Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Ο κρυφός ωκεανός – Ανατομία της συνειδητότητας»

PAROUSIASH_VIVLIOUΠραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28/7/2014, στην κατάμεστη Πινακοθήκη η παρουσίαση του βιβλίου «Ο κρυφός ωκεανός – Ανατομία της συνειδητότητας», από τη μεταφράστρια του κ. Ειρήνη Παπαδάκη. Η κ. Παπαδάκη με εξαιρετικά απλό και ήρεμο τρόπο αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Ινδού συγγραφέα και στη φιλοσοφία ζωής που πρεσβεύει και που εμπεριέχεται στο βιβλίο.
Οι κ. Βουρλάκη και Νικηφόρου διάβασαν αρκετά αποσπάσματα, ενδεικτικά της σκέψης του συγγραφέα και της σημασίας του διαλογισμού, ενώ ο κ. Άγγελος Σπάρταλης είχε την επιμέλεια των οπτικοακουστικών που συνόδευαν το λόγο. 
Η κ. Κωστάκη στην εισαγωγή της εξήγησε ότι επιλέχθηκε να παρουσιαστεί αυτό το βιβλίο μέσα στο εικαστικό περιβάλλον της έκθεσης με θέμα το Ν. Καζαντζάκη, επειδή ο ίδιος διακατεχόμενος από υπαρξιακή ανησυχία, είχε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανατολική σκέψη και ό,τι αυτή κομίζει.
Στο τέλος οι συμμετέχοντες απόλαυσαν δροσερά ποτά και φρούτα στη βεράντα και η συζήτηση συνεχίστηκε για πολλή ώρα.
Η επόμενη εκδήλωση στο πλαίσιο της έκθεσης «Αναφορά» είναι ο θεατρικός μονόλογος «Ασκητική», το μανιφέστο της καζαντζακικής φιλοσοφίας, την Κυριακή 3 Αυγούστου, με ελεύθερη είσοδο. 
 
 

You may also like...