Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Στέλιου Κούλογλου

ΣΑΒΒΑΤΟ 04 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ «ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ «ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΓΕΛΙΟ» ΣΤΙΣ 19:30 ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ – ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Το θέατρο Όμμα Στούντιο προσκαλεί ακόμα μία φορά στο Ηράκλειο το δημοσιογράφο και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιο Κούλογλου, για να παρουσιάσει την ταινία του «Πεθαίνοντας στο Γέλιο», καθώς και το νέο του βιβλίο «Μαρτυρίες από τη Δικτατορία και την Αντίσταση» (Εκδόσεις Εστία). Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δ.Η.
Το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ «Πεθαίνοντας στο γέλιο» ερευνά πώς το χιούμορ και η πολιτική σάτιρα μπορούν να αναδειχθούν σε πολύτιμες επιλογές στη φαρέτρα των επιχειρημάτων μας, απέναντι σε μερικά από τα σημαντικότερα προβλήματα της εποχής μας. Από τη μάχη κατά της τρομοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου, μέχρι τον άκρατο καπιταλισμό.
Το ντοκιμαντέρ καταγράφει τη μεγάλη φάρσα που ο Έλληνας ευρωβουλευτής οργάνωσε πέρυσι στις Βρυξέλλες, σε συνεργασία με τους διάσημους Αμερικανούς ακτιβιστές «Yes Men» και μαζί ακολουθεί τρεις ακόμη παράλληλες ιστορίες με θέμα το χιούμορ ως όπλο για πολιτική δράση.
Δείτε το τρέιλερ της ταινίας εδώ:

Μετά την προβολή της ταινίας «Πεθαίνοντας στο Γέλιο», θα ακολουθήσει παρουσίαση του βιβλίου. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Αντώνης Διαμαντής, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
– Στέλιος Κούλογλου,
– Γιώργος Σαχίνης, δημοσιογράφος &
– Νίκη Τρουλλινού, συγγραφέας.
Οι «Μαρτυρίες από τη Δικτατορία και την Αντίσταση», που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Εστία, περιλαμβάνουν αποκαλυπτικές αφηγήσεις για την επτάχρονη δικτατορία: διηγήσεις στενών συνεργατών του δικτάτορα Παπαδόπουλου για τον τρόπο που οργανώθηκε το πραξικόπημα, αλλά και των ανθρώπων που ξεκίνησαν την αντίσταση, βασανίστηκαν και φυλακίστηκαν ή είδαν συναγωνιστές και συγγενείς τους να δολοφονούνται από τη χούντα. Πρόκειται για 70 περίπου συγκλονιστικά «διηγήματα» σε πρώτο πρόσωπο, που φωτίζουν άγνωστες πλευρές της εφταετίας που σφράγισε τη νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας.
Στο βιβλίο του Στέλιου Κούλογλου καταθέτει επίσης τις απόψεις του όλο σχεδόν το διπλωματικό προσωπικό που υπηρετούσε την 21η Απριλίου στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, από τον πρέσβη Φίλιπς Τάλμποτ μέχρι τον πολιτικό σύμβουλο Ρόμπερτ Κήλυ. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η μαρτυρία του πράκτορα της CIA Τζον Φατσέα, που ήταν ο σύνδεσμος της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας με τον Γ. Παπαδόπουλο. Οι μαρτυρίες αυτές ρίχνουν νέο φως στον ρόλο του αμερικανικού παράγοντα στην προετοιμασία του πραξικοπήματος, ανατρέποντας πολλές τις αντιλήψεις που επικράτησαν μετά την δικτατορία για τον ρόλο της CIA.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Στέλιος Κούλογλου είναι Έλληνας δημοσιογράφος. Είναι απόφοιτος της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και σπούδασε δημοσιογραφία στο Παρίσι, το Τόκιο και την Ινδία. Ξεκίνησε να δημοσιογραφεί το 1981 στο περιοδικό Aντί και αργότερα εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης στην εφημερίδα Το Βήμα. Διατέλεσε ανταποκριτής της εφημερίδας Αυγή…
[συνέχεια στο http://stelioskouloglou.gr/stelioskoulogloucv/]
Με εκτίμηση ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Δ.Η.

 

You may also like...