Παραστάσεις στο θέατρο Πορεία

«Γιατί το χτες και το αύριο δεν υπάρχουν: τα πάντα είναι σήμερα.
Τα πάντα είναι τώρα και είναι εδώ. Κι ό,τι τέλειωσε δεν τελειώνει ποτέ.»
Η Όλια Λαζαρίδου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί, κι ο Άγγελος Παπαδημητρίου στήνει το εικαστικό περιβάλλον της παράστασης, στην οποία παίζουν επίσης ο Ερρίκος Μηλιάρης και η Δανάη Ρούσσου. Πρόκειται για ένα λυρικό-δραματικό ποίημα, ένα σκοτεινό παραμύθι για μεγάλους, με ατμόσφαιρα παρόμοια με αυτήν των διηγημάτων του Πόε και του Μπόρχες, γραμμένο το 1844. Η ιστορία λαμβάνει χώρα σ’ ένα μακρινό, ακαθόριστο παρελθόν μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας.
Λίγα λόγια από τη σκηνοθέτρια…
Άραγε ο κήπος του Ραπατσίνι, αυτός ο επικίνδυνος δηλητηριασμένος κήπος μέσα στον οποίο βρίσκεται φυλακισμένη η Βεατρίκη – η αγαπημένη του Τζιοβάνι – είναι υπαρκτός; Ή είναι απλώς η εικονογράφηση των φόβων του; Φόβων που γεννιούνται συχνά μέσα μας όταν ερωτευόμαστε για πρώτη φορά; Και ποιος είναι άραγε στ’ αλήθεια αυτός ο μεφιστοφελικός ήρωας ο Ραπατσίνι, που αλλάζει διαρκώς μορφές, γίνεται πότε το πνεύμα του κακού και πότε του καλού, ποιος ακριβώς ο ρόλος του στην ιστορία μας;
Ο Κήπος του Ραπατσίνι, μια συμπαραγωγή του θεάτρου Πορεία με την εταιρεία θεάτρου Λυκόφως, έρχεται από 18 Οκτωβρίου για 20 μόνο παραστάσεις.
Σκηνοθεσία: Όλια Λαζαρίδου
Εικαστική επιμέλεια: Άγγελος Παπαδημητρίου
ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
«Εγώ δίχως Θεό είμαι ανύπαρκτη.»
Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε και τα συνεχόμενα sold out, η παράσταση Μήδεια παραμένει στο θέατρό μας για 7 ακόμα παραστάσεις έως 31 Οκτωβρίου.
«Τραβάει ο Καραντζάς συνεχή πέπλα, λεπτές διαφάνειες που από κάτω κρύβουν ρίγη, κρύβουν κίνητρα, εξισώσεις. Αλλεπάλληλα ξεφλουδίσματα, κύτταρα που μπαίνουν στον φακό του για να αναλυθούν με όργανα μέτρησης, τους τρεις άντρες επί σκηνής. Βλέπουμε ένα εργαστήριο εν τέλει ποιητικών απολήξεων.»
– Κατερίνα Ανέστη, Ελευθερία του Τύπου 17/09/17

 

You may also like...