Πολυεθνικό φεστιβάλ στο Μετς

mets«Στο Μετς ζούμε και εργαζόμαστε άνθρωποι από διαφορετικές χώρες, καθημερινά διασταυρωνόμαστε στους δρόμους της γειτονιάς, στα μαγαζιά, στα σχολεία, στα πάρκα μας. Γνωριζόμαστε όμως; Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητά μας; Αναγνωρίζουμε τα κοινά μας στοιχεία; Πώς αυτά μπορούν να δημιουργήσουν γέφυρες επικοινωνίας;». Με αυτά κατά νου η ομάδα του Εξωραϊστικού, Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου «Αρδηττός» κατέληξε στη θεματική του φετινού της καλοκαιρινού φεστιβάλ.
Στις 26-28/6 στο Μετς ανακαλύπτουμε «Μια γειτονιά του κόσμου» μέσα από τις μουσικές, τα αντικείμενα, τις μυρωδιές, τις γεύσεις κατοίκων της περιοχής από 11 χώρες. Στο χώρο του Athens Center (Αρχιμήδους 48 ) θα μας καλωσορίσουν με τραγούδια και γεύσεις από την Ελλάδα και την Ιαπωνία, με παραμύθια του κόσμου και της Αρμενίας, με μαθήματα παρασκευής σούσι και γευσιγνωσία σάκε, με έργα μικρογλυπτικής νέτσκε από Έλληνες καλλιτέχνες αλλά και φωτογραφίες και σκίτσα.
Στον πεζόδρομο της Χαρβούρη, το Σάββατο (από τις 10 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα ) επαγγελματίες από τις χώρες που συμμετέχουν στο αφιέρωμα (Ρουμανία, Ιαπωνία, Αρμενία, Γεωργία, Μολδαβία, Νορβηγία, Ρωσία, Σουηδία, Φιλιππίνες, Παλαιστίνη ) θα μας περιμένουν με γλυκά και αλμυρά εδέσματα παρέα με τον Ηλία Μαμαλάκη.
Στο 13ο Δημοτικό Σχολείο (Στίλπωνος 38 ) θα «τρέχουν» εκθέσεις ζωγραφικής, χειροτεχνίας και παραδοσιακής τέχνης αλλά και ένα μουσικοχορευτικό αφιέρωμα με ρυθμούς που θα μας ταξιδέψουν από τη Μολδαβία έως τις Φιλιππίνες.
Δεν θα λείψουν όμως και τα δρώμενα για παιδιά, στο Εργαστήριο «Φτερό» (Μάρκου Μουσούρου 7 ) με ένα εργαστήρι για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (στις 26/6 ) και παιδικά αναγνώσματα και τραγούδια στις 27/6.

You may also like...