Πολιτιστικό Καλοκαίρι

ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς και το προσωπικό του σε συνεργασία με συλλόγους,φορείς, διάφορους θιάσους και καλλιτέχνες διοργανώνουν από το 1998 το Πολιτιστικό Καλοκαίρι καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Στο ΑνοιχτόΘέατροΛόφουΚιλκίς, αρχαιολογικός χώρος Π.Γυναικοκάστρου,Λίμνη Δοϊράνη.
Στόχος είναι η ανάπτυξη της πολιτιστικής συνείδησης δια των θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών, η ευαισθητοποίηση των δημοτών για την τέχνη και η ψυχαγωγία τους με την κυριολεκτική έννοια της λέξης :αγωγή ψυχής. Επειδή, όπως λέει η αλεπού στον μικρό πρίγκηπα, μόνο με την καρδιά βλέπει κανείς, την ουσία δεν την βλέπουν τα μάτια, ο ΟΠΟΝΓΑ τοξοβολεί (μέσα από τις δυνάμεις που διαθέτει) στην ψυχή των δημοτών και όσων παρέχουν ανοιχτές θύρες σε μέγιστες αξίες ζωής.
Η πολιτιστική δράση αδήριτη κοινωνική, οικονομική, ανθρώπινη ανάγκη ανάγεται σε ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για τη χώρα μας για την επίτευξη της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής και αποτελεί μέγιστη παραγωγική επένδυση πολλαπλής σημασίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις για ενήλικες,παιδικές θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες. Συνήθως την τελευταία τετραετία γίνονται συνεργασίες με μουσικά και θεατρικά σχήματα και η συμμετοχή του ΟΠΟΝΓΑ εξαντλείται στην παραχώρηση του χώρου και στην επικοινωνιακή στήριξη των εκδηλώσεων χωρίς άλλου είδους οικονομική επιβάρυνση.
Μέσα στους καταστατικούς στόχους του ΟΠΟΝΓΑ είναι η ανάδειξη της πολιτισμικής πολυμορφίας που σε ότι αφορά το Πολιτιστικό καλοκαίρι εξυπηρετείται από την ποικιλότητα των δράσεων, των θεματικών ενοτήτων καθώς και την απεύθυνση άνευ διάκρισης σε μικρούς και μεγάλους, ημεδαπούς ή αλλοδαπούς. Ο πολιτισμός ,ως μέγιστη δύναμη προώθησης του διαλόγου, της δημιουργικότητας, της συμμετοχής, της πνευματικής καλλιέργειας, της εγρήγορσης, της εθνικής και γλωσσικής συνείδησης μέσα από την αλληλεπίδραση και το συγχρωτισμό, ενώνει λαούς, κόσμους, θρησκείες και αποτελεί κύριο μέλημα της υπηρεσίας.
Το πολιτιστικό καλοκαίρι είναι θεσμοθετημένο εδώ και 13 χρόνια και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή θέμα κατάργησής του

Περισσότερες πληροφορίες:
K
εσίδου Σοφία : 2341352158-email : kesidsof@dhmoskilkis.gr
Γραφεια Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α-Γ.καπέτα
17,61100

You may also like...