Παρουσιάσεις βιβλίων

f9800bb1-44ca-4832-b69a-53e284cbdf3fΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, στις 20:30
WOW (V for V)
Χρύσα Ariadni Κουσελά, Aris Παπαδόπουλος,
Δημήτρης Jimkos Σωτηράκης, Δήμος Κωτσόπουλος
Τρίτη 8 Νοεμβρίου, στις 20:30
Οι Καρτ Ποστάλ της Victoria Hislop
View this email in your browser
Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, στις 20:30
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
WOW (V for V)
Χρύσα Ariadni Κουσελά, Aris Παπαδόπουλος,
Δημήτρης Jimkos Σωτηράκης, Δήμος Κωτσόπουλος

Οι εκδόσεις Πατάκη και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το πρώτο σύγχρονο ελληνικό πολιτικό κόμικ με τίτλο WOW (V for V) της Χρύσας Ariadni Κουσελά (σχέδιο, σενάριο, χρώμα), του Ari Παπαδόπουλου (σενάριο), του Δημήτρη Jimko Σωτηράκη (σχέδιο) και του Δήμου Κωτσόπουλου (χρώμα). Θα μιλήσουν οι:
Βλάσης Αγτζίδης ιστορικός-συγγραφέας, Ντέπυ Βρεττού διεθνείς συμπαραγωγές ΕΡΤ, ραδιοφωνική παραγωγός, Βλάσης Μισσός οικονομολόγος, Άρτεμις Μοσχολέα, από τον κινηματικό χώρο, Σπύρος Ορνεράκης σκιτσογράφος εικονογράφος.
Την εκδήλωση θα συντονίσουν η Νιόβη Μπεκρή Κριτικός Τέχνης και ο Μάκης Ρουσομάνης συγγραφέας.
Τέλος οι δημιουργοί του έργου θα είναι κοντά μας και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού.

WOW (V for V)
WOW: Το πρώτο σύγχρονο ελληνικό πολιτικό κόμικ, μια εικαστική αποτύπωση στο αδιαμφισβήτητο πρώτο κεφάλαιο του ευρωπαϊκού δράματος που συνεχίζει ακάθεκτο να εκτυλίσσεται και να επηρεάζει τις τύχες των ευρωπαϊκών λαών. Μια προσέγγιση όπως την αντιλήφθηκαν και τη σκηνοθέτησαν οι δημιουργοί του WOW, αξιοποιώντας στοιχεία από τον πραγματικό και φανταστικό κόσμο, με πυρήνα τα σημαντικότερα γεγονότα της μνημονιακής Ελλάδας και με αποκορύφωμα το ελληνικό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.
Μια επική μάχη ανάμεσα σε έναν Έλληνα «ήρωα» της Ευρώπης, που μαζί με τους πολύτιμους συμμάχους του αγωνίζεται για την ελευθερία και τη δημοκρατία, ενάντια στα «τέρατα» της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής. Μια μάχη στην αρένα της διαπραγμάτευσης του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνη Βαρουφάκη με το κωδικό όνομα V απέναντι στην απολυταρχική ελίτ της Ευρώπης, τον στρατό των Τροϊκανών και τον Ευρωπαϊκό Μινώταυρο.
Ήρωες και γνωστοί χαρακτήρες πυροδοτούν μια σύγχρονη εποχή επαναστάσεων όπου η παλιά Ευρώπη απειλείται, ενώ ο ερχομός της νέας κυοφορεί θαύματα. Μια εποχή όπου οι οικονομολόγοι καλούνται να γίνουν ήρωες και οι ήρωες οικονομολόγοι.

Σενάριο: Χρύσα Ariadni Κουσελά, Aris Παπαδόπουλος
Σχέδιο: Δημήτρης Jimkos Σωτηράκης, Χρύσα Ariadni Κουσελά
Χρώμα: Χρύσα Ariadni Κουσελά, Δήμος Κωτσόπουλος

IANOS: Σταδίου 24, Τ. 210 3217917, www.ianos.gr
Τρίτη 8 Νοεμβρίου, στις 20:30
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Οι Καρτ Ποστάλ
Victoria Hislop

Οι εκδόσεις Διόπτρα και ο IANOS σας προσκαλούν στην κεντρική παρουσίαση του νέου βιβλίου της Victoria Hislop, Οι Καρτ Ποστάλ. Η συγγραφέας θα διαβάσει αποσπάσματα και θα συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο Νίκο Θρασυβούλου.

