Παρουσίαση βιβλίου στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου

ΠΑΡΟΥΣΊΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017
ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 17:00
Χρύσας Ζανεσή-Αλεξάκη με τίτλο «Ους ο Θεός… χωριζέτω»

Από τις Εκδόσεις Πνοή κυκλοφορεί το νέο βιβλίο της καταξιωμένης συγγραφέα Χρύσας Ζανεσή-Αλεξάκη, «Ους ο Θεός… χωριζέτω», παρουσιάζεται στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 17:00.

Σημείωμα του καλλιτέχνη
Η Καίτη είναι ένα δεκαεξάχρονο κορίτσι που ζει σ’ ένα μικρό χωριό της Ρόδου. Όπως κάθε κοπέλα, θέλει να ζήσει την ανεμελιά των χρόνων της, να φλερτάρει και να ερωτευτεί. Όμως οι γονείς της έχουν άλλα σχέδια γι’ αυτήν. Σ’ αυτή την τρυφερή ηλικία, αποφασίζουν να την παντρέψουν παρά τη θέλησή της. Η Καίτη όμως δεν είναι μια συνηθισμένη έφηβη. Είναι όμορφη, έξυπνη, πεισματάρα και έχει μια έμφυτη ροπή προς την ελευθερία, την οποία δεν έχει σκοπό να θυσιάσει για χάρη κανενός. Η λύση είναι μία και ονομάζεται «χωρισμός». Οι πάντες είναι εναντίον της, αλλά εκείνη, με σύμμαχο την ατσάλινη θέλησή της, διεκδικεί αυτό που δικαιωματικά της ανήκει. Τη ζωή της. Στην πορεία, βιώνει κωμικοτραγικές καταστάσεις τις οποίες αντιμετωπίζει με το αξεπέραστο χιούμορ της. Ένα βιβλίο που θα σας κάνει να δακρύσετε από γέλιο και συγκίνηση, που θα σας διασκεδάσει και θα σας προβληματίσει. Ένα βιβλίο με μια επωδό: ποτέ δεν είναι αργά για να πραγματοποιήσει κανείς τα όνειρά του.
Βιογραφικό
Η Χρύσα Ζανεσή-Αλεξάκη γεννήθηκε στην Κρήτη και ζει μόνιμα στη Ρόδο με τον σύζυγό της. Είναι μητέρα δύο παιδιών και γιαγιά δύο αξιαγάπητων εγγονιών. Από μικρή ήταν δραστήρια, ρομαντική και ονειροπόλα και της άρεσε η συγγραφή. Γράφει παιδικά διηγήματα, αφηγήματα, παραμύθια, θεατρικά έργα και ποιήματα σε δεκαπεντασύλλαβο. Έχει βραβευτεί από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών για το διήγημα Άρωμα ελευθερίας και από την Εταιρία Τεχνών, Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου για το Ασήκωτη η προσμονή. Αρκετά από τα διηγήματά της υπάρχουν σε συλλογικές εκδόσεις. Ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο και έχει λάβει μέρος σε αρκετές επιτυχημένες παραστάσεις.
Βιβλία της ίδιας: Σερφάρω αγάπη μου… Σερφάρω, 2013, Έρωτας με χρώμα φεγγαριού, 2014 και Έρωτας δυνάστης, 2015.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Δ.Η.

You may also like...