Περιοδικές εκθέσεις ΕΜΣΤ

Οι Περιοδικές Εκθέσεις του ΕΜΣΤ παρατείνονται μέχρι τις 24.10.2021

Λόγω αυξημένης προσέλευσης του κοινού, οι περιοδικές εκθέσεις UBUNTU. Πέντε δωμάτια από τη Συλλογή Χάρη Δαυίδ και SYMBOLS & Iconic Ruins παρατείνονται μέχρι τις 24.10.2021.

Περισσότερες πληροφορίες:

UBUNTU. ΠΕΝΤΕ ΔΩΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΧΑΡΗ ΔΑΥΙΔ

66 έργα 34 καλλιτεχνών από τις χώρες της Αφρικής και της διασποράς της παρουσιάζονται σε πέντε ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων (Ισόγειο) του ΕΜΣΤ.

SYMBOLS & ICONIC RUINS

137 καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες και θεωρητικοί των τεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζουν 110 έργα στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων (-1) του ΕΜΣΤ

ΕΜΣΤ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

ONLINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Περιμένουμε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να γνωρίσουμε μαζί τη συλλογή του μουσείου, να εμπνευστούμε και να δημιουργήσουμε, τηρώντας ασφαλώς όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να πραγματοποιήσουν κράτηση στους παρακάτω συνδέσμους:

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

ΕΜΣΤ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ

ΥΛΙΚΟ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ

Το Τμήμα Εκπαίδευσης του ΕΜΣΤ σε συνεργασία με τo The Happy Act δημιούργησαν ειδική σήμανση σε όλους τους χώρους του μουσείου, Οδηγό και Χάρτη Αισθητηριακής Προσβασιμότητας για τα άτομα στο φάσμα του αυτισμού και τους φροντιστές τους.

Μέσα στο μουσείο τα παιδιά, οι έφηβοι και οι ενήλικοι που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν δεξιότητες οι οποίες σχετίζονται με την αναζήτηση, την οργάνωση, την καταγραφή και τη μετάδοση πληροφοριών μέσω των έργων σύγχρονης τέχνης.

Μπορείτε να κατεβάσετε το υλικό στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΟΔΗΓΟΣ – ΧΑΡΤΗΣ – ΣΗΜΑΝΣΗ

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

IMPROVISA – Life in Motion #Narcissus Meets Pandora

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

IMPROVISA-Life in Motion

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος IMPROVISA-Life in Motion όπου συμμετέχει το ΕΜΣΤ, πραγματοποιήθηκε τριήμερο Co-Creation Lab στη Βαλένθια της Ισπανίας  (08-10.09.2021). Οι εταίροι και οι καλλιτέχνες του προγράμματος επικεντρώθηκαν σε στρατηγικές ανάπτυξης κοινού, στις πρώτες δοκιμές της εφαρμογής IMPROVISA App και στις ιδέες των καλλιτεχνών για εκπαιδευτικές δράσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

#NarcissusMeetsPandora

Το #NarcissusMeetsPandora είναι ένα καινοτόμο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που διερευνά τη σχέση των νέων με τα φωτογραφικά πορτρέτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φωτίζοντας πλευρές της αναπαράστασης του εαυτού και του Άλλου στον ψηφιακό κόσμο. Τα πρώτα πιλοτικά εργαστήρια του #NmP πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες (12-14.07.2021).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Φωτογραφίες:

Εκθέσεις UBUNTU – SYMBOLS & Iconic Ruins – Εκπαιδευτικά Προγράμματα: φωτ.: Ολυμπιάννα Μηλιάκη

 

You may also like...