Παραδοσιακοί χοροί από την Ιαπωνία

IZENA-no-KAI
Παραδοσιακοί χοροί Ryukyu από την Okinawa, Ιαπωνία
12 & 13 Φεβρουαρίου 2018
αγορά εισιτηρίων
Ένα εξωτικό πολυθέαμα με εκλεπτυσμένους αυλικούς χορούς και υπέροχα κοστούμια από την Ομάδα Χορού IZENA-no-KAI. Mελωδίες και χρώματα από την Okinawa, μια από τις σπουδαιότερες κοιτίδες του πολιτισμού της Νότιας Ιαπωνίας. Οι πρεσβευτές της κουλτούρας της Okinawa και των νήσων Amami, που περιοδεύουν σε όλο τον κόσμο, παρουσιάζουν δύο πολυδιάστατες παραστάσεις με φολκλορικούς χορούς Ryukyu.
Τα μέλη της ομάδας IZENA-no-KAI αφηγούνται, μέσα από τη χάρη και την κομψότητα των κινήσεών τους, ιστορίες από την καθημερινή ζωή των γεωργών ή των ψαράδων την ολάνθιστη φύση, την ομορφιά των ιαπωνικών νησιών, τη χαρά της ζωής και του έρωτα. Το φημισμένο καλλιτεχνικό συγκρότημα, μέσα από ομαδικές χορογραφίες -κλασικές και νέες-, ντουέτα και σόλο, δίνει νέα πνοή σε λαϊκούς αλλά και αυλικούς τελετουργικούς χορούς, οι οποίοι άλλοτε παραπέμπουν στις πολεμικές τέχνες, άλλοτε στην απλότητα της ιαπωνικής χειρονομίας. Το χορευτικό τοπίο συμπληρώνουν μεταξένια κιμονό, μάσκες, βεντάλιες από φοινικόφυλλα, ομπρέλες από ριζόχαρτο, παραδοσιακά τύμπανα.
Η Ομάδα Χορού IZENA-no-KAI ιδρύθηκε το 1988 στην Ιαπωνία. Στα 30 χρόνια της καλλιτεχνικής πορείας της διαδίδει την τέχνη του παραδοσιακού χορού της Okinawa και των νήσων Amami σε όλο τον κόσμο παρουσιάζοντάς τη σε παραστάσεις στις ΗΠΑ, την Ταϊβάν, τη Φιλανδία, τη Βουλγαρία, την Ινδονησία, την Κορέα, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία και την Αυστρία και αλλού.
Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιαπωνίας

You may also like...