Παρουσίαση βιβλίου στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ 04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΜΕΡΗΣ ΛΙΟΝΤΗ
«ΒΗΜΑΤΙΣΜΟΙ»
ΣΤΙΣ 19:00
ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ – ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Οι «μικρές εκδόσεις» σας ενημερώνουν με μεγάλη χαρά ότι κυκλοφορεί το βιβλίο της Μέρης Λιόντη «ΒΗΜΑΤΙΣΜΟΙ». Μετά τις πρώτες παρουσιάσεις του στην Πάτρα και στην Αθήνα, βρίσκουμε με χαρά την ευκαιρία να έρθουμε στην Κρήτη, στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δ.Η. στις 19:00.
Την παρουσίαση θα κάνουν:
– η Ειρήνη Παραδεισανού, ποιήτρια,
– ο Λευτέρης Χαρωνίτης, σκηνοθέτης,
– η Μέρη Λιόντη βέβαια και ο εκδότης.
Τον λόγο θα εμπλουτίζει με μουσική στο πιάνο η Λίλυ Δάκα.
«… Τελικά είμαι πιο αδύναμη απ’ όσο νόμιζα… Δεν άντεξα… σάρκα γυναίκας και έρωτας μαζί… Αβάσταχτο… Ένα άγριο πουλί με σπάρασσε…»
Δώδεκα μικρές ιστορίες και ισάριθμα ποιητικά προγεφυρώματα.
Ένα οδοιπορικό στο μονοπάτι που ακολουθεί κάθε φορά και ένας άλλος άνθρωπος στον έρωτα, στη μοναξιά, στην επιθυμία, στη μνήμη, στη ζωή. Κείμενα επικεντρωμένα στο καταστάλαγμα των γεγονότων, των σκέψεων, των συναισθημάτων, όπως αποτυπώνονται μέσα στον νου των ηρώων, που γνωρίζουμε από στιγμιότυπα και μικρές αλληλουχίες.
Φωτογραφικές λήψεις στην εσωτερική περιδιάβαση.
Η Μέρη (Μερόπη) Λιόντη, το γένος Χαρωνίτη, γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης τον Ιούλιο του 1954. Σπούδασε παιδαγωγικά και δημόσια διοίκηση. Επαγγελματικά υπηρέτησε τη δημόσια εκπαίδευση. Η γραφή ως αποτύπωση μιας επιτακτικής ανάγκης φανερώθηκε αργά στη ζωή της. Από τότε όμως αποτελεί την κύρια ενασχόλησή της. Αγαπά να εκφράζεται μέσα από μικρής φόρμας ιστορίες και ποιήματα. Δουλειά της έχει δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά. Αυτό είναι το τρίτο βιβλίο της.

 

You may also like...