Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022-Δήμος Αργοστολίου

Σάββατο 6 Αυγούστου

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Κήπος ΝΑΠΙΕΡ ώρα έναρξης: 20.00. «Drink Pink 2022»-Η εκδήλωση-θεσμός του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς, που παρουσιάζει στο οινόφιλο κοινό τα ροζέ κρασιά του νησιού.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ στην πλατεία Καμπάνας ώρα έναρξης: 21.30. Το «Grupo BUENAVENTURA» είναι ένα πλήρες μουσικό σχήμα με χαρακτηριστικό την αγάπη για τη μουσική και ιδιαίτερα τη latin. Η μουσική βραδιά θα περιλαμβάνει κυρίως ισπανόφωνα μουσικά κομμάτια, κάποια πασίγνωστα και άλλα λιγότερο γνωστά, σε λατινοαμερικάνικους ρυθμούς καθώς και κάποια ελληνικά κομμάτια σε λάτιν ρυθμούς, ιδιαίτερα αγαπητά στο ευρύ κοινό – διασκευές. Είσοδος Ελεύθερη. Οργάνωση Δήμος Αργοστολίου.

ΘΗΝΙΑ, ΚΑΡΔΑΚΑΤΑ στο Πολιτιστικό κέντρο (πρώην Δημοτικό σχολείο), ώρα: 21:00. Ζωντανή μουσική, παραδοσιακό φαγητό, τοπικό κρασί. Διοργάνωση Γερολυμάτειος πολιτιστικός σύλλογος.

ΛΕΙΒΑΘΩΣ, ΚΟΥΡΚΟΥΜΕΛΑΤΑ στο Πνευματικό κέντρο ώρα: 21.00. 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Ομιλίες Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος, Αντιπρόεδρος ΚΕΜΙΠΟ Νέας Ιωνίας κ. Γεράσιμος Λυκούδης. Χορευτική βραδιά με τη συμμετοχή των χορευτών και λυράρηδων του Δήμου Κιλκίς.

ΛΕΙΒΑΘΩΣ, ΦΩΚΑΤΑ, στον προαύλιο χώρο του Αϊ Γιάννη, ώρα 21:00, ο Δήμος Αργοστολίου & ο Α.Ο. Φωκάτων προσκαλούν τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους φίλους του Καραγκιόζη, να διασκεδάσουν με την παράσταση Θεάτρου Σκιών «Ο Καραγκιόζης στην ζούγκλα» από τον Αλέξανδρο Μελισσηνό. Είσοδος Ελεύθερη.

ΛΕΙΒΑΘΩΣ, ΤΡΑΥΛΙΑΤΑ στον προαύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρα και ώρα 20.30, παράσταση Καραγκιόζη «Ο Καραγκιόζης Γραμματικός», με τον Βαγγέλη Σταθάτο. Στη συνέχεια ο αγαπημένος κλόουν Τόλης Πιστόλης θα ψυχαγωγήσει τα παιδιά. Οργάνωση Π.Σ. «Κάστρο Αγ. Γεωργίου», Δήμος Αργοστολίου. Είσοδος Ελεύθερη.

ΕΛΕΙΟΣ–ΠΡΟΝΝΟΙ ΠΟΡΟΣ, Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πόρου «Ο Πρόνησος» διοργανώνει το πανηγύρι του χωριού με ζωντανή μουσική, χορό, φαγητό και λαχειοφόρο αγορά προς τιμήν της Εκκλησίας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον προαύλιο χώρο του Κοινοτικού καταστήματος Πόρου από τις 18.00. Κυριακή 7 Αυγούστου.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Κήπος ΝΑΠΙΕΡ ώρα 20.30. Αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική
Καταστροφή από το Κοργιαλένειο Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο Αργοστολίου. Παρουσίαση και ιστορική τεκμηρίωση της έλικας του αεροπλάνου, το οποίο έλαβε μέρος στη Μικρασιατική εκστρατεία. Την έλικα διέσωσε ο μηχανικός του αεροσκάφους, Γεράσιμος Μενάγιας, και τη δώρισε στο Κοργιαλένειο Μουσείο η εγγονή του, κ. Τζούλια Κατσώνη. Κύριος ομιλητής ο Ορέστης Καππάτος. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Αργοστολίου.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Αύλειος χώρος ΞΕΝΙΑ ώρα: 21.15. Παιδικό θέατρο «Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ» του Ιούλιου Βέρν. Η παιδική σκηνή του Γιάννη Παπαθανασίου και η εταιρεία παραγωγής Dominus παρουσιάζουν το έργο που ταξιδεύει πάντα μικρούς και μεγάλους. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους η Ναταλία Δραγούμη και ο Μέμος Μπεγνής. Το κλασσικό αριστούργημα του Ιούλιου Βερν σε μια ευφάνταστή διασκευή, που μας μεταφέρει τις αξίες της πίστης, της επιμονής, της δύναμη της θέλησης, της φιλίας, της ομαδικότητας και μας θυμίζει, ότι πλούσιος τελικά είναι εκείνος που έχει ζήσει εμπειρίες, έχει ταξιδέψει και έχει καταφέρει να αγαπηθεί και να αγαπήσει. Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαθανασίου, Πρωταγωνιστούν: Ναταλία Δραγούμη, Μέμος Μπεγνής, Γιώργος Αντωνόπουλος, Δανάη Μιχοπούλου, Βαγγέλης Καλλίτσογλου.

