ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: «ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ»

katalogos3ο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: «ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ»
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ / ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015
Περιβαλλοντικό Μαθητικό Συνέδριο με θέμα «Πόλη για να ζεις» διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015, από τις 09:00 έως τις 13:00, στο Δημαρχείο (Βασ. Γεωργίου Α’, 1).
Η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο του εθνικού θεματικού δικτύου «Βιώσιμη πόλη» που συντονίζει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και των Γραφείων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Βασικός στόχος του συνεδρίου, που θα αναπτυχθεί σε όλους τους χώρους του Δημαρχείου (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων και αίθριο) είναι οι 500 και πλέον μαθητές που θα συμμετάσχουν να εκφράσουν τις απόψεις τους για ζητήματα της καθημερινότητάς τους, στο πλαίσιο μιας συζήτησης στην οποία θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι Δήμων και άλλων φορέων της πόλης.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:
· Προσβασιμότητα στην πόλη (Πόλη για όλους)
· Μετακίνηση (ΜΜΜ, Πεζός, Ποδήλατο)
· Ελεύθεροι χώροι (Ελεύθεροι χώροι, Πάρκα, Παιδικές Χαρές, Πράσινο)
· Καθαριότητα
· Κτίρια – Μνημεία – Ανάδειξη της Ιστορίας της πόλης
· Γκράφιτι
· Ατμοσφαιρική ρύπανση / Θόρυβος
· Εκπαίδευση και Πόλη
· Η Ιδανική Πόλη για να ζεις!

Οι δράσεις του 3ου Περιβαλλοντικού Μαθητικού Συνεδρίου θα ξεκινήσουν στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, στις 09.00, με τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να συζητούν θέματα της πόλης ανά ομάδες. Στις 10.30 οι μαθητές θα ανακοινώσουν στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου τα αποτελέσματα της συζήτησης και στις 12.00 θα προχωρήσουν σε ηλεκτρονική ψηφοφορία για να αναδείξουν το πιο σημαντικό θέμα της καθημερινότητάς τους, το οποίο και θα παραδώσουν στη δημοτική αρχή, με τη μορφή ψηφίσματος.
Παράλληλα, στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου θα φιλοξενηθούν εργαστήρια κόμικ, κηπουρικής και θεατρικά δρώμενα από τους μικρότερους μαθητές, με θεματολογία αντίστοιχη του συνεδρίου. Η λήξη της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί με ένα πρωτότυπο δρώμενο, με όλους τους μαθητές να σχηματίζουν με τα σώματά τους τη φράση «Πόλη για να ζεις».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
e-mail: press@thessaloniki.gr, www.thessaloniki.gr
ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ A’ 1
ΤΗΛ.2313.317.169, 2313.317.168, FAX: 2313.317.187

You may also like...