Πλάτωνα Απολογία Σωκράτη στην ΚΕΔΗΚΕ

η ΑναπαρPHOTO_APOLOGIA5άσταση της Δίκης του Σωκράτη

   ΠΛΑΤΩΝΑ, ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΩΚΡΑΤΗ- στα αρχαία ελληνικά  με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους

 H Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. εξασφάλισε και παρουσιάζει στο Αργοστόλι και το Ληξούρι, την παράσταση «Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη», στην αρχαία ελληνική γλώσσα, που ξεκίνησε πέρσι με τη συνεργασία και υπό την αιγίδα του ΚΘΒΕ, μετά την ενθουσιώδη και κατανυκτική της υποδοχή από το κοινό κάθε ηλικίας και παιδείας, συνεχίζεται και φέτος με μεγάλη περιοδεία ανά την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, κατόπιν της απρόβλεπτης επιτυχίας της στην Ρουμανία (Εθνικά Θέατρα Βουκουρεστίου και Κραϊόβας), και την τιμητική πρόσκληση να παιχθεί φέτος στην ιστορική Όπερα του Ανόι (Βιετνάμ) την 25η Μαρτίου, ημέρα της εθνικής μας εορτής, για το Διεθνές Διπλωματικό Σώμα.

Η αυθεντική αυτή Αναπαράσταση της πιο συγκλονιστικής δίκης στην ιστορία του πολιτισμού, στην ίδια ακριβώς γλώσσα που μιλήθηκε από τον Σωκράτη και καταγράφηκε με ακρίβεια από τον παρόντα νεαρό μαθητή του, Πλάτωνα, κάνουν την παρακολούθηση της για τους θεατές- δικαστές, μια μοναδική βιωματική εμπειρία, έχοντας την αίσθηση ότι ζουν μέσα στην πραγματική ατμόσφαιρα εκείνης της μέρας της δίκης, κι όπου ο Σωκράτης και ο Μέλητος ενσαρκώνονται μπροστά τουςζωντανά.                                                                                                                                    Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεάτρου, αλλά και για τα φιλολογικά δεδομένα, που επιχειρείται και υλοποιείται πρακτικά, να μιλιέται η αρχαία ελληνική γλώσσα έτσι, ώστε ν’ ακούγεται με έναν φυσικό, άμεσο και οικείο τρόπο χωρίς χαρακτήρα πειραματισμού, αναδεικνύοντας την αδιάλειπτη ενότητα όλων των μορφών της ελληνικής γλώσσας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ :

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΩΡΑ 21.00 ΑΥΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΞΕΝΙΑ στο Αργοστόλι

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΩΡΑ 21.00 ΑΥΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ Α΄ Δημοτικού Σχολείου στο Ληξούρι

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ : Προπώληση 12 € κανονικό & 10 € φοιτητικό-άνεργοι

Πόρτα: 15 € κανονικό & 12 € φοιτητικό-άνεργοι-πολύτεκνοι

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :

Προπώληση εισιτηρίων για το Αργοστόλι, γίνονται στην Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., στο ‘Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ» τηλ: 2671025600 από 9:00 π.μ. έως 4:00 μ.μ. και στο βιβλιοπωλείο Σταματελάτου στο Αργοστόλι, ώρες καταστημάτων.

Προπώληση εισιτηρίων για το Ληξούρι, γίνονται στο Δημοτικό κατάστημα στην κεντρική πλατεία του Ληξουρίου και στο κατάστημα οπτικών SMART OPTIC του Ληξουρίου.     

Για την Κ.Ε.ΔΗ.Κ.Ε

Ο Πρόεδρος  Άγγελος Δ. Κωνσταντάκης

Από: Δημοτικό Θέατρο <argostolitheatre@yahoo.gr>

 

 

You may also like...