ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ Στη σκιά του Μαύρου Ήλιου του Σταμάτη Μαλέλη

malelisΠαρασκευή 27 Μαρτίου, ώρα 19.00
CAPSIS HOTEL, Μοναστηρίου 18, Θεσσαλονίκη
Οι εκδόσεις Μίνωας και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο Στη σκιά του Μαύρου Ήλιου του Σταμάτη Μαλέλη. Θα μιλήσουν οι: Φώτης Βασιλείου Διευθυντής WHITE SPACE –NEW MEDIA STUDIES, Κυριάκος Ντούμος στιχουργός-δημοσιογράφος, ο συγγραφέας Σταμάτης Μαλέλης και καταξιωμένοι ψυχολόγοι – ψυχίατροι.
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Η Ρίτα, καταξιωμένη επαγγελματικά, είναι μια γυναίκα που φαινομενικά τα έχει όλα. Εργάζεται ως οικονομική αναλύτρια, αλλά ζει καθημερινά με τον αγώνα της κατάθλιψης, υποφέρει από κρίσεις πανικού και δεν θέλει να επισκεφτεί κάποιον ειδικό. Σε μια ημερίδα για την κατάθλιψη γνωρίζει τον Σταμάτη Μαλέλη, ο οποίος με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του περιγράφει τη μάχη που έδωσε ο ίδιος με το «τέρας». Έτσι ξεκινάει ένα λυτρωτικό ταξίδι για δύο ανθρώπους που έχουν μάθει να συμπορεύονται με τον «Μαύρο Ήλιο», δίνοντας μια παράλληλη καθημερινή μάχη που καταλήγει σε έναν μεγάλο έρωτα.
Μπορεί ο έρωτας να προσφέρει διέξοδο στην κατάθλιψη;
Το τέρας νικιέται;
Μετά το επιτυχημένο βιβλίο Το τέρας κι εγώ, όπου ο Σταμάτης Μαλέλης κατέγραψε την προσωπική του μάχη με την κατάθλιψη, στο νέο του βιβλίο ο γνωστός δημοσιογράφος αγγίζει το ίδιο ζήτημα από μια εντελώς διαφορετική σκοπιά. Αντλώντας έμπνευση από συζητήσεις και πραγματικά γεγονότα της προσωπικής του διαδρομής, συνθέτει ένα βιβλίο αφιερωμένο στις γυναίκες, στα γυναικεία προβλήματα, στις γυναικείες ανησυχίες, στις γυναικείες δυσκολίες. Ως συγγραφέας και άντρας στέκεται πλάι –και όχι απέναντι– στη γυναίκα και την υποστηρίζει σε μια σκληρή αλλά λυτρωτική πορεία απαντώντας στην κρίσιμη ερώτηση…
Ο Μαύρος Ήλιος χλωμιάζει μπροστά
στην ελπίδα της ανατολής;

You may also like...