ΦΑΡΑΚΛΑΤΑ στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρακλάτων «Παναΐτ Ιστράτι», ώρα 20.00. Έκθεση του τμήματος ψηφιδωτού με σπιτικά κεράσματα από τους δημιουργούς. Είσοδος Ελεύθερη. Οργάνωση: Π.Σ. Φαρακλάτων «Παναΐτ Ιστράτι-Κυκλώπεια Τείχη».
ΛΕΙΒΑΘΩΣ ΠΕΣΣΑΔΑ, Πνευματικό Κέντρο Παρθένη και ώρα 19:30. «ΠΕΣΣΑΔΕΙΑ 2022». Ημέρες Τέχνης και Λόγου. Έναρξη Πολιτιστικής εβδομάδας και έκθεσης καλλιτεχνικής δημιουργίας από συντοπίτες μας. Ώρες λειτουργίας 19:30 έως 22:00. Διάρκεια Εκδηλώσεων έως 12/8. Παράσταση Καραγκιόζη «Ο Καραγκιόζης και οι άθλοι του Ηρακλή», ώρα 20:30, από το Ιόνιο Θέατρο Σκιών. Είσοδος Ελεύθερη. Συνδιοργάνωση: Δήμος Αργοστολίου, Π. Σ. Πεσσάδας «Πεσσαδιάνα»

ΛΕΙΒΑΘΩΣ, ΣΠΑΡΤΙΑ. στον προαύλιο χώρο του Συλλόγου. Ώρα: 19.30. Εκδήλωση αφιερωμένη   στα παιδιά. Η κ. Μαριλίζα Ποντικού-Λιγνού θα δώσει στα παιδιά μας την δυνατότητα να δουν από κοντά τα πιο εξελιγμένα εκπαιδευτικά ρομπότ παγκοσμίως και να γράψουν κώδικα ώστε να τα κινήσουν και να τα κάνουν να μιλάνε και να βλέπουν. Συνδιοργάνωση Δήμος Αργοστολίου και Πολιτιστικός Σύλλογος το Σπάρτο.

ΕΛΕΙΟΣ ΠΡΟΝΝΟΙ, ΣΚΑΛΑ στην Κεντρική πλατεία, ώρα: 21.30. Μουσική Βραδιά με το Grupo

BUENAVENTURA. Το «Grupo BUENAVENTURA» είναι ένα πλήρες μουσικό σχήμα με χαρακτηριστικό την αγάπη για τη μουσική και ιδιαίτερα τη latin. Η μουσική βραδιά θα περιλαμβάνει κυρίως ισπανόφωνα μουσικά κομμάτια, κάποια πασίγνωστα και άλλα λιγότερο γνωστά, σε λατινοαμερικάνικους ρυθμούς καθώς και κάποια ελληνικά κομμάτια σε λάτιν ρυθμούς, ιδιαίτερα αγαπητά στο ευρύ κοινό – διασκευές. Είσοδος Ελεύθερη. Οργάνωση Δήμος Αργοστολίου.

ΘΗΝΙΑ, ΑΓΚΩΝΑΣ «7ος Δρόμος Θηναίας Γης» 7.100μ με παράλληλους αγώνες διελκυστίνδας παιδικούς αγώνες & πλούσιο μπουφέ. Ο αγώνας αυτός διεξάγεται μεταξύ των δυο Εκκλησιών της Παναγίας του Αγκώνα και των Καρδακάτων. Εγγραφές στην Εκκλησία του Αγκώνα, για όλους τους συμμετέχοντες και όλα τα αγωνίσματα από τις 18.00-19.00. Ώρα έναρξης δρόμων 19.30. Διοργάνωση Π.Σ Αγκώνα, Π.Ε. Κεφαλληνίας. Δευτέρα 8 Αυγούστου

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ, ώρα: 21:30. Ετήσια Καλοκαιρινή Συναυλία της Χορωδίας & Μαντολινάτας Αργοστολίου, με την συμμετοχή όλων των τμημάτων του συλλόγου. Γενική Είσοδος 8.00€. ΛΕΙΒΑΘΩΣ ΠΕΣΣΑΔΑ, Πνευματικό Κέντρο Παρθένη, ώρα 20:30. «ΠΕΣΣΑΔΕΙΑ 2022». Χορευτική παράσταση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σπαρτιών «το Σπάρτο». Τρίτη 9 Αυγούστου

