Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου

GetFileAttachmentΣτο πλαίσιο των ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ εγκαινιάζεται την Παρασκευή 7.8.2015 στις 19:00 στο Δημοτικό Σχολείο Σίφνου (κτήριο Αρτεμώνα) η έκθεση έργων ζωγραφικής της Σύλβιας Αντωνιάδη (1η συνημμένη εικόνα) και της Αλεξίας Ψαραδέλλη (2η συνημμένη εικόνα).
Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση και τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες μπορείτε να αντλήσετε από την ιστοσελίδα www.sifnosart.gr
Επίσης την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο, ανεξάρτητα από τις ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, αλλά μαζί με αυτές, εγκαινιάζεται η έκθεση της Αρχιτέκτονα Μηχανικού ΕΜΠ Ζωής Γοζαδίνου, με τίτλο “ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ – ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ” (Επεξεργασμένη εκτύπωση πάνω σε αλουμίνιο) (3η συνημμένη εικόνα).
Λίγα λόγια για την έκθεση:
“Ένα ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο μέσα από μία συνομιλία μεταξύ μεσοτοιχιών της Αθήνας και της Βαρκελώνης, απομεινάρια μίας κατεδαφισμένης ζωής πάνω στις οποίες αποτυπώνονται στιγμές της ιδιωτικής ζωής του καθενός μας. Μικρές ιστορίες καθημερινότητας, που σαν αφισοκολλημένες πάνω στις μεσοτοιχίες διεγείρουν αναμνήσεις και θυμίζουν τις ιστορίες που κουβαλάνε πάνω τους τα σπίτια μας, ακόμα και όταν έχουν πια χαθεί.”
Επιπλέον, στις 21:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου “Μαριάνθη Σίμου” θα προβληθεί η ιστορική ταινία “El Greco” (της Alexandros Film).
Την ταινία, που αφηγείται την επική ιστορία του διασημότερου Κρητικού ζωγράφου της Αναγέννησης, του ασυμβίβαστου δημιουργού και υπερασπιστή της ελευθερίας Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, θα προλογίσει ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής.
Ο διακεκριμένος Έλληνας σκηνοθέτης τιμά με τη συμμετοχή του το φετινό πολιτιστικό πρόγραμμα της Σίφνου, παρά τις πολλαπλές υποχρεώσεις του ενόψει της νέας του ταινίας “Νίκος Καζαντζάκης”.
Τη διοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου υποστηρίζει ο Δήμος Σίφνου και η εταιρεία Black Orange Productions S.A. του Γιάννη Ιακωβίδη.
Σε όλες τις ανωτέρω εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη.
Σας περιμένουμε…
Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου,
Μαρία Ναδάλη
Τηλ. επικ.: 6947610783

You may also like...