«Πρέσπεια» 2017

Τα 28 του χρόνια γιόρτασε, φέτος, το μακροβιότερο πολιτιστικό Φεστιβάλ στην Περιφέρεια, τα «Πρέσπεια». Κεντρικό θέμα των φετινών εκδηλώσεων ήταν το αφιέρωμα στον ποιητή και στιχουργό Νίκο Γκάτσο, με μια μεγάλη συναυλία, που θα γίνει το Σάββατο 26 Αυγούστου, στον Άγιο Αχίλλειο.

Ο Μανώλης Μητσιάς, ο οποίος πρώτος ερμήνευσε τα περισσότερα τραγούδια του Νίκου Γκάτσου και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη  παρουσίασαν στο κοινό το πορτρέτο αυτής της σπουδαίας μορφής των Γραμμάτων μέσα από στίχους και κείμενα δικά του αλλά και άλλων, σε επιμέλεια της Αγαθής Δημητρούκα.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη 24 Αυγούστου με μια μεγάλη συναυλία της Ηρώς Σαΐα που οργάνωσαν από κοινού ο Οργανισμός των εκδηλώσεων Πρέσπες και ο Δήμος Αμυνταίου, με τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Μαρκόπουλου, Μίκη Θεοδωράκη και Σταύρου Ξαρχάκου, στον χώρο της νέας δημοτικής βιβλιοθήκης Γ. Λιάνης.

Την Παρασκευή 25 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε μουσική βραδιά στο Αμύνταιο με το νεανικό συγκρότημα Μέλισσες. Το Σάββατο 26 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε  μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο με τους Μανώλη Μητσιά και Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στον Αγ. Αχίλλειο και την Κυριακή συναυλία από την ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και την Παυλίνα Βουλγαράκη, στην πλατεία της Φλώρινας.

Η αυλαία των εκδηλώσεων θα πέσει με λαϊκή μουσική βραδιά με την Πάολα, τη Δευτέρα 28 Αυγούστου, στην παραλία του Αγίου Παντελεήμονα, στη λίμνη Βεγορίτιδα.

 

Πρέσπεια

You may also like...