Παρουσίαση του βιβλίου του Μανόλη Συλλιγαρδου

ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Δ. Η. (ΑΝΔΡΟΓΕΩ)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΣΤΙΣ 20:30
Το βιβλίο του Μ. Συλλιγάρδου,  «Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ» παρουσιάζεται στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δ.Η. την Πέμπτη 23 Μαρτίου και ώρα 20:30, με ελεύθερη είσοδο.
΄΄Στη δίνη του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η άνοδος  και η πτώση του Γ΄ Ράιχ και του εμπνευστή του Αδόλφο Χίτλερ βιώνεται μέσα από τα απάνθρωπα βασανιστήρια, τις ομαδικές εκτελέσεις, το Ντα Χάου και το Άουσβιτς.
Μέσα στον εφιάλτη του θανάτου και της άγριας καταδίωξης των Εβραίων, ένας καταδικασμένος έρωτας ανάμεσα σε μια Εβραία κατάσκοπο μέλους της Εθνικής Αντίστασης και ενός Γερμανού αξιωματικού γεννιέται.
Η αγάπη του γ΄ αυτήν έρχεται αντιμέτωπη στον αναγνώστη με τη διπλή καταγωγή του χωρίς εκείνος να το γνωρίζει.
Η μοίρα σκληρή και αδυσώπητη υφαίνει ένα παράξενο και συνάμα ασφυκτικό δίχτυ για τους πρωταγωνιστές της ιστορίας μας, όπου ο συγγραφέας πλέκει τα αληθινά και ιστορικά γεγονότα με τους τραγικούς ήρωές του.
Η Θεσσαλονίκη, κυριαρχεί σαν πόλη με τους περισσότερους Εβραίους στην Ελλάδα, αλλά και η Βιάννος και το Δίστομο, ξαναζούν  τη φρίκη της ομαδικής εξόντωσής τους από τους ΝΑΖΙ.
Τα γεγονότα γυρίζουν το χρόνο πίσω για να επιστρέψουν στην Ελλάδα του σήμερα, με άλλη μορφή αλλά με την ίδια σκληρότητα και με όμοιο εφιάλτη.
Η δικαιοσύνη αργεί να έλθει και ο Γερμανός της δραματικής ιστορίας, που παραπέμπει σε αρχαία τραγωδία, δίνει τη δική του θανατηφόρα πινελιά στο τέλος, περιμένοντας τη Νέμεση.΄΄

You may also like...