλ Άνδρου.

Με ήχους jazz και έκθεση αφίσας

Μετά το τέλος του «Πλούτου» ακολούθησε βραδιά jazz στο ταρατσάκι του θεάτρου ενώ στο προαύλιο του Ανοιχτού Θεάτρου εκτίθενται οι αφίσες των φοιτητών του Τμήματος Γραφιστικής της Σ.Ε.Τ.Π. που συμμετείχαν στο διαγωνισμό αφίσας του 5ου Φεστιβάλ σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ

You may also like...