Πολίτες και περιβάλλον: Ο ρόλος των πολιτών στην προστασία των νησιωτικών υγρότοπων

Προστασία νησιωτικών υγρότοπων: μια έκδοση-οδηγός για τους πολίτες Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, ο   Ορειβατικός   Σύλλογος   Αγίου   Νικολάου, η Περιφέρεια Κρήτης/ ΠΕ Λασιθίου και το WWF Ελλάς σας προσκαλούν να συμμετέχετε στην εκδήλωση – εσπερίδα με θέμα: «Πολίτες και περιβάλλον: Ο ρόλος των πολιτών στην προστασία των νησιωτικών υγρότοπων» Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί ένας πρακτικός οδηγός για τον πολίτη με τίτλο «Οι υγρότοποι στο νησί μου: πώς μπορώ να αναγνωρίσω τα προβλήματα και να βοηθήσω στην προστασία τους;». Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Α. Ζερβός  και θα ακολουθήσει ομιλία του Μ. Ρουκουνάκη από το τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της ΠΕ Λασιθίου. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Θάνος Γιαννακάκης, συντονιστής του προγράμματος «Προστασία των νησιωτικών υγρότοπων της Ελλάδας» του WWF Ελλάς. Θα ακολουθήσει συζήτηση-εργαστήριο με σκοπό την εκπαίδευση των πολιτών στην αναγνώριση και τεκμηρίωση περιπτώσεων υποβάθμισης των υγρότοπων. Ο οδηγός θα διανεμηθεί σε όλους τους συμμετέχοντες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, στις 19.30 στην αίθουσα της Πινακοθήκης.

Περισσότερες πληροφορίες:

Θάνος Γιαννακάκης, Συντονιστής προγράμματος «Προστασία των νησιωτικών υγρότοπων της Ελλάδας». Ε-mail: t.giannakakis@wwf.gr, τηλ:2810 328019

Σημειώσεις προς συντάκτες:

o        Η ψηφιακή έκδοση του οδηγού «Οι υγρότοποι στο νησί μου: πώς μπορώ να αναγνωρίσω τα προβλήματα και να βοηθήσω στην προστασία τους;» είναι διαθέσιμη στο:

http://www.wwf.gr/images/pdfs/WWF_WETLANDs_GUIDE_01.2017.pdf

You may also like...