Περιφέρειας Κρήτης

Δωρεάν θεατρικές παραστάσεις «Αναφορά στην Γκρέκο» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης
irakleioΜε την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, των συλλόγων παραδοσιακής-λαικής τέχνης «Η Χρυσοπηγή», «Μουσικός Καρπός», και το «Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και ν. Ηρακλείου»  θα παρουσιαστεί δωρεάν σε θεατρική προσαρμογή η «Αναφορά στον Γκρέκο» του Νίκου Καζαντζάκη σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο. Στη παράσταση λόγου και μουσικής πρωταγωνιστεί ο Τάκης Χρυσικάκος που ερμηνεύει τον Νίκο Καζαντζάκη, ενώ η Γεωργία Νταγάκη παίζει λύρα, ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης κιθάρα-ενορχήστρωση τραγουδιών. Το μεγάλο λογοτεχνικό έργο «Αναφορά στον Γκρέκο» που μεταφέρεται σε θεατρική παράσταση είναι επίκαιρη καθώς το 2013 συμπληρώθηκαν 130 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Καζαντζάκη, ενώ το 2014 συμπληρώνονται 400 χρόνια από το θάνατο του Ελ Γκρέκο.
Οι παραστάσεις του έργου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ξεκινούν από την Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά την Τρίτη  4 Φεβρουαρίου 9 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στο Ρέθυμνο στις 9 το βράδυ στο «Σπίτι Πολιτισμού» και την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο στις 9 το βράδυ στο «Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου». Αξίζει να σημειωθεί ότι στις παραστάσεις σε Χανιά και Ηράκλειο οι θεατές μπορούν να προσφέρουν  τρόφιμα μακράς διάρκειας που θα διατεθούν μέσω των συλλόγων σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.
Η παράσταση θα συνεχίσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και θα ταξιδέψει σε πανεπιστήμια και πρωτεύουσες της Ευρώπης και της Αμερικής, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Ουνέσκο, και την συνεργασία του ΕΟΤ.
Οι συντελεστές του έργου:
-Θεατρική προσαρμογή-σκηνοθεσία Τάκης Χρυσικάκος
-Συνεργάτης-σκηνοθέτης Εμμανουέλα Αλεξίου
-Εικαστικά Ντίνος Πετράτος
-Μουσικές επιλογές Χαίνης Δημήτρης Αποστολάκης, Γεωργία Νταγάκη
-Φωτισμοί Ντίνος Μεταλίδης

 

 

 

 

You may also like...