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Αύλειος χώρος ΞΕΝΙΑ ώρα:21:15. «Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΚΤΑΝΗ».
Μια αναπάντεχη κωμωδία ανατροπών, βασισμένη σε ένα ευρηματικό κείμενο με χειμαρρώδεις διαλόγους, σε συνδυασμό με ένα αεικίνητο καστ που παίρνει φωτιά επί σκηνής. Ένας διεφθαρμένος υπουργός. Μια υπάλληλος της εταιρίας φυσικού αερίου με οικογενειακά προβλήματα. Ένα κολ γκερλ με άποψη. Ένας ανάπηρος πατέρας και ένας άντρας αίνιγμα. Ακούγεται σαν ανέκδοτο, αλλά είναι πολύ περισσότερα… Σκηνοθεσία Σταύρος Στάγκος. Κείμενο Jordi Galceran. Πρωταγωνιστούν Λεωνίδας Κακούρης, Δήμητρα Ματσούκα, Χάρης Γρηγορόπουλος, Θανάσης Πατριαρχέας, Κατερίνα Νικολοπούλου. ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 15€ ΤΑΜΕΙΟ:20€
ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ:15€ (Άνεργοι, Πολύτεκνοι, Φοιτητές, Παιδιά, Αμεα)

Τετάρτη 10 Αυγούστου

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος»: Αναδρομική Έκθεση της Κεφαλλονίτισσας ζωγράφου ΠΟΛΥΜΝΙΑΣ. Έχει πραγματοποιήσει 11 εκθέσεις στο εξωτερικό & 45 εκθέσεις με ευνοϊκά σχόλια σε πόλεις της Ελλάδας. Διάρκεια έκθεσης έως και την Πέμπτη 18/8. Ώρες λειτουργίας: 20.00-23.00. Αύλειος χώρος ΞΕΝΙΑ ώρα: 21:00. Ο Θεατρικός Οργανισμός ΣΤΙΓΜΗ παρουσιάζει την αφιερωματική παράσταση «ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ 1922 ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ & ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ».
Η παραγωγή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος 2022, του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και θα παρου-σιαστεί πρώτα στο Κάστρο Αγίου Γεωργίου στις 5 και 6 Αυγούστου με τη Συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης. Συνδιοργάνωση: Δήμος Αργοστολίου». Από την Ιωνία στο Ιόνιο. Στην παράσταση παρουσιάζεται αρχειακό υλικό από την υποδοχή των 7.000 προσφύγων κι από την ενσωμάτωση όσων, τελικά, παρέμειναν στα δυο νησιά. Χωρίς θλίψη, αλλά με τη διάθεση να μεταδώσουμε το κλίμα της εποχής και μαζί να επανακαθορίσουμε την έννοια του «πρόσφυγα». Γιατί η Προσφυγιά δεν είναι ένα στιγμιαίο γεγονός στην παγκόσμια ιστορία. Συντελεστές: Σύνθεση κειμένου-Σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης, Σκηνογραφική επιμέλεια-Κοστούμια: Λουκία Μινέτου, Μουσική: Κώστας Χαριτάτος, Σχεδιασμός φωτισμών: Peter Mumford, Ηθοποιοί: Μαρία Τσιμά, Αμαλία Αρσένη, Κυριάκος Μαρκάτος, Μουσικός: Γιάννης Δάφνος, Αρχειακή έρευνα: Στάμω Στεργιώτου, Βοηθός Σκηνογράφου-Ενδυματολόγου: Σοφία Τάμπλερ.
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 12€, ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 10€, ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ:10€ (Άνεργοι, Φοιτητές, Άνω των 65, ΑΜΕΑ).

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Στον πεζόδρομο Π. Βαλλιάνου (μπροστά από την Περιφέρεια), ώρα: 21.00. Καλοκαιρινή Συναυλία της Μαντολινάτας Δήμου Αργοστολίου, υπό την διεύθυνση του μαέστρου της Διονύση Παγουλάτου.

ΛΕΙΒΑΘΩΣ ΠΕΣΣΑΔΑ, Πνευματικό Κέντρο Παρθένη, ώρα 20:30. «ΠΕΣΣΑΔΕΙΑ 2022». Καλλιτεχνικό Εργαστήρι για παιδιά. Πέμπτη 11 Αυγούστου

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Αύλειος χώρος ΞΕΝΙΑ ώρα: 21.00. Παιδικό Θέατρο: Ο ΛΑΓΟΣ ΚΑΙ Η ΧΕΛΩΝΑ
«Ο Αγώνας του Φετινού Καλοκαιριού». Με τη μοναδική ικανότητα του Αισώπου να δίνει στα ζώα των μύθων του ανθρώπινη ιδιότητα, ψυχή και λαλιά, αλλά και το επιμύθιο που ήταν πάντοτε απλοϊκό κι εύληπτο για τα παιδιά. Έτσι και στην παράστασή μας οι εξανθρωπισμένοι ήρωες διδάσκουν αλλά πρώτα μαθαίνουν και οι ίδιοι από τα παθήματά τους. Κείμενο – Σκηνοθεσία: Γιώργος Πούλης. Παίζουν και χορεύουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Πούλης, Φιλία Κανελλοπούλου, Νίκος Μέλλος, Ζωή Κουσανα & Φιλήμων Ορκόπουλος. Γενική είσοδος: 10 €.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Λιτανεία για τα θύματα των σεισμών 1953 από τον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος στο Αργοστόλι, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αργοστολίου «Διονύσιος Λαυράγκας» υπό την Δ/νση του Βασίλη Περλικίδη.

