Παρουσίαση βιβλίου του Shree Adheesh – «Ο κρυφός ωκεανός – Ανατομία της συνειδητότητας»

o kryfos wkeanosΤη Δευτέρα 28 Ιουλίου, στις 20.00, στην Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Ο κρυφός ωκεανός – Ανατομία της συνειδητότητας» του Shree Adheesh, εκδόσεις Πύρινος Κόσμος σε μετάφραση Ειρήνης Παπαδάκη.
Για το βιβλίο θα μιλήσει η μεταφράστρια ενώ αποσπάσματα θα διαβάσουν η Μαρία Βουρλάκη και η Πόπη Νικηφόρου.
Στον πρόλογο του βιβλίου αναφέρεται:
«Το περιεχόμενο αυτού του βιβλίου είναι ο λόγος του διδασκάλου κατά την διάρκεια των ασκήσεων της γιόγκα και του διαλογισμού μεταφρασμένος από την Αγγλική γλώσσα Τα θέματα για τα οποία μιλούσε στην τάξη της γιόγκα δεν ήταν προμελετημένα και εξυπηρετούσαν μόνο την συγκέντρωση της προσοχής μας στις ασκήσεις. Θέματα όπως η ζωή, η ύλη, η συνειδητότητα, το υποσυνείδητο, οι προσδοκίες, ότι αφορά ένα ανθρώπινο πλάσμα και την ζωή του έρχονταν από μια άλλη σκοπιά, από ένα βάθος, από ένα κέντρο, πράγμα που έκανε απαραίτητη την δημιουργία αυτού του βιβλίου.»
Ο Shree Adheesh διδάσκει γιόγκα και καθοδηγεί διαλογισμό επί είκοσι χρόνια σε Ινδία, Ευρώπη και Αυστραλία. Τα τελευταία χρόνια μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στην Ινδία και στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης όπου δημιουργήθηκε αυτό το βιβλίο.
Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο της λειτουργίας της έκθεσης «Αναφορά» στο Νίκο Καζαντζάκη.

You may also like...