Παρουσίαση λογοτεχνικού και εικαστικού λευκώματος «Η αλήθεια του παραμυθιού και ο καρπός του Ήλιου»

parousiasiΣτην υπέροχη βεράντα της Δημοτικής Πινακοθήκης, παρουσιάστηκε την Παρασκευή 25 Ιουλίου το λογοτεχνικό και εικαστικό λεύκωμα «Η αλήθεια του παραμυθιού και ο καρπός του Ήλιου» της Θεοδοσίας Αργυράκη – Ασσαριωτάκη, στο πλαίσιο της έκθεσης Αναφορά στο Ν. Καζαντζάκη.
Ήταν μια πολύ όμορφη συνάντηση, στην οποία συνομίλησαν η κ. Μαρία Κωστάκη, η κ. Έφη Μπουκουβάλα- Κλώντζα και η κ. Αργυράκη- Ασσαριωτάκη. Το βιβλίο , συνδυασμός κειμένου και εικονογράφησης από την ίδια δημιουργό, αποτελεί μια μοναδική προσέγγιση του μεγάλου διανοητή Καζαντζάκη μέσα από το παραμύθι. Είναι πρωτότυπο και ενδιαφέρον ως προς τη σύλληψή του, αλλά και το περιεχόμενό του, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς μας φίλους να αντιληφθούν την ένταξη του συγγραφέα στο περιβάλλον του νησιού μας και το μυθολογικό και γεωγραφικό του γίγνεσθαι. Ταυτόχρονα η εικόνα που συνοδεύει το κείμενο δίνει πολύ έντονα την αισιόδοξη στάση της ζωής και του αγώνα για την κατάκτησή της.
Το πάθος της δημιουργού ήταν ιδιαίτερα αισθητό κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης ενός τμήματος του παραμυθιού, ενώ συγχρόνως υπήρχε και η επεξήγηση των εικόνων.
Η έκθεση «Αναφορά» δέχεται καθημερινά μεγάλο αριθμό επισκεπτών, τα έργα τέχνης που εκτίθενται προκαλούν θαυμασμό και θα παραμείνει ανοικτή ως τις 4 Αυγούστου 2014.

You may also like...