ΔΙΛΙΝΑΤΑ στην Κεντρική πλατεία στις 21.30. Μουσική Βραδιά με το συγκρότημα MONTE NERO. Οργάνωση: Δήμος Αργοστολίου & Τ.Κ. Διλινάτων. Παρασκευή 12 Αυγούστου

ΦΑΡΣΑ στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου ώρα: 21.00. Μουσική βραδιά με τους Γιάννη Δάφνο και τον Αλκαίο Σουγιούλ. Οργάνωση: Π.Σ. Φάρσων «Ο Φάρος».

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Αμφιθέατρο «Γεράσιμος Σκλάβος» ώρα 21:00. Παρουσίαση του Βιβλίου «ΛΥΚΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ» του Γρηγόρη Καγγελάρη που κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο «Εύμαρος». Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η καθηγήτρια λογοτεχνίας στο ΕΚΠ Χριστίνα Ντουνιά, η Σοφία Αράβου-Παπαδάτου και ο Γιώργος Συμπάρδης, συγγραφέας, ενώ κείμενα θα διαβάσει η ηθοποιός Αμαλία Αρσένη.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ στο Λιμάνι Αργοστολίου, ώρα: 22.00. Βαρκαρόλα με καντάδες και τραγούδια που διοργανώνει η Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ κτίριο πρώην Τράπεζας της Ελλάδος. Έκθεση ζωγραφικής -ψηφιδωτού (Χρώμα και δημιουργία) Ευαγγελίας Παπαναστασάτου. Διάρκεια Έκθεσης έως και 14/8. Ώρες Λειτουργίας: 20.00-23.00. Παρασκευή 12 & Σάββατο 13 Αυγούστου

ΟΜΑΛΑ ΒΑΛΣΑΜΑΤΑ και ώρα 21.00. ΓΙΟΡΤΗ ΡΟΜΠΟΛΑΣ στον Κάμπο με τα 40 Πηγάδια, ένα από τα ωραιότερα μέρη της Κεφαλονιάς με άφθονο δωρεάν κρασί Ρομπόλα από τον Συνεταιρισμό Ρομπόλας Κεφαλονιάς. Θα χορέψουν τα Χορευτικά Συγκροτήματα του συλλόγου «Ο ΒΑΛΣΑΜΟΣ» και το Γλέντι θα συνεχιστεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Βαλσαμάτων «Ο ΒΑΛΣΑΜΟΣ». Σάββατο 13 Αυγούστου

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Κήπος ΝΑΠΙΕΡ, ώρα 21.00. Καλοκαιρινή Συναυλία Αφιέρωμα σε Έλληνες συνθέτες. Συμμετέχουν η Φιλαρμονική Δήμου Αργοστολίου «Διονύσιος Λαυράγκας», Διεύθυνση: Αρχιμουσικός Βασίλης Περλικίδης και η Ανδρική Χορωδία Δήμου Αργοστολίου, Διεύθυνση: Άγγελος Μουρελάτος, Πιανίστας: Γρηγόρης Βλαχούλης. Τραγουδά η Ελευθερία Έντουαρντς.

ΔΙΛΙΝΑΤΑ στην πλατεία στις 20.30. ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΑΜΩΜΑΤΑ «Στη θάλασσα με τον Περσέα».Μια παράσταση αφήγησης με ζωντανή μουσική. Αφήγηση Βιργινία Κοκκίνου, Ειρήνη Νικολακοπούλου. Μουσική Ειρήνη Νικολακοπούλου. Είσοδος Ελεύθερη. Οργάνωση Δήμος Αργοστολίου.

ΛΕΙΒΑΘΩΣ, ΦΩΚΑΤΑ Έκθεση Ζωγραφικής του ROLAND SHTEMBARI στο εργαστήριο του. Διάρκεια Έκθεσης έως και Τρίτη 23/8. Ώρες λειτουργίας 21.00 -23.00. Κυριακή 14 Αυγούστου

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Κήπος ΝΑΠΙΕΡ, ώρα 20:30. Θα παρουσιαστεί το συλλογικό βιβλίο «Η Ελλάδα στην Μεσόγειο», με επιμέλεια των καθηγητών Ναπ. Μαραβέγια και Στέρ. Μπαμπανάση. Έκδοση ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών /Παπαζήσης .Διοργάνωση Δήμος Αργοστολίου.

