Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.)-Γρηγόρης Γρηγορίου

Ο Δήμος Ηλιούπολης και ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.)-Γρηγόρης Γρηγορίου», διοργανώνει, όπως κάθε χρόνο, εορταστικές εκδηλώσεις για τις Απόκριες και την Καθαρή Δευτέρα

Το Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης προσκαλεί τους μικρούς της φίλους, από τις 10 π.μ., σ’ έναν μαραθώνιο κεφιού & δημιουργικότητας!
Μέσα από τέσσερα πρωτότυπα εργαστήρια, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία, χρησιμοποιώντας απλά υλικά, πολλά χρώματα και την αστείρευτη φαντασία τους, να κατασκευάσουν πριγκιπικά στέμματα, μινιατούρες χαρταετούς, σπαθιά και ζωόμορφες μάσκες:

10:00 – 11:30
«Μικρές πριγκίπισσες»
Τα κορίτσια γινόμαστε πριγκίπισσες και νεράιδες φτιάχνοντας στέμματα, δαχτυλίδια, μαγικά ραβδάκια και καπέλα, αλλά και… τρομαχτικά νύχια μόνο για μάγισσες, από χρωματιστό χαρτί (origami).
Απευθύνεται σε παιδιά από 9 έως 12 ετών.

12:00 – 13:30
«Υπερήρωες»
Τ’ αγόρια φοράμε τα νύχια του Wolverine, πετάμε αστεράκια νίντζα και πολεμάμε με σπαθιά… και όλα αυτά χρησιμοποιώντας μόνο χρωματιστό χαρτί (origami).
Απευθύνεται σε παιδιά από 9 έως 12 ετών.

16:30-18:00
«Το καρναβάλι των ζώων»
Γατούλα ή λιοντάρι; Χελώνα ή λαγός; Μεταμορφωνόμαστε στο αγαπημένο μας ζώο και του δίνουμε ανθρώπινη φωνή!
Απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 8 ετών.

18:00-19:30
«Χαρταετοί μινιατούρες»
Δημιουργούμε τους δικούς μας ταξιδιάρικους χαρταετούς με την τεχνική του κολλάζ.
Απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 8 ετών.

Δηλώσεις συμμετοχής: Καθημερινά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης
(Νικομάχου 18, κτίριο ΟΤΕ), τις ώρες λειτουργίας της (Δευτ.-Τετ.- Παρασκ. από τις 10 π.μ. έως τις 8 μ.μ. και Τρ.-Πεμ. από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ.).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλ. 210 9948344.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Την Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου, ο αγαπημένος μας Καραγκιόζης ντύνεται μασκαράς και μας περιμένει στις 11 π.μ., στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου (είσοδος από την οδό Κουντουριώτη).

Την Καθαρή Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου, στις 11 π.μ., ο Δήμος Ηλιούπολης προσκαλεί τις οικογένειες της πόλης μας στο Πάρκο Χαλικάκι (περιοχή Αγίας Μαρίνας), για να γλεντήσουμε όλοι μαζί με τραγούδια της Αποκριάς, φουσκωτά παιχνίδια για τα παιδιά και παραδοσιακή φασολάδα.
Σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Α΄ Κλειστό Γυμναστήριο (είσοδος από την οδό Εθνάρχου Μακαρίου)

Παράλληλα, στις 12 το μεσημέρι, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης γιορτάζει τα Κούλουμα με το δικό του μοναδικό τρόπο, διοργανώνοντας παραδοσιακό γλέντι στον Προφήτη Ηλία (είσοδος από την οδό Μαραθωνομάχων).
Σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Αναψυκτήριο «Δ. Κιντής» (στη συμβολή των οδών Μνησικλέους & Ύδρας).

Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν για το κοινό.

You may also like...