Πολιτιστικός Μάϊος 2012

Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμπακίου. Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Μαΐου 2012 «Κύκλοι τέχνης» με την αιγίδα της Διεθνούς Οργάνωσης Λαϊκής Τέχνης και της IOV Greece. Για 5η συνεχή χρονιά ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμπακίου με τη Δημοτική Κοινότητα Καλαμπακίου και το Δήμο Δοξάτου, προγραμματίζουν μια σειρά εκδηλώσεων στα πλαίσια του «Πολιτιστικού Μαίου 2012», ενός θεσμού πλέον στα πολιτιστικά γεγονότα της ευρύτερης περιοχής.
«Κύκλοι τέχνης» ο γενικός τίτλος που επιλέξαμε φέτος. Στόχος μας, να επικαιροποιήσουμε την τέχνη όχι απλά ως έκφραση δημιουργίας, αλλά ως εργαλείο παιδείας και ολόπλευρης ανάπτυξης του ανθρώπου. Η τέχνη είναι η έκφραση, η ανασύνθεση της πραγματικότητας και του κόσμου μέσα από την εμπειρία, το συναίσθημα και το ταλέντο. Η τέχνη απευθύνεται σε ελεύθερους ανθρώπους και δημιουργεί ελεύθερα πνεύματα. Η τέχνη δε μορφώνει, παιδεύει .Οι κύκλοι τέχνης δεν είναι η γεωμετρική προσέγγιση της τέχνης. Ο κύκλος αποτελεί από την αρχαιότητα σύμβολο διαρκούς ανανέωσης, ισορροπίας και πληρότητας.
Οι κύκλοι τέχνης είναι για μας η σύνθεση, η δημιουργία και η απελευθέρωση του νου και της ψυχής μέσα από κάθε μορφή τέχνης. Η προσέγγιση του κόσμου μέσα από νέους δρόμους σκέψης, έκφρασης και παρέμβασης.
Για ένα μήνα λοιπόν, δημιουργούμε δράσεις και παρεμβάσεις μέσα από κύκλους εικαστικούς, χορευτικούς, μουσικούς, θεατρικούς, αθλητικούς, μέσα από τον κύκλο της παράδοσης, της οικολογίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Οι «κύκλοι τέχνης» εισπνέουν κάθε ζωντανή ανάσα του τόπου μας και εκπνέουν την ανοιξιάτικη ευωδία της πληρότητας που δημιουργεί η επαφή με την ουσία της ύπαρξης, η τέχνη.
Την ευθύνη της διοργάνωσης έχουν:
-ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμπακίου
-ο Δήμος Δοξάτου
– η Δημοτική Κοινότητα Καλαμπακίου,
– η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Τις εκδηλώσεις έχει υπό την αιγίδα της η Διεθνής Οργάνωση Λαϊκής Τέχνης και το ελληνικό τμήμα της η IOV Greece.
Χορηγός επικοινωνίας είναι το STAR Δράμας
Όλες οι εκδηλώσεις και οι δράσεις θα γίνουν στο Καλαμπάκι από τις 5-28 Μαΐου

Περισσότερες πληροφορίες:  www.politismoskalabaki.gr

You may also like...