Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Προφήτη Ηλία

Ο Δήμος Ιάσμου ,τo Διοικητικό συμβούλιο του  Πολιτιστικού Συλλόγου και του της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ιάσμου από το 1990 και από 5-20 Ιουλίου κάθε χρόνο, διοργανώνουν 15μερο πολιτιστικών εκδηλώσεων  προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους κατοίκους να έρθουν σε επαφή με την πολιτιστική δημιουργία ντόπια και ξένη. Πρόκειται  για ένα πολιτιστικά, καταξιωμένο θεσμό στο δήμο και στην ευρύτερη περιφέρεια με σκοπό τη διάδοση της παράδοσης, των τεχνών και του αθλητισμού.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα, χορωδίες, θεατρικές ομάδες, θέατρο σκιών, μουσικές συναυλίες, εκθέσεις ζωγραφικής και βιβλίου, αθλητικές εκδηλώσεις κλπ. Σήμερα από τις καθιερωμένες εκδηλώσεις του Δήμου είναι:
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Προφήτη Ηλία οι οποίες πραγματοποιούνται εδώ και 20 περίπου χρόνια και πλαισιώνονται από δημότες και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Ο αριθμός των θεατών ανέρχεται ανά εκδήλωση σε  περίπου 3.000 θεατές ενώ  τις εκδηλώσεις πλαισιώνουν 50 περίπου εθελοντές.
Γίνονται στον Ίασμο σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου κάθε Ιούλιο στη Γιορτή του Προφήτη Ηλία, διαρκούν 7 έως 10 ημέρες και έχουν χαρακτήρα πολυήμερου και πολυποίκιλου πολιτιστικού φεστιβάλ. Συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμά τους: χορωδίες, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορευτικά συγκροτήματα, αθλητικοί αγώνες, αγώνες σκάκι, τάβλι, scrable, εκθέσεις βιβλίου, ζωγραφικής κλπ.

Περισσότερες πληροφορίες
Μπούκα Χριστίνα
Εθν. Άμυνας 4, 69200 Ίασμος, xbouka@gmaıl.com, 25343-50122, 6974726352

You may also like...