ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 1ου ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Το πρόγραμμα του 1ου Ευρωπαϊκού Παιδικού Φεστιβάλ, με τίτλο “Elephantastico”, που διοργανώνει στις 9, 10 και 11 Μαΐου 2014 ο Δήμος Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκε σήμερα, Δευτέρα 5 Μαΐου, στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου.
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ  τα παιδιά και οι συνοδοί τους θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μουσικοθεατρικά δρώμενα, συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές και παραστάσεις κουκλοθεάτρου και να πάρουν μέρος σε ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια και πλήθος άλλων καλλιτεχνικών δράσεων, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Ο ευρωπαϊκός χαρακτήρας της διοργάνωσης ενισχύεται με τη συμμετοχή καλλιτεχνικών σχημάτων από τη  Ρωσία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Τσεχία.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης αναφερόμενος στη σχέση της Αγίας Πετρούπολης, πόλης αδελφοποιημένης με τη Θεσσαλονίκη, η οποία συμμετέχει στις εκδηλώσεις με ειδικό αφιέρωμα, τόνισε τη σημασία της σχέσης με τη συγκεκριμένη ρωσική πόλη, που χαρακτηρίζεται από έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα. Επιπλέον πρόσθεσε: «Πεποίθησή μας είναι ότι το φεστιβάλ θα φέρει πολύ καλά αποτελέσματα και το στοίχημα που βάζουμε είναι να δημιουργηθεί μέσω αυτού ένας ακόμη σημαντικός θεσμός για την πόλη και τους νέους ανθρώπους. Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να κατορθώσουμε όλοι μαζί να συνεργαστούμε δημιουργικά και γόνιμα. Αν το καταφέρουμε θα είμαστε πολύ χαρούμενοι».
«Ζούμε σε μία περίοδο, κατά την οποία ο ρόλος του πολιτισμού στην κοινωνία είναι ουσιαστικός και επιτακτικός περισσότερο από ποτέ, καθώς καλείται να λειτουργήσει ουσιαστικά ως μέσο εκπαίδευσης, επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, διαμορφώνοντας την προσωπικότητα των νέων ανθρώπων και επηρεάζοντας καθοριστικά την αντίληψή τους για τον κόσμο που τους περιβάλλει» τόνισε στη διάρκεια της συνέντευξης η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου και πρόσθεσε:
«Το 1ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ έχει σχεδιαστεί σαν ένα τεράστιο καλειδοσκόπιο εικόνων με ποικίλες όψεις κινήσεων και ήχων, τοποθετώντας στο επίκεντρο το νέο άνθρωπο, το σύγχρονο παιδί, το μελλοντικό πολίτη. Είναι ένα φεστιβάλ με καλλιτέχνες από την πόλη και το εξωτερικό, με φορείς και παράγοντες που συνεργάζονται με γνώση και ευαισθησία, για να οργανώσουν ένα ανοιχτό πρόγραμμα πολιτισμού. Αποδέκτες είναι όλοι όσοι διαθέτουν τον ελάχιστο χρόνο τους για να αναπτύξουν τη φαντασία τους, να οξύνουν την παρατηρητικότητά τους, να γνωρίσουν την πόλη τους και τον πολιτισμό της καθώς και τους δημιουργούς άλλων χώρων. Συνεργάτες μας είναι όλοι όσοι θεωρούν ότι η τέχνη αποτελεί μέσο ανάπτυξης της κοινωνικής συνείδησης και επιλέγουν να μυηθούν στον επικοινωνιακό χαρακτήρα της. Η διοργάνωση αυτή φιλοδοξεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη των ατόμων, που με γνώση, φαντασία και κριτικό πνεύμα, τοποθετούν σε καθημερινή βάση τα θεμέλια της ζωής τους».
Στο πλαίσιο του 1ου Ευρωπαϊκού Παιδικού Φεστιβάλ «Elephantastico» θα πραγματοποιηθούν συνολικά 58 εκδηλώσεις που θα φιλοξενηθούν σε 26 κλειστούς και ανοικτούς χώρους της πόλης.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνεργάζεται για το σκοπό αυτό με τη Δ.Ε.Θ., το Κ.Θ.Β.Ε, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Ιταλικό και Γερμανικό Ινστιτούτο καθώς και με ομάδες της πόλης, που σχεδιάζουν και υλοποιούν δράσεις για παιδιά.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της κάθε ημέρας στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9-5-2014
ΣΑΒΒΑΤΟ 10-5-2014
ΚΥΡΙΑΚΗ 11-5-2014
Η αφίσα της διοργάνωσης στο παρακάτω link:
link
Φωτογραφίες από τη Συνέντευξη Τύπου εδώ:
link

You may also like...