ΘΗΝΙΑ, ΡΙΖΑ Στο χωριό Ρίζα μετά τον εσπερινό της Υπεραγίας Θεοτόκου, θα ακολουθήσει Πανηγύρι στο κέντρο των Αφών Βαλλιανάτου «Κοτσίρη» με Ζωντανή μουσική, χορό, παραδοσιακό φαγητό και τοπικό κρασί.

ΕΛΕΙΟΣ- ΠΡΟΝΝΟΙ ΑΡΓΙΝΙΑ ώρα 20:00. Εσπερινός και Παραδοσιακό πανηγύρι.
ΕΛΕΙΟΣ- ΠΡΟΝΝΟΙ ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ στον προαύλιο χώρο της Αγροτολέσχης, ώρα 20:00. Παραδοσιακό πανηγύρι, με την ορχήστρα των Μάκη Παπά και Ζήση Σκλαβουνάκη. Οργάνωση: Π. Σ. Αράκλι.

ΛΕΙΒΑΘΩΣ ΣΙΜΩΤΑΤΑ, ώρα: 20.00. Ιερά Πανήγυρις της Κοιμήσεως Θεοτόκου στα Σιμωτάτα και παραδοσιακό πανηγύρι στην πλατεία του χωριού με ζωντανή μουσική, φαγητό και χορό. Τρίτη 16 Αυγούστου

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ώρα 20.30. Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγ. Γερασίμου, από τη Μητρόπολη με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Δήμου Αργοστολίου «Διονύσιος Λαυράγκας», υπό την Δ/νση του αρχιμουσικού Βασίλη Περλικίδη.

ΦΑΡΑΚΛΑΤΑ στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρακλάτων «Παναΐτ Ιστράτι». Έκθεση ζωγραφικής -ψηφιδωτού ( Χρώμα και δημιουργία) Ευαγγελίας Παπαναστασάτου. Διάρκεια Έκθεσης έως και 17/8. Ώρες Λειτουργίας: 20.00-23.00.

ΛΕΙΒΑΘΩΣ ΜΕΤΑΞΑΤΑ ώρα 21.00. Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγ. Γερασίμου με την Φιλαρμονική Λειβαθούς Δήμου Αργοστολίου «Χαρίλαος Χωραφάς», υπό την Δ/νση του αρχιμουσικού Γρηγόρη Βαγγελάτου.

ΕΛΕΙΟΣ- ΠΡΟΝΝΟΙ ΣΚΑΛΑ ώρα: 20.00. Λειτουργία & Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγ. Γερασίμου και στις 21.30 στην κεντρική πλατεία Πανηγύρι Αγίου Γερασίμου. Ζωντανή μουσική, παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά συλλόγων. Διοργάνωση «Π.Σ. Πηνελόπη». Τετάρτη 17 Αυγούστου

ΦΑΡΣΑ στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου ώρα:21.00. ΡΟΚ Βραδιά με το συγκρότημα Sonus Replica Τhe Βand. Μια μπάντα με επιρροές από Southern Rock, Blues, Rock n’ Roll μέχρι και έντεχνο ελληνικό. Κιθάρα / Φωνητικά: Χρήστος Φωτεινόπουλος, Κιθάρα / Φωνητικά: Παναγιώτης Ρεματήσιος, Μπάσο: Περίανδρος Μεσσολωράς, Τύμπανα: Παναγής Φωτεινάτος Είσοδος Ελεύθερη. Συνδιοργάνωση: Δήμος Αργοστολίου, Τ.Κ. Φάρσων & Π.Σ. Φάρσων «Ο Φάρος».

ΛΑΚΗΘΡΑ στο Θεατράκι Άλσους Καλλιθέας στις 20.30. ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΑΜΩΜΑΤΑ «Στη θάλασσα με τον Περσέα». Μια παράσταση αφήγησης με ζωντανή μουσική. Αφήγηση Βιργινία Κοκκίνου, Ειρήνη Νικολακοπούλου. Μουσική Ειρήνη Νικολακοπούλου. Είσοδος Ελεύθερη. Οργάνωση Δήμος Αργοστολίου.

