Παραθινούπολη – Φεστιβάλ για παιδιά

Ο Δήμος Καλαμαριάς διοργανώνει κάθε χρόνο την ΠΑΡΑΘΙΝΟΥΠΟΛΗ, το μεγαλύτερο στη Βόρεια Ελλάδα φεστιβάλ για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας έως 12 ετών..
Το φεστιβάλ πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2001, τον μήνα Μάιο και διαρκεί έξι ημέρες.
Αρχικά, ανοίγει τις πύλες του για τα σχολεία μέσα από οργανωμένες επισκέψεις (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη) και ακολουθεί το τριήμερο πρόγραμμα για το κοινό (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή)
Σκοπός της διοργάνωσης είναι, μέσα από επιλεγμένες προτάσεις εκδηλώσεων, να προσφέρει τη δυνατότητα στα παιδιά, τόσο της Καλαμαριάς όσο και της υπόλοιπης Θεσσαλονίκης, να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, να καλλιεργήσουν τη φαντασία και την αισθητική τους, να διευρύνουν τους ορίζοντες των γνώσεών τους, και να ευαισθητοποιηθούν σε επίκαιρα θέματα της εποχής μας.
Οι εκδηλώσεις της Παραθινούπολης χωρίζονται σε δύο τομείς:
Εκπαιδευτικό για τις οργανωμένες επισκέψεις των σχολείων και
Καλλιτεχνικό – ψυχαγωγικό για το τριήμερο των απογευματινών εκδηλώσεων, το οποίο απευθύνεται στο ευρύ κοινό.
Κατά τη διάρκεια της Παραθινούπολης πραγματοποιούνται (ενδεικτικά):
Πρωτότυπα εικαστικά εργαστήρια : Kατασκευές, οικολογικά εργαστήρια, κόμικς, κεραμική, ζωγραφική κ.α.
Εκπαιδευτικά προγράμματα
Ψυχαγωγικές – Παράλληλες Δράσεις: μουσικοκινητικά και παραδοσιακά παιχνίδια εργαστήρια αυτοσχέδιου θεάτρου, καλλιτεχνικές εκθέσεις, αφήγηση παραμυθιών. Παραστάσεις κουκλοθέατρου & μαριονέτας, θέατρο δρόμου κ.α.
Καλλιτεχνικές – Βραδινές εκδηλώσεις: θεατρικές παραστάσεις, μουσικά δρώμενα κ.α.
Συμμετέχουν με εκπαιδευτικά προγράμματα και δημιουργικά εργαστήρια και καλλιτεχνικά δρώμενα: μουσεία, παιδαγωγικές ομάδες, οργανώσεις και φορείς της πόλης. Κάθε χρόνο υπάρχει ένα ειδικό αφιέρωμα γύρω από το οποίο διαμορφώνεται η θεματολογία των δραστηριοτήτων. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετέχουν ομάδες
Κάθε χρόνο υπάρχει ένα ειδικό αφιέρωμα γύρω από το οποίο διαμορφώνεται η θεματολογία των δραστηριοτήτων. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετέχουν ομάδες και καλλιτέχνες από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

 

Δήμος Καλαμαριάς
Κομνηνών 58, Καλαμαριά 551 32
231 331 4000

You may also like...