Η αγαπημένη συγγραφέας του βιβλίου Το Νησί, επιστρέφει στην αγαπημένη της χώρα και στήνει μια νέα ιστορία με εφαλτήριο τις ιστορίες καθημερινών ανθρώπων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Η Βικτόρια Χίσλοπ μετά από σειρά ταξιδιών σε πόλεις και νησιά στην Ελλάδα, συνέλεξε ιστορίες, θρύλους και παλιά μυστικά και έχτισε ένα βιβλίο για τους ανθρώπους, το παρελθόν και τον έρωτα. Οι φωτογραφίες που προβάλλονται στο βιβλίο και συνοδεύουν το κάθε κεφάλαιο, κάνουν τον αναγνώστη να αισθάνεται συμμέτοχος στην περιπλάνηση της Έλι και στην αναζήτηση του Α.

Οπισθόφυλλο
Κάθε βδομάδα, στο γραμματοκιβώτιο της Έλι καταφθάνουν αλλεπάλληλες καρτ ποστάλ, με παραλήπτη ένα όνομα που της είναι άγνωστο, χωρίς διεύθυνση αποστολέα και με μόνο το αρχικό γράμμα Α αντί για υπογραφή. Με τους φωτεινούς ουρανούς, τις γαλάζιες θάλασσες και τις σαγηνευτικές ομορφιές της Ελλάδας που απεικονίζουν, αυτές οι καρτ ποστάλ δίνουν χρώμα στη ζωή της. Μετά από έξι μήνες, ξαφνικά, παύουν να έρχονται και η Έλι νιώθει μια απογοήτευση. Όμως το κολάζ που έχει δημιουργήσει με τις κάρτες στον τοίχο του διαμερίσματός της την έχει ήδη μαγέψει. Η Έλι έχει πειστεί ότι πρέπει να δει αυτή τη χώρα με τα μάτια της. Το πρωί που αναχωρεί για την Αθήνα, φτάνει στο γραμματοκιβώτιό της ένα σημειωματάριο. Οι σελίδες του διηγούνται την ιστορία της οδύσσειας ενός άντρα που ταξιδεύει στην Ελλάδα. Αναπάντεχη, συγκινητική και καμιά φορά σκοτεινή, η ιστορία του Α ξεδιπλώνεται παράλληλα με την ανακάλυψη όχι μόνο ενός πολιτισμού, αλλά και της λαχτάρας του να ξαναζήσει τη ζωή στο έπακρο.

Συγγραφέας
Εμπνευσμένη από μια επίσκεψή της στη Σπιναλόγκα, η Victoria Hislop έγραψε το 2005 Το Νησί. Το μυθιστόρημά της αναδείχτηκε κορυφαίο σε πωλήσεις διεθνώς και μεταφέρθηκε στην ελληνική τηλεόραση σε σειρά 26 επεισοδίων. Η Βικτόρια αναδείχτηκε κορυφαία Πρωτοεμφανιζόμενη Συγγραφέας στα British Book Awards και τώρα είναι πρέσβειρα για την αντιμετώπιση της λέπρας. Η αγάπη της για τη Μεσόγειο την οδήγησε στην Ισπανία και στο επόμενο best seller της, Ο γυρισμός, που πραγματεύεται τα επώδυνα μυστικά του ισπανικού εμφυλίου πολέμου. Με το μυθιστόρημά της Το νήμα, η Βικτόρια επιστρέφει στην Ελλάδα για να διηγηθεί την ταραγμένη ιστορία της Θεσσαλονίκης και των ανθρώπων της. Το βιβλίο αυτό έφτασε ως τη βραχεία λίστα των βραβείων British Book Awards. Η συγγραφική της δραστηριότητα συνεχίστηκε με την πολυδιαβασμένη συλλογή διηγημάτων με φόντο την Ελλάδα, Ο τελευταίος χορός. Το τέταρτο μυθιστόρημά της, Η Ανατολή, έγινε δεκτό με διθυραμβικά σχόλια και ανήλθε στην πρώτη θέση των best sellers των Sunday Times. Η Βικτόρια μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στην Αγγλία και την Ελλάδα. facebook: OfficialVictoriaHislop tweeter: @VicHislop www.victoriahislop.com

IANOS: Σταδίου 24, Τ. 210 3217917, www.ianos.gr
Άννα Θεοδόση
Διεύθυνση Επικοινωνίας
IANOS | T 2103243387 | M 6958004810 | F 2103217686 | E pr@ianos.gr | www.ianos.gr

You may also like...