ΕΛΕΙΟΣ ΠΡΟΝΝΟΙ ΣΚΑΛΑ, Πλατεία Σκάλας. Ώρα: 21:15.«Τραγούδια που έγραψαν ιστορία». Ένα μουσικό ταξίδι στα σπουδαιότερα ελληνικά τραγούδια που έγραψαν ιστορία και που επηρεάστηκαν στην δημιουργία τους από το επτανησιακό τραγούδι, φανερώνοντας την διαχρονική ισχύ του ιδιαίτερου πολιτισμού μας. Οι τραγουδιστές της Κεφαλονιάς Σπύρος & Μάκης Καραβιώτης μαζί με την σπουδαία ερμηνεύτρια Σοφία Μιχαηλίδη θα ενώσουν τις φωνές τους παρουσιάζοντας μια ξεχωριστή μουσική βραδιά στην πανέμορφη Σκάλα, όπου θεατές και καλλιτέχνες θα γίνουν ένα, τραγουδώντας μαζί εμβληματικά τραγούδια. Τους ερμηνευτές θα συνοδεύσει λαϊκή ορχήστρα. Συνδιοργάνωση: Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς & Ιθάκης – Δήμος   που εξυμνεί την ανθρώπινη θέληση και μιλά για την αιώνια μάχη του δίκαιου με το άδικο, της αγάπης με το μίσος. Τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο. Σκηνοθεσία: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου Πρωταγωνιστούν: Βαγγέλης Δαλλές, Λευτέρης Κωνσταντίνου, Όλια Μήτσιου, Σάββας Τραπεζάνογλου, Ευτυχία Ψωμά, μαζί η circus performer Στέλλα Δροσινού και οι ακροβάτες Χριστίνα Γιαννιώτη και Λουσία Λονέγκρο. Εισιτήρια: Προπώληση: 11ευρώ Γενική Είσοδος: 13 ευρώ .Παρασκευή 19 Αυγούστου

ΟΜΑΛΑ, ΒΑΛΣΑΜΑΤΑ στο Πολιτιστικό κέντρο, στις 20.30. ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΑΜΩΜΑΤΑ. «Οι βασιλοπούλες που λιώναν τα γοβάκια τους». Μια αφηγηματική παράσταση όπου ο κόσμος συμμετέχει στη ροή της ιστορίας λύνοντας αινίγματα και παίζοντας με τα ψέματα. Αφήγηση, Μουσική Βιργινία Κοκκίνου. Είσοδος Ελεύθερη. Οργάνωση Δήμος Αργοστολίου.

ΕΛΕΙΟΣ ΠΡΟΝΝΟΙ ΠΟΡΟΣ στην πλατεία ώρα: 21.00. Παράσταση Καραγκιόζη «Ο Καραγκιόζης Γραμματικός», με τον Βαγγέλη Σταθάτο. Οργάνωση Δήμος Αργοστολίου. Είσοδος Ελεύθερη. Σάββατο 20 Αυγούστου

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος». «11η ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΤΡΙΛΟΓΙΑ». Εγκαίνια το Σάββατο 20/8 στις 20.00. Φέτος περιλαμβάνει: Πίνακες Ζωγραφικής, Κατασκευές με ξύλα θάλασσας, Ασπρόμαυρη & Έγχρωμη Φωτογραφία, Γλυπτά, Ζωγραφική σε πέτρα, Κοσμήματα και πολλές άλλες καλλιτεχνικές δημιουργίες κατοίκων του νησιού. Είσοδος ελεύθερη. Διάρκεια Έκθεσης έως και την Τετάρτη 24/8. Ώρες λειτουργίας: 20.00-23.00.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, πλατεία Καμπάνας, ώρα 21.00. Εκδήλωση με θέμα «Η παροικία των Μαλτέζων στην Κεφαλονιά». Συμμετέχει η παιδική μαντολινάτα της χορωδίας και μαντολινάτας Αργοστολίου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σωκράτη Μπένου. Διοργάνωση Δήμος Αργοστολίου, Πολιτιστικός, Ιστορικός, Λαογραφικός σύλλογος «Το Ριφόρτσο» Κεφαλληνίας και Ιθάκης Σάββατο 20 & Κυριακή 21 Αυγούστου

ΟΜΑΛΑ, ΦΡΑΓΚΑΤΑ, ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΡΟΜΠΟΛΑΣ, ώρα: 20.30. Η διοργάνωση της πρώτης γιορτής της ρομπόλας το 1978 από τον Μέρμηγκα, είχε σαν σκοπό την προβολή της τοπικής ποικιλίας σταφυλιού ΡΟΜΠΟΛΑ. Από το 1978 έως και σήμερα η γιορτή της Ρομπόλας στα Φραγκάτα, διοργανώνεται ανελλιπώς το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τοπικά εδέσματα, άφθονο κρασί (δωρεάν), να γνωρίσει τους τοπικούς παραδοσιακούς χορούς από τα συγκροτήματα του Μέρμηγκα και να διασκεδάσει με γνήσιο κεφαλλονίτικο κέφι. Οργάνωση: Καλλιτεχνικός χορευτικός & παραδοσιακός Σύλλογος Φραγκάτων

«Ο ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ».

Κυριακή 21 Αυγούστου

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, Αμφιθέατρο «Γεράσιμος Σκλάβος», ώρα: 21.00. «5η Εορτή Πολιτισμού» του Πολιτιστικού συλλόγου ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ. Μουσική από την Φιλαρμονική

ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ, Καντρίλιες από το χορευτικό του συλλόγου και ιστορικό θέμα.

ΛΑΚΗΘΡΑ, Θεατράκι Καλλιθέας ώρα: 20.30. Συναυλία της Χορωδίας Λειβαθούς υπό την διεύθυνση του μαέστρου Βασίλη Καλογηρά και της Γυναικείας Χορωδίας Δήμου Αργοστολίου υπό την διεύθυνση της μαέστρου Σταυρούλας Πολλάτου.

ΕΛΕΙΟΣ-ΠΡΟΝΝΟΙ ΤΖΑΝΝΑΤΑ ώρα: 20.30, στην πλατεία της Βρύσης «ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑΣ” με ορχήστρα και μοντέρνους και παραδοσιακούς κεφαλλονίτικους χορούς. Οργάνωση Π.Σ. Τζαννάτων. Δευτέρα 22 Αυγούστου

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΒΑΡΚΑΡΟΛΑ στη Γέφυρα De Bosset, ώρα: 21.00. Ο Δήμος Αργοστολίου σας προσκαλεί στη Γέφυρα του Αργοστολίου για μια Μαγευτική Βαρκαρόλα, πάνω στο στολισμένο ξύλινο σκάφος «Κωνσταντίνος», με καντάδες από την Ανδρική Χορωδία Δήμου Αργοστολίου. Διεύθυνση Άγγελος Μουρελάτος, πιανίστας Γρηγόρης Βλαχούλης. Σας Περιμένουμε!!! Πέμπτη 25 Αυγούστου

ΛΕΙΒΑΘΩΣ, ΛΑΚΗΘΡΑ Θεατράκι Λακήθρας, ώρα 21.00. Εκδήλωση με θέμα «Η Λακήθρα στο πέρασμα του χρόνου. Το Δημοτικό Σχολείο». Συμμετέχει η παιδική μαντολινάτα της χορωδίας και μαντολινάτας Αργοστολίου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σωκράτη Μπένου. Διοργάνωση Δήμος Αργοστολίου, Πολιτιστικός, Ιστορικός, Λαογραφικός σύλλογος «Το Ριφόρτσο» Κεφαλληνίας και Ιθάκης, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λακήθρας «Ο Βύρων». Πέμπτη 25 & Παρασκευή 26 Αυγούστου

25/8 ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ARGOSTOLI SEASIDE ROCK FESTIVAL Βραδιές ΡΟΚ Μουσικής :Συμμετέχουν :Συνθετικοί, Μάκης Πετράτος & Μαύρες γάτες. Είσοδος Ελεύθερη.
26/8 ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ARGOSTOLI SEASIDE ROCK FESTIVAL Βραδιές ΡΟΚ Μουσικής: Συμμετέχουν : Μωρά στην Φωτιά, Λεωνίδας Παφιλιάρη ς(Ριφιφί), GARLIC BONGS. Οργάνωση Δήμος Αργοστολίου. Είσοδος Ελεύθερη. Παρασκευή 26 Αυγούστου ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος». Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής της Τζόγιας Σιμωτά-Θεοφάνη. Διάρκεια Έκθεσης έως και την Δευτέρα 29/8. Ώρες λειτουργίας: 20.00-23.00 Σάββατο 27 Αυγούστου

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, Αμφιθέατρο «Γεράσιμος Σκλάβος» ώρα 20:30. Ποιητική βραδιά με θέμα: «Ξενιτεμός Ποίηση Κεφαλλήνων». Συνδιοργάνωση: Εφημερίδα «Φραγκάτα», Δήμος Αργοστολίου.

ΛΕΙΒΑΘΩΣ, ΦΩΚΑΤΑ, στον προαύλιο χώρο του Αϊ Γιάννη, ώρα 21:00. Εκδήλωση Α.Ο. ΦΩΚΑΤΩΝ για τα 100 Χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής. Ομιλία-ντοκιμαντέρ και μικρασιατικοί χοροί από το χορευτικό του συλλόγου. Κυριακή 28 Αυγούστου

ΛΕΙΒΑΘΩΣ, ΣΠΑΡΤΙΑ Στο Πλακόστρωτο του Αγίου Γερασίμου Ώρα : 20.00. Συνάντηση Εικαστικής Δημιουργίας. «2η Έκθεση Εικαστικής Δημιουργίας» Κεφαλλήνων Καλλιτεχνών στα Σπαρτιά, στο δρόμο με τα ερείπια του προσεισμικού χωριού των Σπαρτιών. Συνδιοργάνωση Δήμος Αργοστολίου και Πολιτιστικός Σύλλογος «το Σπάρτο».

ΟΜΑΛΑ Αγώνας της Κουλούρας. Παραδοσιακός Αγώνας Δρόμου. Εγγραφές στις 17.30 στη γραμματεία των αγώνων στον Πλάτανο του δρόμου της Ι.Μ. Αγίου Γερασίμου. Ώρα εκκίνησης: 18.00. Συνδιοργάνωση: Δήμος Αργοστολίου, σε συνεργασία με την Τ.Κ. Ομαλών & τη στήριξη των συλλόγων της περιοχής Π.Σ. «ο Βάλσαμος» & Π.Σ. «ο Μέρμηγκας». Δευτέρα 29 Αυγούστου

ΕΛΕΙΟΣ ΠΡΟΝΝΟΙ, ΡΑΤΖΑΚΛΙ στην πλατεία του χωριού ώρα: 20.30. Πανηγύρι Αϊ Γιαννιού. Διοργάνωση Π.Σ. Ρατζακλιωτών. Τετάρτη 31 Αυγούστου Αύλειος χώρος Ξενία, Ώρα: 20:30 «Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΝΑΣ ΣΤΙΧΟΣ». Τιμητική συναυλία στον καταξιωμένο Κεφαλονίτη στιχουργό Σαράντη Αλιβιζάτο. Οι δημοφιλείς ερμηνεύτριες ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ & Λαμπρινή Καρακώστα ενώνουν τις φωνές τους με τους Κεφαλονίτες τραγουδιστές Μάκη & Σπύρο Καραβιώτης και Άγγελο Ανδρεάτο παρουσιάζοντας ένα μοναδικό αφιέρωμα στα ωραιότερα και δημοφιλέστερα τραγούδια του μεγάλου μας στιχουργού, από όλες τις περιόδους της καλλιτεχνικής του δημιουργίας. Τραγούδια όπως Το σημάδι, Θάλασσες, Η Αννούλα του Χιονιά, Σ’ αγαπώ σαν το γέλιο του Μάη, Ένα γράμμα, Η νύχτα μυρίζει γιασεμί θα ταξιδέψουν το κοινό σε μια συναυλία όπου θεατές και καλλιτέχνες θα γίνουν ένα, τραγουδώντας τους αγαπημένους στίχους του Σαράντη μας. Στην έναρξη της συναυλίας θα προβληθεί βίντεο με τη ζωή και το έργο του στιχουργού, ενώ τους τραγουδιστές θα συνοδεύσει επταμελής λαϊκή ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Στρατηγού. Συνδιοργάνωση: Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς & Ιθάκης – Δήμος Αργοστολίου – Σωματείο μη κερδοσκοπικό: «Η χορωδία των Κεφαλλήνων & Επτανησίων».

ΤΡΩΙΑΝΑΤΑ, Αγία Παρασκευή, Ξεριζωμένο, ώρα 20.00. Γιορτή Τρύγου και Μουσταλευριάς. Η γιορτή του τρύγου και της μουσταλευριάς αναπαριστά σε ένα πανηγύρι το κορυφαίο γεγονός που συμβαίνει κατά τον τρύγο στους αμπελώνες της Ρομπόλας στα Τρωϊαννάτα. Οργάνωση: Πολιτιστική Στέγη Τρωϊαννάτων.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2022

Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος». Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής της Natalia Zirchuk. Διάρκεια Έκθεσης έως και την Τετάρτη 7/9. Ώρες λειτουργίας:20.00-23.00

2 – 5 Σεπτεμβρίου

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, πλατεία Καμπάνας ώρα: 20.30. Ο Δήμος Αργοστολίου σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο & την επίτιμη πρόξενο της Γαλλίας κ. Σιναγκρά, παρουσιάζουν «Εβδομάδα Γαλλικού Κινηματογράφου», στο Αργοστόλι. Είσοδος Ελεύθερη.
Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου ΕΛΕΙΟΣ- ΠΡΟΝΝΟΙ ΣΚΑΛΑ-ΠΟΡΟΣ «28ος ΤΗΛΕΜΑΧΕΙΟΣ» Αγώνας Δρόμου 12χλμ Αφετηρία Κεντρική πλατεία Σκάλας. Τερματισμός Κεντρική πλατεία Πόρου. Συνδιοργάνωση: Τ.Κ. Σκάλας,Τ.Κ. Πόρου, Δήμος Αργοστολίου. 9-10-11 Σεπτεμβρίου

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, Το κινηματογραφικό Φεστιβάλ «ΚΥΜΑΤΑ» στην Κεφαλλονιά θα κάνει το ντεμπούτο του το 2022 και φιλοδοξεί να έχει ένα διεθνή και ανθρωπιστικό χαρακτήρα. Η φετινή θεματική θα είναι: «Η Κεφαλονιά στο μεγάλο πανί». Ο σκοπός του φετινού Φεστιβάλ θα είναι να παρουσιάσει ταινίες που έχουν με κάποιο τρόπο σχέση με την Κεφαλονιά. Ο Φορέας που το διοργανώνει είναι η «AMANTES ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ» και ο πολιτιστικός σύλλογος «ΑΝΑΚΑΡΑ», σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αργοστολίου.
Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Εορτάζει η Παναγία η Δραπανιώτισα, Προστάτιδα της πόλης του Αργοστολίου. Μέγας Εσπερινός και λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας μέσω της γέφυρας De BOSSET, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στο Αργοστόλι.

You may also like...